stakor1 Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, Z pewną taką nieśmiałością, ale co mi tam - na warsztat wrzuciam Mi-24W nr 956 skala 1/72. Model robię z zestawu Zvezdy z zielonym malowaniem z Afganistanu, kalki Techmod. Długo zastanawiałem się który zrobić, ale ponieważ Zvezda oferuje wersję najbardziej zbierzną z 956 no i jest on jedyny w swoim rodzaju w porównaniu z naszymi innymi Mi-24W - padło na 956. Kalki Techmod Wzbogacony będzie blaszkami ACE. Ponieważ blaszki te są niezbyt znane w Polsce to zamieszczam poniżej ich zdjęcia. ACE 7257 - MI-24 V/D/P, MI-35M (interior set for Zvezda kit) ACE 7258 - MI-24 A/V/D/P, MI-35M (cargo module interior set for Zvezda kit) 1/72 ACE 7260 - MI-24 A/V/D/P, MI-35M (exterior and hinges set for Zvezda kit) 1/72 Materiałów w sumie jest sporo, było już tez dużo warsztatów Mi-24 zvezdy z których sporo się dowiedziałem o tym modelu, ale wiele z nich jest na tyle leciwa, że zdjęcia poznikały... Tak więc wszelkie sugestie będą mile widziane. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2015 A to pierwsze przymiarki kokpitu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Po pierwszych fotkach kokpitu mogę stwierdzić, że zapowiada się bardzo ciekawy model, o efekt końcowy jestem spokojny bo widziałem już na żywo Twoje prace ;) powodzenia i miłego dłubania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2015 A no dzięki, dłubanie na pewno będzie miłe Choć miało być relaksacyjnie już mi się nad celownikiem trochę czasu zeszło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2015 A oto i on - KPS-53AV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 A tu przymiarka I szafeczki w przejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2015 Po chwili przerwy idziemy dalej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2015 he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Cześć! Wygląda dobrze! Te blaszki wyglądają na bardzo szczegółowe. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2015 A no dzięki ;) Powoli buduje się dalej. Myślałem że zdążę go na Inowrocław zabrać, ale może raczej na ten za rok ;P Owszem - blaszki są świetne, specjalnie podałem zdjęcia bo to naprawdę fajny towar nie wiem czemu nieobecny w Polsce. Ale w sumie łatwo go ściągnąć z Ukrainy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Stakor- skoryguj tablicę przyrządów. W zmodernizowanej wersji, zarówno dla W i D, zdemontowano blok mapy DISS-15D. W to miejsce zamontowano pulpit radiostacji i GPS: http://www.airplane-pictures.net/photo/177005/174-poland-army-mil-mi-24d/ przed modernizacją wyglądało to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Dzięki za podpowiedź Sprawdziłem i podpytałem i ponoć wersje którą robię 956 do Afganistanu wyposażyli w ZSł - zresztą tak to miało wyglądać w modelu, choć zaiste wygląda jak mapa.... :/ Dlatego poprawiłem nieco, mam nadzieję, że lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Teraz lepiej, ale ja mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie, albo to wina aparatu i zdjęcia (drugi Twój post), albo masz zbyt błyszczącą czarną farbę . W realu nie były błyszczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Hm... to psiknę tu i ówdzie matem, dzięki za sugesite No niestety w Ino nie było jak wleźć do 24ki (zresztą 956 i tak tam nie było) więc bazując dalej na tym co mam się biorę dalej za robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 16 Maja 2015 Autor Share Napisano 16 Maja 2015 Trzeba było przenitować cały kadłub. No i pozmieniać fotele, na razie pilota... nie jestem w pełni zadowolony, ale porażki chyba nie ma ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Nitowanie bardzo ładne, czym robione?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Nitowadlo mam z RB. Prowadzilem tasma DYMO, wzor nitowania troche z planow Mi-24D Altaira z korygowaniem ze zdjec . A fotelik sie nada? Sie zastanawiam czy go nie poprawic jakos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Nitowadlo mam z RB. Prowadzilem tasma DYMO, wzor nitowania troche z planow Mi-24D Altaira z korygowaniem ze zdjec . A fotelik sie nada? Sie zastanawiam czy go nie poprawic jakos.... Nada się tylko trzeba bardziej naturalnie lekko przetłoczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 E... a co masz na mysli przetloczyc? Sie zastanawiam, czy nie dac zamiast pasow z blaszek to z tasmy, powinny byc delikatniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 No dobra, wnętrze przodu gotowe - przymiarki wyglądają chyba spoko więc czas przejść... albo do tyłu, albo na zewnątrz. Blaszki ACE mają sporo różnych dodatków do przyklejenia na kadłubie od zewnątrz. A po przymiarkach wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 E... a co masz na mysli przetloczyc? Usiądź na nich Sie zastanawiam, czy nie dac zamiast pasow z blaszek to z tasmy, powinny byc delikatniejsze. Jest nieźle, ale troszkę te spadochrony wyglądają jak płyty pancerne :( (krawędzie)... może z foli alu, zyskają nieco kształtów materiałowych. W tej chwili są takie sztywne i płaskie. Spójrz jak to z Alu wychodzi, moim skromnym zdaniem bardziej naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 A tu racja, myślałem o tym wczoraj ale to co wymyśliłem zastosuję na kolejnym modelu - Mi-24D. (W sumie to się zgapiłem bo takei rzeczy to znajduję dopiero jak zrobię zdjęcie w makro, mój starzejący się wzrok nie wychwytuje :P ) A patent już stosowałem w innych fotelach - pokrywam cienką warstwą pynnej szpachli Gunze (Mr. Dissolved Putty) i po wyschnięciu ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 Spójrz jak to z Alu wychodzi, moim skromnym zdaniem bardziej naturalnie Daj większe makro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Spójrz jak to z Alu wychodzi, moim skromnym zdaniem bardziej naturalnie Daj większe makro. Skoro nalegasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 A no widzisz, moim zdaniem z alu jest za płaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi