Skocz do zawartości

Pantera G 1:35 Dragon

smoker

Rekomendowane odpowiedzi

Model ukończony, z obić jestem niezadowolony, z malowania aero i z błota tak, proszę o krytykę :]

DSC_0054.jpg

DSC_0053.jpg

DSC_0052.jpg

DSC_0051.jpg

DSC_0050.jpg

DSC_0049.jpg

DSC_0048.jpg

DSC_0047.jpg

Mam jeszcze panterkę d do złożenia, ale następny model będzie aliancki.

Jedynie co mnie zastanawia to plama na dachu wierzy i brak wycieków olejowych w tylnej płycie bo tam zawsze coś niemieszką podciekało. Co do obić to się nie wypowiem bo mam tendencję by ich dawać za dużo ale przy takim zużyciu farby to wypadało choć trochę zimmu mu wyrwać. Reasumując, Pantera świetnie wykonana i bardzo mi się podoba.

Podoba mi się. Kilka drobnych uwag. Drugi rząd kół ocierał metalową obręczą o zeby gąsienicy - można je rzetrzec metalizerem. Trochę nienaturalnie wygląda zwis gąsienicy pomiędzy kołem napędowym a pierwszym na którym się opiera. Lepiej by wyglądała łukowato a nie jak u ciebie - prosty odcinek.

Tak czy inaczej bardzo dobry efekt końcowy. Chętnie zobaczę kolejny warsztat.

Możesz podac jakich farb użyłeś do malowania - podstawowe kolory?

Faktycznie tę plamę na wieży mogłem sobie podarować,a gąsienice to zestawowe dsy i nie chciały się ułożyć tak do końca, ostatni raz użyłem gumowych. Farby to : najpierw całość pomalowana xf-60 + xf-64 1:1, później sam xf-60 a później dodawałem białej, następnym raz dodam po xf-60 xf-55 deck tan 1:1 a potem z białą, trochę jaśniejszy bym chciał, a camo to xf-64 i xf-58.

Bardzo ładny model. Brudzenie realistyczne, rzeczywiście ta plama na wierzy trochę trudno zidentyfikować od czego powstała

Co do gąsienic to podarowałbym sobie brudzenie w miejscu gdzie "chodzą" koła i potraktował metalizerem zarówno zęby kół napędowych jak i gąsienic. Gumowe gąsienice - gorąca woda i powiesić z obciążeniem żeby się wydłużyły i będą się lepiej układać.

Wtam, efekt kńcowy neizły!

Szczególie efektowne są ślady błota...

Próby odprysków i plamienie idzie w dobrą stronę!

O gąsienicach pisał Krzysiek i L3niu. Ja tylko dodam, że mógłbyś przewiercić lepiej wydech... I mam wrażenie, że numer na wieży (kalkomania) niezbyt "weszła" w Zimmerit.

Pozdrawiam i życzę sukcesów!

Poprawiłem co się dało, obręczy w kołach nie pomaluję bo za małe dojście jest a nie chce wszystkiego wokół metalizerem obsmarować, plama z wieży usunięta i dodany rozlany olej czy coś z tyłu pojazdu, gąsienice lekko udało mi się dokleić.

DSC_0055.jpg

DSC_0056.jpg

DSC_0058.jpg