Adrianowro Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Witam Temat jak zwykle uległ przewałkowaniu ale co miałem zrobić to zrobiłem...............więcej grzechów nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Podoba mi się klimat scenki, jest taki... Stalingradzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 24 Lutego 2015 Autor Share Napisano 24 Lutego 2015 Podoba mi się klimat scenki, jest taki... Stalingradzki. A to zasługa mojej 3 letniej córki, która zażyczyła sobie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Hmmm, wiedziała co chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Bardzo fajny klimat scenki,zwłaszcza śnieg który wygląda realistycznie.To pigment czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 24 Lutego 2015 Autor Share Napisano 24 Lutego 2015 Bardzo fajny klimat scenki,zwłaszcza śnieg który wygląda realistycznie.To pigment czy coś innego? Soda sypana na still water Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Ja już w warsztacie pisałem co nieco. Świetny pomysł i kompozycja dioramy, wykonanie modelu i detale. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Po prostu bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Super robota:) jak zrobiłeś tak realistycznie zbrojenie tego słupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Super robota:) jak zrobiłeś tak realistycznie zbrojenie tego słupa? Właśnie, właśnie... mi też się bardzo podoba. Chociaż jeśli miałbym się przyczepić to bym napisał, że zbrojenie główne powinno być dużo grubsze niż strzemiona bo to w końcu słup. Tak samo z tym dźwigarem kratownicowym - pasy powinny być "konkretniejsze" niż krzyżulce (sorry - zboczenie zawodowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 26 Lutego 2015 Autor Share Napisano 26 Lutego 2015 Dlatego zastanawiałem się czemu piszecie że realistyczne Zbrojenie to drut... Sam słup to gładź szpachlowa odlewana w formie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 wszystkie elementy złomu są świetne!, beton również. Brakuje zbliżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Adrianowro - miałem przyjemność oglądać twoją dioramkę dziś w Bytomiu. Jeśli mam być szczery to na żywo ten śnieg wygląda dużo gorzej niż tutaj na fotkach (trochę jak posypane cukrem pudrem) Za to "Steam War" zrobił furorę - przysłuchiwałem się trochę reakcji ogladających i wszyscy się zachwycali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Mnie się podoba, świetny klimacik ma dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Ja średnio lubię dioramy, w których model schodzi na plan dalszy. Bo wówczas sytuacja przypomina spektakl teatralny, podczas którego aktora trzeba wypatrywać wśród scenografi. To subiektywne, oczywiście. Obiektywne błędy merytoryczne dioramy są także: - zbrojenie słupów żelbetowych wygląda jednak inaczej. Musiałbyś przejrzeć zdjęcia a najlepiej zrozumieć jego idee - skoro już stoi zasypane gruzem pod zrujnowanym filarem jakiejś konstrukcji żelbetowej i stalowej to skąd, u licha, te cegły na pancerzu? Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi