skala72 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Zestaw składa się z dwóch modeli armatki Bofors i sześciu figurek, po trzy na armatkę. Oczywiście jest dostępny w sklepie w cenie 19,95,-. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Trzeba będzie kupić ale jedynie dla figurantów bo jakościowo to wolę jednak ACE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 Jak złożę armatkę z FTF, to zapodam zdjęcia. Ace niestety mam w puzderku, więc sorrki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Tak na marginesie....przypominam ,że jest metalowa lufa Aber 72749. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Figurki - widzę krzywe lufy jak w polskiej piechocie. Dobrze że jest, jakość ocenię i decyzję o ew. zakupie podejmę jak Adam złoży swoją i napisze co i ja. Lufa od Abera jest do czołgu 7TP (się przyda, 7TP z następnego numeru kupię na pewno), nie działka, więc kombinowania z dopasowaniem do reszty części działka może być sporo - choćby samo oddzielenie oporopowrotnika przy plastiku FTF który obrabia się "różnie" może być upierdliwe. Na zdjęciach które Adam wrzucił lufa wygląda przyzwoicie, więc sensowność wymiany na metalową wstępnie "taka nie bardzo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 Rozumiem ze jedyny element niewykorzystany w samej armatce to pojemnik na pocisk?? a sam Bofors ... uważać przy odcinaniu mocowań lufy do łoża.Pękają jak szkiełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 viewtopic.php?f=68&t=45445 lufa abera na modelu Ace zostala zastosowana przeze mnie ze skutkiem prezentowanym powyzejj w linku. Nie zaglebialem sie przy tych wymiarach w poprawnosc. Choc wydaje mi się że lufy byly podobne w 7TP i boforsie wz36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Lufa i hamulec były te same. http://muzeumptw.pl/eksponat/37-mm-armata-przeciwpancerna-bofors-wz36/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 zapomniałem wkleić porównania Wz.36 z firmy ACE oraz FTF cóż....jak widać są spore różnice. Mnie jednak bardziej podoba się ACE ,z detalem i proporcjami choć musiałbym przejechać się do muzeum w celu pomiarów średnicy koła oraz tarczy ochronnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Szkoda, że nie postawiłeś figurantów z FTF koło ACE. Dasz radę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 piszesz i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 i jak pomiary koła i tarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Nie byłem ostatnio w muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 gabarytowo niezły rozrzut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 Temat stary, ale pytanie pozostało bez odpowiedzi. Poszperałem trochę w danych armaty i wychodzi na to, że FTF zrobiło ją ładnie, ale na pewno nie w skali 1:72, ACE jest prawie ok. Ciekawe, jak trzymają skalę inne modele FTF-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi