7urgen Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Wiec tak, jednostka nalezala do wehrmachtu czyli musialby gosciu wygladac mniej wiecej tak Rozowe obszycie kolnierza sobie odpusc, to na tym etapie wojny spotykalo sie co najwyzej u wyzszych oficerow. Twoj figs ma pas sztyftowski wiec oficerem nie bedzie czyli zrob go na jakiegos wysokiego podoficera. Sierzant- Starszy sierzant Sztabowego Ci nie pokaze bo nie znalazlem niestety. "Gwozdzie" moga byc srebrne, zlotych raczej nie rob. Pas bezwzglednie czarny. Buty marszowe, tez czarne. Buty moga miec leciutki polysk. Pas raczej nie bo pasy byly robione licem do wewnatrz zeby nie niszczyc (przecierac) munduru. No i kwestia nakrycia glowy. Niestety nie wiem co figs bedzie mial na lepetynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Mozesz sie lekko oprzec o to http://12caliwskali.blogspot.co.uk/2013/11/oficer-wyzszy-pulkownik-wojsk.html , choc to bardzo wysoki oficer i jest tam bledna koszula i zla baretka EK II z I Wojny Swiatowej z okuciem za ponowne nadanie. Tutaj jest poprawiony http://12caliwskali.blogspot.co.uk/2013/11/poprawki-jak-wczesniej-pisalem.html Koszule zrob- szara, szaroniebieska, szarozielona lub czarna. Bialej nie rob. Przepraszam za linkowanie swoich prac ale trudno trafic cos porzadnego w necie. Co by nie wpisal to posrane waffen ss wywala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 Witam. Czapa taka jak na tym zdjęciu będzie. http://users.skynet.be/vonweyersberg/Uniform/Heer_panzer.jpg Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 No to tak jak na zdjeciu. czarna, zadnych udziwnien. Zrobisz ladnego figa, juz to czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 No to tak jak na zdjeciu. czarna, zadnych udziwnien. Zrobisz ladnego figa, juz to czuje. Żebyś mnie nie przecenił ;P Farbek mam sporo, pedzle teraz też mam odpowiednie, więc zaplecze techniczne posiadam. teraz tylko kwestia prób ;) Mam ten zestaw farbek http://mfpilot.com/ebaypics/VAL70119Set1_wm.jpg i nim próbuję różnych technik znalezionych na YT jak i tej techniki, która jest zawarta z farbkami w postaci kartki z instrukcją SBS. Wszystko wydaje się takie proste jak się ogląda te tutoriale, ale w rzeczywistości wymaga to sporej wprawy ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Nie wymadrzam sie na ten temat bo przede mna tez proby z roznymi technikami malowania i az sie trzese na sama mysl ale z drugiej strony to nie popelnia bledow tylko ten co nic nie robi to raz a dwa "Wszystko wydaje sie trudne nim stanie sie proste". Bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 17 Września 2015 Autor Share Napisano 17 Września 2015 Witam. Kolejna próba za mną. Jestem coraz bliżej do osiągnięcia zadowalającego efektu ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Dobra ta facjata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Powiem szczerze ze mi sie tez podoba. Nie wiem jak wytrawni figurarze mysla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 Wow, chciałbym osiągnąć takie umiejętności przy malowaniu figurek. Możesz zdradzić jakich farb użyłeś? No i może trochę technikę? Malowałem farbami Vallejo. Użyłem jako kolor bazowy 70.804, potem zagłębienia koło oczu, nosa, ust pod brodą, żuchwą i kościami policzkowymi użyłem 70.859. Potem płytsze cienie, czyli na policzkach, czole i skroniach użyłem 70.814. Całość pociągnąłem suchym pędzlem używając koloru 70.804, aby zatrzeć ostre przejścia między kolorami. Żeby rozjaśnić wierzch nosa oraz brwi i okolice twarzy użyłem białego i 70.804. Luźno kierowałem się wskazówkami z tego poradnika http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/member_albums/113879/519255.jpg Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Też mam ultrę ... Też mam, ale to nie powód do chwalenia, zwykły aero z resztą zepsułem Bardziej mnie interesuje ten kompresor. Pzdr Jak za F100, to bidy nie ma, ale hałasuje gnojek tak, że nie można skupić się na malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi