Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2007 A jak go nałoże na emalię Black Gloss, to nie wejdzie w reakcję i odpadnie? Musi być akryl? Edit: W tym linku piszą że "Alclada" kładzie się na emalię, a nie na akrylową farbkę. Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 wiesz co zagadaj do Serka:) On opanował sztuke malowania alcadem:), podpowie ci co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2007 No tak. Widziałem jak pomalował bak w swoim wreckerze. A dzisiaj, poczyniłem małe postępy. Skończyłem wnętrze. Skleiłem tylny element i przymierzyłem go w samochodzie. A oto części które pójdą do kreta. I wypastowałem kabinę, zastanawiam się czy nie prysnąć jeszcze jednej, warstwy bezbarwnego lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 deske malowałes podkłądem to czemu sie tak swieci, clear polozyes na nia??. I jak wyglada u ciebie odstep miedzy decha, a szyba jest szpara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2007 Na desce robiłem "wash" i świeci się po nałożeniu sido. Pomaluje ją bezbarwnym matem, to przestanie się świecić. Odstęp u mnie to ok 1,5 - 2mm, ale jak dam szybę to odstępu prawie nie ma tylko jakieś 0,5mm. No chyba że coś się zmieni jak wkleję, te boki z klamkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Przy okazji matowienia dechy pomaluj jeszcze kratki nawiewów na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2007 No chyba, da się to zrobić, tylko muszę pomyśleć jak osiągnąć fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2007 Witam. Wczoraj poskładałem ramię "dzwigu". Elementy super pasowały do siebie, choć nie obejdzie się bez małego szlifowania. Elementy które kąpału się w krecie. Ramię dzwigu można wykonać w dwóch rodzajach: - z liną - z "platformą" Myślę że zastosuję oba rozwiązania, jedno będzie używane, wtedy drugie zamocuję na samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 siema, mam nadzieje ze nie wkleiles jeszcze srodka do kabiny, chialbym prosic cie o zdjęcie z boku wnętrza. Ja sam juz nie wiem, czy odchylic deske czy nie, dlatego jestem ciekaw jak u ciebie to wyglada :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Ogółem super, tylko ciekawi mnie czemu dźwignia zmiany biegów jest w tak głupim miejscu. Kierowca musi mieć strasznie długą rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2007 siema, mam nadzieje ze nie wkleiles jeszcze srodka do kabiny, chialbym prosic cie o zdjęcie z boku wnętrza. Ja sam juz nie wiem, czy odchylic deske czy nie, dlatego jestem ciekaw jak u ciebie to wyglada :( Zaraz wrzucę Ci zdjęcie z boku. Ogółem super, tylko ciekawi mnie czemu dźwignia zmiany biegów jest w tak głupim miejscu. Kierowca musi mieć strasznie długą rękę No troszkę jest oddalona od fotela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2007 Witam. Kozi, oto zdjęcia o które prosiłeś. Jak widać odstęp jest na szybę i zostanie minimalny luz. Dzisiaj pomalowałem tylne nadwozie samochodu. Podkład niestety, lekko niewpłynął w trudno dostępne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2007 Kozi a u ciebie jest większa przerwa, czy taka sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 nie wkładałem jeszcze wnetrza do srodka kabiny, ale ja odchylilem troszke bardziej deske . Po nałozeniu clearu na kabine wsadze i zobaczymy jak bedzie wygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2007 Witam. Dzisiaj przyszedł czas na, malowanie. Elementy, które pomalowałem emalią Model Mastera "Black Gloss", będą malowane Alcladem. Wybaczcie jakość zdjęć, ale robiłem je w piwnicy. Pomalowałem przy okazji element na drzwi, w celu? Celu nie znam, ale myślę że będzie lepiej wyglądał. Oraz podsufitka. Chłodnica też miała zostać pomalowana, no ale niestety, przez przypadek spadła mi na ziemię i się rozkleiła. Zdarzają się wypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Na alclad będziesz dawał bezbarwny Z mojego doświadczenia wiem, że niepolakierowany lubi się ścierać i wtedy wyglada to beznadziejnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2007 No właśnie kilka postów wstecz, pytałem czy na Alclad można nałożyć lakier bezbarwny, czy jakoś nie wpłynie to na zmianę efektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Nic się nie stanie jeżeli pomalujesz bezbarwnym alcladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2007 A tak po zdjęciu maskowania, wyglądają elementy wnętrza samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2007 Nic się nie stanie jeżeli pomalujesz bezbarwnym alcladem. A jężeli pomaluję, bezbarwnym akrylowym lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 A jakiego koloru Alclada masz zamiar użyć? Jeśli chromu to jak nałożysz bezbarwny lakier to wyjdzie ci szary kolor... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2007 No właśnie i tego się obawiam najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Po prostu pomaluj elementy alcladem i jak najmniej je dotykaj - to jedyny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Macie racje, jak pomalujesz jakimś zwykłym lakierem te baki, to poprostu zrobi Ci się szary na alcladzie, a więc tak jak pisał Koksik najlepiej mało dotykać takich elementów, jak ja montowałem swoje baki do ramy to trzymałem je w chusteczce higienicznej. A jeżeli już chcesz mieć piękny efekt chromu, to producent wypuścił także specjalny lakier który nakłada się na alclad chrome, lakier ma właściwości utwardzacza i daje dodatkowy połysk elemntom, prawdopodobnie wychodzi jak chrom identyko, tyle, że cena jest z kosmosu, w życiu bym tyle nie dał za taką buteleczke. http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=9292 P.S Pamiętaj żebyś nakładał lepiej 2 cienkie warstwy alclada niż jedną za grubą, bo jak metalizer będzie Ci płynął po bakach to tylko sobie zacieków narobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi