Czesio Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Witam W końcu skończyłem szesnastkę Zdjęcia trochę słabe, no ale u mnie to już standard że kiepsko z oświetleniem Z modelu jestem bardzo zadowolony. Nie jest może taki jak bym chciał, ale nie jest źle. Model będzie do obejrzenia w Bytomiu Zapraszam do komentowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Czesiu...masz dryg do modelarstwa .....fajne masz pomysły i bardzo mi sie podobają twoje modele))).....Przypadł mi do gustu szczególnie MIG-21,który kiedyś zrobiłeś.....i tym razem nie zawiodłeś.......ostatnie zdjecie-myślałem,że to oryginał Scenka bierze za serce,choć troszkę straszy ten pognieciony drugi plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Robiąc polskie modele warto zapoznać się z tym zagadnieniem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Szachownica_lotnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 6 Lutego 2015 Autor Share Napisano 6 Lutego 2015 Czesiu...masz dryg do modelarstwa .....fajne masz pomysły i bardzo mi sie podobają twoje modele))).....Przypadł mi do gustu szczególnie MIG-21,który kiedyś zrobiłeś.....i tym razem nie zawiodłeś.......ostatnie zdjecie-myślałem,że to oryginał Scenka bierze za serce,choć troszkę straszy ten pognieciony drugi plan Dzięki za miłe słowa ! Robiąc polskie modele warto zapoznać się z tym zagadnieniem:http://pl.wikipedia.org/wiki/Szachownica_lotnicza Wszystko chyba jest ok ? http://www.airplanespotting.pl/wp-content/uploads/2013/04/IMG_8670.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Czesiu - prawa strona. Wprawdzie ta po prawej stronie bardziej mi się podoba jako polska, ale jest to niezgodne.. Dlatego z budową modeli współcześniaków poczekam na zmiany legislacyjne. Co do modelu - gdybym nie znał Twych wcześniejszych prac, mógłby uchodzić za poprawny. Po prostu umiesz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Przeczytać miałeś, a ne wklejać fotki, bo ja wiem jak ten samolot wygląda. A Ty nie... http://commons.wikimedia.org/wiki/File:F-16_4075_%2802%29.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 6 Lutego 2015 Autor Share Napisano 6 Lutego 2015 Eh.. no tak. Z rozpędu machnąłem obie w tą samą stronę, jutro poprawię Szachownice na górze skrzydeł sobie odpuściłem, dodali je dopiero niedawno,( czy w sumie dopiero dodają ) a taki mi się bardziej podoba Co do modelu - gdybym nie znał Twych wcześniejszych prac, mógłby uchodzić za poprawny. Po prostu umiesz lepiej Teraz biorę się za EA-6 też w 72, i równolegle Irydę od podstaw, postaram się bardziej przyłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Eh.. no tak. Z rozpędu machnąłem obie w tą samą stronę, jutro poprawię Irydę od podstaw, postaram się bardziej przyłożyć W jakiej skali będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Eh.. no tak. Z rozpędu machnąłem obie w tą samą stronę, jutro poprawię Szachownice na górze skrzydeł sobie odpuściłem, dodali je dopiero niedawno,( czy w sumie dopiero dodają ) a taki mi się bardziej podoba Co do modelu - gdybym nie znał Twych wcześniejszych prac, mógłby uchodzić za poprawny. Po prostu umiesz lepiej Teraz biorę się za EA-6 też w 72, i równolegle Irydę od podstaw, postaram się bardziej przyłożyć Czesio szachownice na gornych powierzchniach skrzydel sa juz od 2013 roku... I do kilku rzeczy mogl bym sie przyczepic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Wiec napisze to co sie rzuca najbardziej w oczy z bledow Swiatlo na szczycie statecznika pionowego nie powinno byc czerwone tylko bezbarwne Swiatla pozycyjne na wlocie powietrza malo je przypominaja Prawa oslona podwozia glownego poszybowala gdzies w gore Brak lini na kadlubie i skrzydlach z napisami nie stawac itp Brak wszystkich napisow i oznaczen eskploatacyjnych Uchwyt katapulty przy fotelu mam malo wspolnego z oryginalem To tyle ode mnie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Trochę wygląda relaksacyjnie. Jestem pewien, że umiesz lepiej tylko nie bardzo Ci się chciało więc merytoryki oceniać nie będę. A trochę brakuje. Co do samego wykonania to plamy trochę za mało kontrastowe i całość malowania taka trochę nudnawa. Więcej czasu spędziłem na oglądaniu tego, co dzieje się na płycie niż w samym modelu. Zrobiłeś agregat ale te paski żółte to na odwal maźnięte. Dużo czasu poświęciłeś na jego wykonanie a tu takie coś w malowaniu... Także no.... ok... rób następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Czesio, brawo za temat, pomysł na scenke i własny wkład w projekt. Napisz tylko co się stało z kalkami w okolicach kokpitu, na jednej stronie wyglądają jakby wyblakłe lub zamalowane, a na drugiej stronie lekko uszkodzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Irydę od podstaw, postaram się bardziej przyłożyć W jakiej skali będzie? 1:72 Wiec napisze to co sie rzuca najbardziej w oczy z bledow Swiatlo na szczycie statecznika pionowego nie powinno byc czerwone tylko bezbarwne Swiatla pozycyjne na wlocie powietrza malo je przypominaja Prawa oslona podwozia glownego poszybowala gdzies w gore Brak lini na kadlubie i skrzydlach z napisami nie stawac itp Brak wszystkich napisow i oznaczen eskploatacyjnych Uchwyt katapulty przy fotelu mam malo wspolnego z oryginalem To tyle ode mnie... Pozdrawiam Światło się poprawi Światła na wlocie są z planów Kagero, poza tym zgrubieniem które było jakimś dziwnym wymysłem revella, ale nie chciałem już tego ryć. Osłonkę podwozia musiałem puknąć podczas zdjęć, już poprawiona. Linii nie robiłem, bo nie miałem kalek, a z napisów eksploatacyjnych miałem tylko te pod kabiną które są zresztą słabo widoczne na zdjęciach. Czesio, brawo za temat, pomysł na scenke i własny wkład w projekt. Napisz tylko co się stało z kalkami w okolicach kokpitu, na jednej stronie wyglądają jakby wyblakłe lub zamalowane, a na drugiej stronie lekko uszkodzone? Też to zauważyłem właśnie. Jedynie co to uciekł mi gdzieś trójkącik po lewej stronie, a reszta jest ok, tylko coś ze zdjęciami nie pykło.. Właściwie to i na żywo są ledwo widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi