smoker Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Model ukończony, z obić jestem niezadowolony, z malowania aero i z błota tak, proszę o krytykę :] Mam jeszcze panterkę d do złożenia, ale następny model będzie aliancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Jedynie co mnie zastanawia to plama na dachu wierzy i brak wycieków olejowych w tylnej płycie bo tam zawsze coś niemieszką podciekało. Co do obić to się nie wypowiem bo mam tendencję by ich dawać za dużo ale przy takim zużyciu farby to wypadało choć trochę zimmu mu wyrwać. Reasumując, Pantera świetnie wykonana i bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Mnie się podoba, obicia też ! Mały minusik ta plama na wieży, wspomniana wcześniej. Dowódca mógł się przecież wysikać poza czołgiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Podoba mi się. Kilka drobnych uwag. Drugi rząd kół ocierał metalową obręczą o zeby gąsienicy - można je rzetrzec metalizerem. Trochę nienaturalnie wygląda zwis gąsienicy pomiędzy kołem napędowym a pierwszym na którym się opiera. Lepiej by wyglądała łukowato a nie jak u ciebie - prosty odcinek. Tak czy inaczej bardzo dobry efekt końcowy. Chętnie zobaczę kolejny warsztat. Możesz podac jakich farb użyłeś do malowania - podstawowe kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 Faktycznie tę plamę na wieży mogłem sobie podarować,a gąsienice to zestawowe dsy i nie chciały się ułożyć tak do końca, ostatni raz użyłem gumowych. Farby to : najpierw całość pomalowana xf-60 + xf-64 1:1, później sam xf-60 a później dodawałem białej, następnym raz dodam po xf-60 xf-55 deck tan 1:1 a potem z białą, trochę jaśniejszy bym chciał, a camo to xf-64 i xf-58. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3niu Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Bardzo ładny model. Brudzenie realistyczne, rzeczywiście ta plama na wierzy trochę trudno zidentyfikować od czego powstała Co do gąsienic to podarowałbym sobie brudzenie w miejscu gdzie "chodzą" koła i potraktował metalizerem zarówno zęby kół napędowych jak i gąsienic. Gumowe gąsienice - gorąca woda i powiesić z obciążeniem żeby się wydłużyły i będą się lepiej układać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Wtam, efekt kńcowy neizły! Szczególie efektowne są ślady błota... Próby odprysków i plamienie idzie w dobrą stronę! O gąsienicach pisał Krzysiek i L3niu. Ja tylko dodam, że mógłbyś przewiercić lepiej wydech... I mam wrażenie, że numer na wieży (kalkomania) niezbyt "weszła" w Zimmerit. Pozdrawiam i życzę sukcesów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 Poprawiłem co się dało, obręczy w kołach nie pomaluję bo za małe dojście jest a nie chce wszystkiego wokół metalizerem obsmarować, plama z wieży usunięta i dodany rozlany olej czy coś z tyłu pojazdu, gąsienice lekko udało mi się dokleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Ładny model ale koła napędowe nierealistycznie zmetalerizowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Podoba m i się w całości , kółka napędowe też sam tak maluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Super modelik , fajnie pobrudzony . Gratki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Dobra robota, jest na czym się wzorować, w szafie też na mnie czeka taka panterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi