rucek Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Witam serdecznie dawno się nie pokazywałem W dniu dzisiejszym przedstawiam "Latającą Krowę" według mojego wyobrażenia. Jest to zestaw Hobby Boss 1:48 czyli Sherman M4A1 (76). Z dodatków znajduje się tu Abber,własna inicjatywa i oczywiście będzie zestaw kalek odpowiedni do modelu. Może jest kilka rzeczy które bym jeszcze zmienił jednak umiejętności i warsztat na to nie pozwalają. Nie bawiłem się w pokaz blaszek i własnych dodatków przed zdjęciami, macie widoczny czołg już z podkładem. Życzę miłego oglądania. Nie wykluczam dodania pakunków, wykonałem już deskę na przód podtrzymującą pakunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 A robią taką wersje w 1:35? Z takom osłona silnika i tym działem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 A co do samego wykonania to kibicuje dalej i bardzo ładnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xychu Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Ru-cek, Ru-cek, Ru-cek! Ja tez kibicuje. Model będzie fajny, jak zwykle ;) boś nadzieją..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 jest świetny ale gdzie-niegdzie jeszcze farfocle jakieś się przyczepiły, lepiej oczyścić teraz. gąsienice nieco za mocno naciągnięte, powinny opierać się od góry o wózki jezdne. kibicuję, boś nadzieją... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 A robią taką wersje w 1:35? Z takom osłona silnika i tym działem? Oczywiście. Najlepsza jest Tasca, ale są i Dragony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 5 Maja 2015 Autor Share Napisano 5 Maja 2015 A robią taką wersje w 1:35? Z takom osłona silnika i tym działem? Szczerze to mój staż modelarski nie pozwala na udzielenie odpowiedzi na to pytanie, pewnie koledzy bardziej doświadczeni będą wiedzieli I jak zawsze w każdym wątku musi być to zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 Ja mam tylko wątpliwości co do umiejscowienia tych skrzynek amunicyjnych (tak mniemam). Są na to jakieś foty? Wydaje mi się że jak już to powinny mieć jakieś mocowania. Wiem, czepiam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 6 Maja 2015 Autor Share Napisano 6 Maja 2015 Co do przodu to w mojej ocenie tak były, z tyłu mogły być inaczej mocowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 6 Maja 2015 Autor Share Napisano 6 Maja 2015 Model będzie fajny, jak zwykle ;) boś nadzieją..... jest świetny ale gdzie-niegdzie jeszcze farfocle jakieś się przyczepiły, lepiej oczyścić teraz. gąsienice nieco za mocno naciągnięte, powinny opierać się od góry o wózki jezdne. kibicuję, boś nadzieją... :-) Wybaczcie, że dopiero teraz odpisuje , farfocle starałem się zdjąć przed malowaniem (mam nadzieję że się udało), odnośnie gąsienic myślę, że jedyna opcja to będzie ich przyklejenie po pomalowaniu (chyba, że można jakoś gumę rozciągnąć) Aha jedyna "nadzieja" to taka żebym go nie zepsuł Obecnie pomalowałem bazowym i dałem troszkę rozjaśnień. Na "żywo" kolor jest nieco ciemniejszy PS. Po dodaniu posta zdjęć myślę, że to zdjęcie najbardziej może oddać kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2015 Share Napisano 7 Maja 2015 Kolor mi się podoba - czyżby Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 7 Maja 2015 Autor Share Napisano 7 Maja 2015 A właśnie ze nie mr. Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 7 Maja 2015 Share Napisano 7 Maja 2015 Fajny temat, wielkie brawo za polonika. Ze skrzyneczkami amunicyjnymi do km to nie był dobry wybór. Ten pojazd posiadał na osłonach gąsienic oraz z tyłu pojazdu skrzynki amunicyjne wzoru angielskiego po pociskach, a ich sposób montowania, najbardziej prozaiczny, były po prostu przyspawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Ja zaś wykukałem szwy na kółkach jezdnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 8 Maja 2015 Autor Share Napisano 8 Maja 2015 Z tymi skrzynkami też się głowiłem, ostatecznie przyjąłem, że muszą być takie bo lepszych nie zrobie Ja zaś wykukałem szwy na kółkach jezdnych. Byłem pewny, że dobrze je spiłowałem teraz to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 15 Maja 2015 Autor Share Napisano 15 Maja 2015 Wymieniłem tylne skrzynki... czy teraz lepiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 23 Maja 2015 Autor Share Napisano 23 Maja 2015 Ok pobawiłem się troszkę z olejnymi, nie powiem pierwszy raz próbowałem tych technik różnicowania powierzchni Wyszło jak wyszło mam nadzieje że wygląda w miarę. Liczę na wasze wszelkie opinie i oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Maja 2015 Share Napisano 24 Maja 2015 Kadłub wygląda dobrze, na bokach wieży widać mazy - troszkę mocniej je rozetrzyj i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 24 Maja 2015 Autor Share Napisano 24 Maja 2015 Fakt mam nadzieję, że po takim czasie da radę jeszcze to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 Witajcie, rucek za bardzo świeci stonuj go miejscowo matem Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 przecież etapu matowania jeszcze nie było... może kolega jeszcze coś olejami podziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 26 Maja 2015 Autor Share Napisano 26 Maja 2015 A no działam powoli jeszcze olejami, jak tylko skończę będzie matowienie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Żeby nie było, że sie obijam, powoli działam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Nie zapomnij pomalowac peryskopow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2015 A wiesz ze bym nawet nie zwrócił uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi