michal0281 Napisano 30 Kwietnia 2015 Share Napisano 30 Kwietnia 2015 Model od trumpka Za wiele to jeszcze w tym modelu nie zrobilem, ale na tym etapie jestem zadowolony z jakosci tej zabawki dodam tylko ze mamy troszke blaszek w modelu i lufke, a to zawsze cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Będę obserwował. T-64 to naprawdę ładny czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 3 Maja 2015 Share Napisano 3 Maja 2015 Sam się zastanawiam czy jakiegoś krasnoarmijnego tanka nie zmajstrować w przyszłości. Z chęcią popatrzę na Twoje zmagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Maja 2015 Autor Share Napisano 5 Maja 2015 Prace nad tym czolgiem nie rozwijaja sie imponujaco, no ale to jest modelarstwo, a nie wyscigi Siatki okazaly sie dosc geste, nie chcac ryzykowac ich zatkania postanowilem to co pod nimi wstepnie pomalowac. Jesli ktos ma jakies ciekawe zdjecia, gdzie i jak by mozna porobic jakies kabelki od lamp itp to smialo prosze wstawiac. ps przeprowadzalem ostatnio eksperymenty z sidoluxem i jestem bardzo zadowolony, rewelacja, tak wiec dziekuje wszystkim ktorzy sobie tak sidolux chwala, macie racje Panowie! ..............pozdrawiam................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Maja 2015 Autor Share Napisano 6 Maja 2015 Postanowilem zobaczyc jak to bedzie wygladac i wyszlo coc takiego troche brzydal z tego czolgu.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Maja 2015 Autor Share Napisano 9 Maja 2015 Zastanawiam sie czy nie wymienic gasek bo zestawowe sa troche slabe, jesli sie zdecyduje to brac te od trumpka czy friule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Nie są wcale takie słabe, w gruncie rzeczy jak skleisz fartuchy i błotniki, to nie będą takie widoczne. Ja w swoim nie wymieniałem, ale u mnie było widać jeszcze mniej. Ale jeśli już, to wybrałbym friule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Maja 2015 Autor Share Napisano 16 Maja 2015 Model juz poklejony, prawie gotowy do malowania, posprawdzam tylko gdzie jeszcze poszlifowac, moze sie sos znajdzie. Udalo mi sie zmontowac instalacje do drewienka z czesci PE, troche sie o to martwilem bo goscie z trumpka w tym miejscu pokpili sprawe w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Ładnie ci wyszedł montaż. Malowanie zielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Maja 2015 Autor Share Napisano 16 Maja 2015 Malowanie bedzie niestety zielone, chcialem zrobic 3 kolorowe, ale jest to wczesna wersja i nigdzie nic nie znalazlem, jedynie taka strone: http://www.tanks-encyclopedia.com/coldwar/USSR/soviet_T-64.php na dole tej strony sa kolorowe plansze dla 3 kolorowych wczesnych t-64, czy jednak mozna uznac to za dostatecznie wiarygodne zrodlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 ....na dole tej strony sa kolorowe plansze dla 3 kolorowych wczesnych t-64, czy jednak mozna uznac to za dostatecznie wiarygodne zrodlo?A zapytam przekonanie dlaczego nie? Jest jakiś niezbity dowód że takich nie było? Po prostu kamo wygląda ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Przemyslalem sprawe, i jednak zostawie tego w zielonym, nastepny model jaki bede robic to t-90 od menga, tam zrobie 3 kolorowe kamo, tu zostane przy sowieckim zielonym. t-64 dostal baze Strasznie brzydki i ciemny ten podklad, nastepnie ruski zielony z dodatkiem podkladu: i w koncu sam russian green od vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Jak na razie bardzo fajnie wygląda. Idziesz do przodu dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Przyszedl czas aby to troche wszystko porozjasniac i wyszlo mi cos takiego doszedlem do wniosku ze miejscami, doslownie minimalnie, trzeba przyciemnic i ostatecznie juz po sido wydlada to tak: Po sido widze jaki jest plus farbek vallejo, moze kiepsko sie klada w porownaniu do tamki, ale za to nie zmieniaja za bardzo koloru po dostaniu polysku. ps. czekam na Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Na razie ładnie, ale mógłbyś nad zdjęciami popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Maja 2015 Autor Share Napisano 20 Maja 2015 Walka nie byla latwa, ale w koncu sie udalo i gasienice zamontowane. ps. czy ktos wie jakie czesci w tym czolgu sa z aluminium? podobno te trzy skrzyneczki na wiezy, cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Ciag dalszy prac: ps mam nadzieje, ze tym razem zdjecia sa w miare ok. ps2 te boczne ekrany jeszcze nie doklejone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Pewnie starzy wyjadacze znajda to i owo ale dla mnie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Kolor bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 A zapytam tak z ciekawości... Do czego służyły te "chlapacze" po bokach czołgu? To jakiś rodzaj dopancerzenia czy o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Sam sie zastanawialem czy nie zadac tego pytania, a zeby bylo ciekawiej, to mozna zmieniac kat ustawienia tych paneli, wiec jak ktos wie dokladnie co to bylo, to chetnie sie dowiem, druga dziwna sprawa w tym czolgu to ta poprzeczna rura z tylu wiezy, jak ktos cos wie na ten temat to prosze pisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Ekrany- http://il2forum.pl/index.php?topic=14377.0 A rura to prawdopodobnie chrap do głebokiego brodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Fajny kolorek, można wiedzieć jaka to farba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Co to za farba?.. duzo pisania. Farbki vallejo. Ruski podklad, a na to russian green, nastepnie ten R.G. wymieszalem z green zinc chrom (taki oczojebny zielony) cos tak pol na pol, nastepne rozjasnienia zrobilem dodajac do resztki tej mieszanki po pare kropel bialego i jasnego piaskowego ps pierwsze zdjecie pokazuje praktycznie prawdziwy kolor, reszta troche klamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Maja 2015 Autor Share Napisano 27 Maja 2015 Zrobilem obicia, ale bardzo delikatnie i oleje, z tymi juz tak oszczednie nie poszlo, niestety pogoda wplywa slabo na jakosc zdjec Pomalu przychodzi czas na pigmenty, obecnie chce go potraktowac nimi tak nie za mocno, ale tez nie za slabo, zeby nie wyszlo sterylnie. ps na tym zdjeciu centralna czesc wydaje mi sie dosc ostra, reszta juz nie, co przestawic w aparacie, zeby zniwelowac ten efekt? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi