Munari Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Witam Wszystkich! Po raz pierwszy jestem na forum. Moja przygoda z modelarstwem trwa już prawie 40 lat. Obecnie wykonałem kilka modeli w malowaniach okazjonalnych w skali 1:72. Dwa z nich demonstruje na zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Witaj Munari Jak przygotowales kilka to wrzuc kilka - chetenie zobaczymy wiecej Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Witaj. Oba modele są świetne. Z racji zainteresowań do gustu przypadał mi szczególnie 21. To zestaw Condora z kalkami Adropolu? Pozdrawiam. Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Witam kolegę ! Mieszkasz niedaleko ode mnie . Bardzo ładne MiG-i sam mam zamiar kiedyś wykonać jakiegoś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Munari Napisano 8 Listopada 2007 Autor Share Napisano 8 Listopada 2007 Ciesze się,że moje modele podobaja się kolegom. Wszystkie malowania wykonuję ręcznie pędzelkami. Zrobię jak najszybciej pozostałe fotki wszystkich moich modeli w takich malowaniach.Robie też dużo modeli od podstaw,szczególnie samolotów sanitarnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Robie też dużo modeli od podstaw,szczególnie samolotów sanitarnych. Dawaj, dawaj, dawaj .... nawet się nie zastanawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Całkiem ciekawe te fotki z ciekawymi malowaniami popularnych samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Jakbym był wredny to bym sie przyczepił do niedokładnego rozmieszczenia pręg na MiGu, ale, ze nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Jakbym był wredny to bym sie przyczepił do niedokładnego rozmieszczenia pręg na MiGu, ale, ze nie jestem... to się nie przyczepiaj hehehehe bo nie jesteś przecie wredny... bardzo ciekawy temat "tygrysie malowanie", sam mam w planach w dalekiej przyszłości wykonanie Miga 21 UM 1/32 właśnie jako tygrysie malowanie, jednak nie żółć, pomarańcz czy jak tam zwał tylko szarość jako baza... Suczka też słodziuchna, aż miło popatrzeć i nie ważne jak szczegóły tym bardziej że akcent "tygrysi" jest moim zdaniem wyjątkowy... pozdro FIRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Munari Napisano 14 Listopada 2007 Autor Share Napisano 14 Listopada 2007 Witam! Dziękuję za wszystkie opinie co do moich pomalowanych modeli.Przesyłam następne 2 zdjęcia modeli z mojej kolekcji.Mam kłopoty z internetem i dlatego następne będę sukcesywnie przesyłał. POZDRAWIAM Munari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Munari ,widzę że bawi Cie malowanie. Bardzo ciekawie prezentują sie te modele. Postaraj sie zrobić lepsze foty, i pokazuj je, bo są naprawdę inspirujące. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Munari Napisano 15 Listopada 2007 Autor Share Napisano 15 Listopada 2007 Witam! Przesyłam następne fotki.Modele samolotów: - F-4F Phantom (inny widok) - Mig - 23 - Jak-12 i PZL 101 Gawron (zrobione od podstaw). Pozdrawiam Munari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 1. jestem pod ogromnym wrażeniem "gawrona"i jaka-12. Jeśli zrobiłes te modele od podstaw, to jestes naprawde świetny szacunek. Fajnie malujesz samoloty. Trzeba mieć talent żeby sie na coś takiego porwać. Musza stanowić naprawde kolorowa kolekcje!!!! To co mnie drażni, to podwozie w migu-21, i fakt ze po wymalowaniu tych wszystkich "cudeniek" nie robisz juz nic dalej. Przez co twoje modele wygladaja jak zabawki. Gdybys dodał im troche patyny.Były by znacznie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Munari GRATULACJE!!! Świetne modele. Jeżeli możesz napisz na podstawie jakch planów robiłeś Jaczka i Gawrona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Munari, zrobiles fatalny blad, ze umiesciles te nowe modele w starym watku. Tylko przez przypadek odkrylem tego Gawrona i Jaka. Jest tam jeszcze chyba Fouga. Na takie ladne modele nie zaluj watkow. (chyba, ze admin ma cos przeciwko i oszczedza na trafficu). Za 2 tygodnie nawet pies z kulawa noga sie nie domysli, ze pod MiG-21 i Su-22 kryja sie inne cacuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Za 2 tygodnie nawet pies z kulawa noga sie nie domysli, ze pod MiG-21 i Su-22 kryja sie inne cacuszka.Podzielam opinie. Nie zaluj watkow i dawaj wiecej fotek swoich modeli. Bardzo przyjemnie sie je oglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Zdecydowanie popieram. Dawaj je :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Munari Napisano 16 Listopada 2007 Autor Share Napisano 16 Listopada 2007 Witam! Modele samolotów Jak-12 i PZL 101 Gawron są zrobione od podstaw z planów zamieszczonych w "Skrzydlatej Polsce" i w czeskim "Modelaru".Obecnie kończę modele samolotów LWS-2,PWS-24i Lublin RXVIb.Płaty w samolotach PWS-24 i Lublin RXVIb pokrywam sklejką brzozową 0,3mm, tak jak byly pokryte w rzeczywistości.Wszystkie modele wykonujęw skali 1;72.Modele, które wykonuję w malowaniach okazjonalnych nie zawsze prezentowały wysoki poziom wykonania producenta,a ja z braku czasu koncentrowałem się szczegolnie na jego originalnym malowaniu. POZDRAWIAM Munari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Bardzo fajny pomysł z malowaniem modeli w kamuflaże okazjonalne jakbym to ujął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi