Piotr_P Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Kolejny ze skończonych modeli. Model bardzo ciekawy ,niemalże niszowy i do tego.....najgorszy jaki kiedykolwiek miałem w rękach.Totalna wpadka renomowanego producenta. Zalane kratki,porysowana faktura kadłuba,nic nie pasującego ze sobą.Najgorsze jednak są nieszczęsne gumowe gąsienice,złożone z trzech (!!!!) kawałków gumy,które trzeba kleić na cyjanoakryl. Zastanawiam się nad zamianą gąsienic od Köenig Tiger`a z Revella.Sęk w tym ,ze są węższe. Löwe miał mieć gąsienice szerokości 900-1000 mm ,zaś królewski 800 mm.W przeliczeniu na 1:72 to niby niewielka różnica. Model kupa ale koniecznie chciałem go mieć.Oto jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Ładny, choć nieźle styrany jak na mało używany. Gąsienice są faktycznie tragiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2015 No cóż...Löwe to typowy papierowy czołg więc wogóle nie powinno go być Ciekawy model z tego zestawu zrobił Leonid Postny,zza wschodniej granicy ,choć gąski też zestawów zostawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Niestety gaski ten model dyskredytuja totalnie, gdyby nie to, to bym napisal, ze bardzo fajny lowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 No własnie. Nikt nie robi w 72 jakiś fajnych gąsek do tych późniejszych tygrysków. To chyba takie same gąski jak w królewskim..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 No własnie teoretycznie nie. Jak pisałem ,Lowe miał mieć szersze 1000mm gąski ,Królewski 800mm. Super gąsienice robi Armory do Królewskiego oraz OKB Grigorov opisane jako King Tiger/Jagdtiger/Loewe nota bene 800mm. Jest więc plan użycia tych z Revella i zakup np Armory do Króleskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 sprawdź gąski z Italerii ich starsze modele są przeskalowane więc może podpasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2015 Kształt i "rysunek" pasuje raczej tylko od King Tigera/Jagdtigera. Raczej wezmę te od Revella. Albo coś takiego http://armorymodels.com/172-pz-kpfw-vib-kingtiger-80cm-late-battle-tracks-kgs-73800152-w-18-teeth-late-sprockets/ Lub takie http://shop.okbgrigorov.com/product/311/tracks-for-tiger-ii-jagtiger-e50-e75-lowe-kgs26-800-300.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2015 Po zbadaniu tematu niestety obawiam się ,że będę musiał pozostać przy gumiakach. Gąski od Revella są węższe i nie pasują na koło napędowe,które jest szersze o jakieś 2mm. Gąsienice Armory są dopasowane do kół 18-zębowych zamiast 9-zębowych. Ponoć późniejsze ale ja widywałem zdjęcia King Tigerów na 9-zębowych. Zostaje tylko OKB Grigorov i sprowadzanie bezpośrednio od producenta. Pominę fakt,ze przy próbach z gąskami Revella pourywałem większość kół od Löwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Z moich skromnych doświadczeń wynika, ze gumowe gąski nie powinny być naprężone, bo wtedy się gną na kołach napędowych i napinających. I wole ułożyć je jako luźne i zostawić, niesklejone w całość, niż naciągnąć. A pozostałą szparę można zgubić robiąc pod modelem winete z kawałkiem błota ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 No cóż ...pomyśle nad jakąś małą winietką i nieco błotkiem zamaskuję łączenie. Do koła napinającego mam zamiar dokleić w poprzek kawełek plastiku żeby się gąski nie zapadały do środka... Zostały mi też kawałki gąsienic bo Armory jakoś w ogóle nie zwymiarowało ich dobrze to może odleję te 2-3cm odcinki w żywicy.Tylko taka alternatywa została. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 z serii "porównania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Malarsko jest zaje .. SUPER jest. Gratulacje A patrząc na wykonanie samego modelu przez Armory, to w sumie się cieszę że się na niego nie skusiłem, a było już blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 Kup...tylko pomysl nad zaadaptowaniem koła napedowego od King Tigera i masz super model. Ja za późno nad tym pomyślałem. Mozesz tez poczekac bo jest w planach jednego z naszych forumowiczow jako nowe wydanie. Ale o tym cicho sza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 Super wyszedł...i z tą tankietką extra porównanie . Ja generalnie jeśli chodzi o niemaszków trzymam sie pojazdów które walczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Model przyjemny dla oka. Ale byłby przyjemniejszy gdybyś nie przekontrastował za bardzo zdjęć. Widzę że levele były podciągnięte do granic możliwości - można to poznać po automatycznym podbiciu Hue/Saturation, z którym polecałbym zjechać na opacity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Niestety moja wiedza na temat wartości w fotografii jest na poziomie noob. Muszę kupic parę rzeczy np namiot i lampy zeby bylo od czego zaczac bo moje "studio" to tragedia. Dzięki mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi