Seba77 0 Posted November 11, 2015 A koledzy w WoW pogrywają , chyba przerzucę się z Wot-a do Was Quote Share this post Link to post Share on other sites
blacman 12 Posted November 11, 2015 chyba przerzucę się z Wot-a do Was obowiazkowo! Quote Share this post Link to post Share on other sites
witek@ 0 Posted November 11, 2015 A koledzy w WoW pogrywają , chyba przerzucę się z Wot-a do Was Cóż rzec...taki awatarek kolego seba zobowiązuje !! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba77 0 Posted November 12, 2015 Już zainstalowałem teraz meczę się na 2 ( chikuma ). Trochę bitew przede mną Quote Share this post Link to post Share on other sites
Corporal_PL 0 Posted November 12, 2015 Ja mam nick panzercorp, jak potrzebujecie niszczyciel Quote Share this post Link to post Share on other sites
witek@ 0 Posted November 12, 2015 Już zainstalowałem teraz meczę się na 2 ( chikuma ). Trochę bitew przede mną No trochę ;-) jak by co mam ulubieńca Umikaze II tier do popływania razem Quote Share this post Link to post Share on other sites
blacman 12 Posted November 13, 2015 Ja mam nick panzercorp, jak potrzebujecie niszczyciel Chyba mnie raz podziabałeś na Myoko.... o ile dobrze kojarzę.... Koniecznie jakiś szerszy front musimy zbudować! Może jakoś na weekend?... Witek- tiery poniżej IV są rzeczywiście urocze.... Wciąż mam Kume. I naprawdę niezła zabawa! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Corporal_PL 0 Posted November 13, 2015 Chyba mnie raz podziabałeś na Myoko.... o ile dobrze kojarzę.... Za karę zrobię 50 pompek Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba77 0 Posted November 13, 2015 Już dochrapałem się 4 - Kuma , jeszcze trochę zostało do 7 i 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba77 0 Posted November 14, 2015 Jak człowiek tak naogląda się japońskich okręcików w akcji to aż ................... muszę je wszystkie mieć!!!!!!!! na kompie i na półce !!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Polski_Czołgista 0 Posted November 14, 2015 Ja bym chętnie pogral Ale chyba mój laptop tego nie pociągnie :( Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
blacman 12 Posted November 14, 2015 aż ................... muszę je wszystkie mieć!!!!!!!! na kompie i na półce !!!! mam to samo uczucie.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba77 0 Posted November 15, 2015 Jak na razie doszedłem do VI Aoba i powiem że najlepiej gra mi sie Kumą IV poziomu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blacman 12 Posted November 15, 2015 Jak na razie doszedłem do VI Aoba i powiem że najlepiej gra mi sie Kumą IV poziomu. Tak.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
blacman 12 Posted November 20, 2015 Witek... brakuje mi Ciebie z Atago...: i masz rację - zapakować w cytadelę to jest to... ! 4 weszły w jednego Yorka i ów odparował.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba77 0 Posted November 20, 2015 No ładnie. Jak to jest że pakujesz po kilka pocisków w cytadelę, a mnie to wychodzi raz na kilka-kilkanaście salw. Zależy to od poziomu okrętu? Np. na Furutace to w cytadelę wchodzi 2-3 razy na całą bitwę przy 20-30 trafieniach. Oczywiście wiem że pociski muszą być PP. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
blacman 12 Posted November 20, 2015 Zazwyczaj też wchodzi jeden lub dwa na salwę.... ta była szczególnie udana... Generalnie - takie jest moje osobiste odczucie - że częściej jest cytadela przy ostrzale z dużej odległości - łatwej przebić pancerz pokładowy. Przy krótszych dystansach widać jak pociski odbijają się od pancerza pionowego. Furutaka ma 6 luf, Myoko 10 - to też robi różnicę. Ja zazwyczaj "rąbię" z 10-14km. Witek jest bardziej odważny i napiera na zbliżenie... Quote Share this post Link to post Share on other sites
witek@ 0 Posted November 21, 2015 Zazwyczaj też wchodzi jeden lub dwa na salwę....ta była szczególnie udana... Generalnie - takie jest moje osobiste odczucie - że częściej jest cytadela przy ostrzale z dużej odległości - łatwej przebić pancerz pokładowy. Przy krótszych dystansach widać jak pociski odbijają się od pancerza pionowego. Furutaka ma 6 luf, Myoko 10 - to też robi różnicę. Ja zazwyczaj "rąbię" z 10-14km. Witek jest bardziej odważny i napiera na zbliżenie... Najczęściej cytadelki "wchodzą" w krążownik na dystansie 10-13 tyś m....w zasadzie zastanawiam się nawet cz na dystansach rzędu 3000-9000 nie ładować pocisków burzących. Kwestia wyczucia czasem jak oddaję salwę to wiem,że wejdzie cytadela i wchodzi....a czasem wiem,że nie wejdzie i nie wchodzi.Ten wariant jest najbardziej prawdopodobny Quote Share this post Link to post Share on other sites
witek@ 0 Posted November 21, 2015 Witek... brakuje mi Ciebie z Atago...: Nadrobimy to.Dziś się rzuciłem w wir bitew rankingowych ...... ale bez powodzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
witek@ 0 Posted November 21, 2015 To była jatka. Zabawnym jest, że moja Omaha była na samym dole łańcucha pokarmowego. Nie wiem w czym leży fenomen właśnie Omahy/ Murmańska ale faktycznie są mocno grywalne ;-) Co nie ulega wątpliwości aby taki wynik wykręcić to trzeba swoje umieć ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
blacman 12 Posted November 21, 2015 To była jatka.... to też była jatka : ale nawet bezbolesna. Kolega z Montany odparował mojego Mogami z ciągu 2 sekund.... Nawet nie zdążyłem oddać jednej salwy bo nikt nie pojawił się na radarze..... granie na pierach VIII i wyżej ma słaby sens dla krążowników... 24km zasięgu wobec 16. Trochę jak Kliczko z Adamkiem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba77 0 Posted November 21, 2015 W związku wkraczania na wyższe tiery ( u mnie AOBA VI ) mam pytanie co lepiej montować ze sprzętów dodatkowych: szybkość ładowania i obrotu wieży czy poprawienie celności?? Może to trochę dziecinne pytanie ale grając wcześniej Furutaką która ładowała jak ślimak i każdy ładował mi dwie salwy na moją jedną ( Omaha nawet trzy ) wolę się podpytać bo widzę że Aoba ma lepsze przeładowanie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blacman 12 Posted November 21, 2015 ja bym sugerował szybkość lądowania i obrotu wież. I pozostałbym na Tierze VII z Myoko. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba77 0 Posted November 25, 2015 Dzisiaj pierwszy raz odparowałem z bitwy po jednej salwie. Mój AOBA wypadł z gry po pełnej salwie FUSO dystans powyżej 12km , a mnie udało się tylko raz oddać salwę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blacman 12 Posted November 29, 2015 Dzisiaj pierwszy raz odparowałem z bitwy po jednej salwie..... to się zdarza mi też dość często niestety... ale Murmańsk to kat: bez wyszkolonego kapitana. Drugi rejs.. zadziwiająco łatwo wchodzą cytadele Quote Share this post Link to post Share on other sites