elefantes Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Nowy wątek warsztatowy, nie od początku, bowiem tak się spieszyłem na tegoroczny Bytom, że nawet nie myślałem o robieniu w trakcie jakichkolwiek fotek. Teraz, kiedy uznałem, że jednak nie zdążę, mogę na spokojnie sobie kończyć ten model. Na chwilę obecną mam wykonane 3/4 prac, malowanie oczywiście pędzelkami, w kolorystyce 'ala oryginał, ale nie do końca:) - Humbrole 96, 101, 97 i 33. Sam model do tej pory przysporzył mi sporo kłopotów, części są marnie spasowane i posiadają bardzo dużą ilość nadlewek. Jak na firmę Revell, to słabiutko... Mały plusik za dwie wersje kalek do wyboru. Na razie wykonałem brudzenie "na mokro" plakatówkami Aster, na całość pójdą jeszcze proszki i suche pędzle, a w między czasie może zabiorę się za kabinę i silnik. ps pierwszy raz korzystam z photobucket'a, nie wiem czy nie za duże zdjęcia wstawiłem cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 ładnie - podoba sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Ładne, kiedy kabina i silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Ładnie ale za brudno. Stary niemiecki porządek a tu taki brudasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Ładnie ale za brudno. Stary niemiecki porządek a tu taki brudasek. Teraz pewnie jeździ u nas w kraju a wiesz jak to jest Czekam na kabinkę i efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 17 Marca 2015 Autor Share Napisano 17 Marca 2015 Kabina powoli się składa, właśnie domalowuję detale. Kolorystyka: 147, 160 i 110 z palety Humbrola. Szybki wkleiłem przy użyciu bezbarwnego lakieru Revella nr 1. Niestety chyba niepotrzebnie pokryłem je sidoluxem. Zrobiłem tak po raz pierwszy i nie wiem dlaczego cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Też kiedyś tak z szybkami robiłem, może spróbuj to zmyć cleanluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Zmyj szybki i kup Clearfix od Humbrola czy coś podobnego do klejenia szyb. Nie pożałujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Szybki wklejać najlepiej wikolem , nie rozpuszcza farby jak cleanlux i jest bezbarwny po wyschnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam po dłuższej przerwie. Niewiele tego mam do pokazania, dopiero wczoraj zająłem się brudzeniem wnętrza. Kalki zegarów bardzo fajnie siadły. Czas teraz na ostateczny montaż kabiny, co mam nadzieję - nastąpi jutro:) cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Niesamowite, bardzo realistycznie to wyszło. Chyba już wtedy zaczęto myśleć nad sprawą wypoczynku kierowcy w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 PKP Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Trudno przejsc obojetnie obok takiego czegos, wspaniala robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Brak ostatnio czasu i przede wszystkim aparatu sprawiły, że troszkę przeskoczyłem do przodu z robotą, ale i tak wciąż za ślamazarnie się ta relacja ciągnie... Na początek maska: Klosze lamp wkleiłem tradycyjnie przy użyciu błyszczącego lakieru bezbarwnego Revella nr 1. Silnik natomiast w jednolitej kolorystyce black Humbrol 33 plus dodatki silver 191. Całość zmatowiona i przetarta suchym pędzlem: ...I na koniec kabina, już po montażu, ale jeszcze do poprawy: cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 19 Maja 2015 Autor Share Napisano 19 Maja 2015 Modelik już praktycznie przygotowany do złożenia, ale po przymiarkach na sucho wiem, że będą problemy z utrzymaniem poziomu. Na razie jeszcze zajmuje się brudzeniem co niektórych elementów. Silnik osadził się stosunkowo łatwo, także kilka fotek podwozia: ...i przymiarka jeszcze na sucho: cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Świetne brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 Miazga jak zwykle. Uwielbiam twoją pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 27 Maja 2015 Autor Share Napisano 27 Maja 2015 Niby miał być już koniec, a trochę mi schodzi z tym modelem... Dokleiłem wycieraczki, pakę osadziłem już na stałe (jest jednak minimalnie krzywo względem podłoża) i przede wszystkim pobawiłem się proszkami Humbrola starając się dobrudzić pewne miejsca. Uznałem również, że podniosę troszkę kabinę o jakieś 0,8 mm, żeby nie stykała się z nadkolami, ale jeszcze przemyślę czy to był dobry pomysł Na razie fotki widok ogólny: i troszkę szczegółów: cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 Model wreszcie uznany za skończony. Wymęczyłem go, nie powiem. Jakieś krótkie podsumowanie napiszę w galerii, tymczasem zamieszczam fotkę końcową, od tej powiedzmy sobie "gorszej" strony, ze względu na zbyt duży prześwit między nadkolem, ale tylko dzięki temu kabina trzyma poziom: pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Bałeś się, że nie zdążysz na Bytom, a tu Ci ponad pół roku jeszcze zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Witaj, oglądam i oglądam. Model jak zwykle fajnie "wypędzelkowany", ale skoro całość jest "lekko zużyta" to coś mi nie pasują takie "nowe" opony. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi