Skocz do zawartości

Latająca Krowa 1:48

rucek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie dawno się nie pokazywałem

W dniu dzisiejszym przedstawiam "Latającą Krowę" według mojego wyobrażenia.

Jest to zestaw Hobby Boss 1:48 czyli Sherman M4A1 (76). Z dodatków znajduje się tu Abber,własna inicjatywa i oczywiście będzie zestaw kalek odpowiedni do modelu. Może jest kilka rzeczy które bym jeszcze zmienił jednak umiejętności i warsztat na to nie pozwalają.

Nie bawiłem się w pokaz blaszek i własnych dodatków przed zdjęciami, macie widoczny czołg już z podkładem.

Życzę miłego oglądania.

IMG_0004.JPG

IMG_0010.JPG

IMG_0016.JPG

IMG_0020.JPG

IMG_0028.JPG

IMG_0031.JPG

IMG_0035.JPG

IMG_0066.JPG

IMG_0089.JPG

IMG_0099.JPG

IMG_0120.JPG

IMG_0143.JPG

Nie wykluczam dodania pakunków, wykonałem już deskę na przód podtrzymującą pakunki

jest świetny ale gdzie-niegdzie jeszcze farfocle jakieś się przyczepiły, lepiej oczyścić teraz. gąsienice nieco za mocno naciągnięte, powinny opierać się od góry o wózki jezdne. kibicuję, boś nadzieją... :-)

:hmmm: A robią taką wersje w 1:35? Z takom osłona silnika i tym działem?

Oczywiście. Najlepsza jest Tasca, ale są i Dragony.

:hmmm: A robią taką wersje w 1:35? Z takom osłona silnika i tym działem?

Szczerze to mój staż modelarski nie pozwala na udzielenie odpowiedzi na to pytanie, pewnie koledzy bardziej doświadczeni będą wiedzieli

I jak zawsze w każdym wątku musi być to zdjęcie

krowa4.jpg

Ja mam tylko wątpliwości co do umiejscowienia tych skrzynek amunicyjnych (tak mniemam). Są na to jakieś foty? Wydaje mi się że jak już to powinny mieć jakieś mocowania. Wiem, czepiam się.

Model będzie fajny, jak zwykle ;) boś nadzieją.....

jest świetny ale gdzie-niegdzie jeszcze farfocle jakieś się przyczepiły, lepiej oczyścić teraz. gąsienice nieco za mocno naciągnięte, powinny opierać się od góry o wózki jezdne. kibicuję, boś nadzieją... :-)

Wybaczcie, że dopiero teraz odpisuje , farfocle starałem się zdjąć przed malowaniem (mam nadzieję że się udało), odnośnie gąsienic myślę, że jedyna opcja to będzie ich przyklejenie po pomalowaniu (chyba, że można jakoś gumę rozciągnąć)

Aha jedyna "nadzieja" to taka żebym go nie zepsuł

Obecnie pomalowałem bazowym i dałem troszkę rozjaśnień.

IMG_0147.jpg

IMG_0146.jpg

Na "żywo" kolor jest nieco ciemniejszy

PS. Po dodaniu posta zdjęć myślę, że to zdjęcie najbardziej może oddać kolor

IMG_0144.jpg

Fajny temat, wielkie brawo za polonika. Ze skrzyneczkami amunicyjnymi do km to nie był dobry wybór. Ten pojazd posiadał na osłonach gąsienic oraz z tyłu pojazdu skrzynki amunicyjne wzoru angielskiego po pociskach, a ich sposób montowania, najbardziej prozaiczny, były po prostu przyspawane.

Z tymi skrzynkami też się głowiłem, ostatecznie przyjąłem, że muszą być takie bo lepszych nie zrobie

Ja zaś wykukałem szwy na kółkach jezdnych.

Byłem pewny, że dobrze je spiłowałem teraz to widzę

• 2 weeks later...

Ok pobawiłem się troszkę z olejnymi, nie powiem pierwszy raz próbowałem tych technik różnicowania powierzchni

Wyszło jak wyszło mam nadzieje że wygląda w miarę.

Liczę na wasze wszelkie opinie i oceny

wash1.jpg

wash2.jpg

wash3.jpg