Daz Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Kolejny element amerykańskiej pancerki pustynnej , tym razem M1A1 Abrams od Tamiya z załogą i "pasażerami" i wstępna przymiarka do dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Piękna robota i niezła kolekcja, gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Super się prezentuje. Od jakiegoś czasu obserwuje ile wstawiasz galerii ukończonych modeli. Chciałbym mieć czas żeby moje projekty pokonczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Wszystko okej. Modele bardzo ładne, tylko dlaczego anteny są jedna w jedną stronę a druga w drugą. szczególnie to widać na Bradleyu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 9 Lutego 2015 Autor Share Napisano 9 Lutego 2015 były proste, ale widocznie jakoś pod wpływem może ciepła, może delikatności materiału (plastik rozciągany na ciepło) się wygięły lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 zdecyduj się, na czołgu jadą w pełnym luzie i opalają się wręcz a z Bradleya wybiegają jakby byli pod ostrzałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Tytuł mnie skusił do obejrzenia. Myślałem że pójdziesz w stronę totalnego SF, malując poczciwego Abiego a'la "Rudy 102". Niestety zawiodłem się I kierowcy chyba nie wliczyłeś w skład ekipy. Nieładnie, "Grześ" się pogniewa zdecyduj się, na czołgu jadą w pełnym luzie i opalają się wręcz a z Bradleya wybiegają jakby byli pod ostrzałem? Bo ci z Abramsów to są zawsze wyluzowani, siedzą wszak na dużej lufie i może nawet coś przy okazji przypalą, a ci z bradleya to chyba spożyli jakiegoś sikacza i wyskoczyli za potrzebą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Jak wypadają tamiyowskie Abramsy pod względem spasowania i zgodnosci z rzeczywistymi obiektami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Kolejna ładna praca, a merytorykę zostawiam znawcą tematu. Tutaj taka mała dygresja odnośnie teamtu pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Trochę to wymieszane jak na jedną dioramę. Albo ODS albo OIF. Myślałem o ODS, przynajmniej tak stylizowałem mundury, wczesna wersja Humvee, Abram w wersji A1 ale przy diorame będę musiał usunąć te tablice z wieży abramsa i chyba te pomarańczowe "płachty" to też były stosowane później niż w Kuwejcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Jak wypadają tamiyowskie Abramsy pod względem spasowania i zgodnosci z rzeczywistymi obiektami? Model bardzo udany, zresztą chyba jak większość produktów Tamiya, części pasują do siebie idealnie, nie wiele trzeba szlifować, jedynie lufa wymagała dokładnego szlifowania i delikatnego szpachlowania, bo zrobili ją z dwóch podłużnych połówek i była przez całą długość widoczna "rysa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 były proste, ale widocznie jakoś pod wpływem może ciepła, może delikatności materiału (plastik rozciągany na ciepło) się wygięły lekko A wystarczy kupić anteny z RB Modela i nie będą ci się wyginać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 A ten sniper na 3 fotce od dołu bardzo fajny. Co do modelu to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Jak wypadają tamiyowskie Abramsy pod względem spasowania i zgodnosci z rzeczywistymi obiektami? Na stronie vodnik.net w zakładce "features" masz porównanie Tamiy z nowym i starym dragonem, italeri i trumpeterem. Całkiem ciekawa lektura. Dzieki, przeczytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATPlayGame Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Czy te czarne "trójkąty" na bocznych osłonach namalowałeś czy to są kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 to kalki z zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Eleganckie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Drobny upgrade abramsa - wymieniłem graty na wierzy na zestaw Tamiya, przemalowałem granaty dymne i dołożyłem graty do niszczenia min, czyli pług i to coś z tyłu. Od razu się przyznam że nie mam pojęcia czy takie zestawienie (pług + ten tylny radar) występuje razem, ale mi się bardzo spodobało, więc jak by co traktujcie to zestawienie jako S-F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Pług mi się podoba .Zainwestuj Waść w blaszki fototrawione a od razu odczujesz różnicę .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi