NobelEXC Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Witam! Przedmiotem tej relacji będzie model ciężarówki Revell: Kenworth K100. Jeśli uda się dokupić cysterne to powstanie zestaw, na co mam ogromną nadzieję. Jako IN-BOX chce pokazać jedno zdjęcie, gdyż kolega Serek zrobił pełnego inboxa fotografując każdą wypraskę, więc po co się powstarzać. Model ma przedstawiać cieżarówke typu Custom, więc cieżko oprzeć się na jakieś dokumentacji zdjęciowej. Napewno zostanie przedłużony i możliwe, że obniżony. W związku z kolorystyką zestawu ( perłowa czerwień i chrom ) przy pomocy kolegi Bansheee'go nazwałem projekt: "Glossy Hauler". Tak, więc jutro pierwsze fotki z budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Jestem bardzo ciekaw tej relacji. Może zrób go w stylu Hanka Highwaya... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 (edytowane) Ja dziękuję same cystrny w K100 ;D Powodzenia w projekcie. Edytowane 18 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 smae cystrnyŻe co? Może jakiś słownik z Twojego na nasze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Ja dziękuję smae cystrny w K100 ;D Powodzenia w projekcie. Kolega przeczytał co Kolega napisał?? Chyba nie... i teraz człowiek musi się zastanawiać o co chodzi... Mi wychodzi, są "smaczne cytryny", a to nijak nie pasuje do modelarstwa... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 smae cystrny w K100 Mi wychodzi, są "smaczne cytryny", a to nijak nie pasuje do modelarstwa...A może chodzi o "same cysterny w K100"? To już bardziej pasuje do modelarstwa i jest bardziej prawdopodobne na podstawie użytych literek. Tak czy inaczej słownik by się przydał... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 A może chodzi o "same cysterny w K100"... Tak czy inaczej słownik by się przydał... Pozdrawiam Też o tym myślałem Ale nigdy nie wiadomo co Autor miał na myśli Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Zasiadam w pierwszym rzędzie (jak są jeszcze miejsca ) I z zaciekawieniem będę obserwował tą relację. Czekam na pierwsze wyniki z pracy nad budową modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 No to lecimy z fotkami. Na pierwszy ogień poszła rama, którą przedłużyłem o 5 cm. Materiał to PCV 0,8 mm co idealnie wpasowało się w rame. Teraz musze zamkać ceownik, szpachla i szlif. Narazie fotki są jeszcze szpiegowskie z warsztatu, ale obiecuje juz niedługo zaaranżować małe studio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 19 Listopada 2007 Autor Share Napisano 19 Listopada 2007 Witam! Udało się zamknać ceownik i polożyć szpachle. W weekend bedzie szlifowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Oskar dlaczego przedłużałeś ramę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Oskar dlaczego przedłużałeś ramę ? Przeczytaj sobie temat dokładnie to się dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 Każdy szanujący się custom jest dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 Czemu relacja stoi w miesjcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Na prośbę użytkownika relacja została wycofana z konkursu i przeniesiona do działu cywilnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Witam! Dzięku Przemku za przerzucenie tematu. Musiałem zrezygnować z relacji w konkursie, ponieważ nie zdaże z modelem do końca i model bedzi zwykłym "półkownikiem". Dawno nie było update'u, gdyż miałem cieżki okres na uczelni, ale na szczęscie wszystko jest do przodu i tworze dalej. Przedstawione elementy czekaja na malowanie podkladem, mam nadzieje, że uda się tuż po weekendzie:) kliknij na zdjęcie, aby powiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naman Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 ciezkie czasy na uczelni (czyt. sesja), skad jak to znam... w pierwszym poscie pisales "perla czerwien i chrom", w czerwieni bedziesz robil calego lacznie z rama, podwoziem, silnikiem i buda czy tylko sama buda?? a moze wogole kolorystyka przez te 2 m-ce sie zmienila?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Kolorystyka się nie zmieniła, jedynie rozwazam jak pomalować rame, czy na ten sam kolor czy inny odcien czerwieni czy moze na czarno? Kolor ma być taki jak na moim wcześniejszym modelu dla P. Dzwończyka. kliknij, aby powiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Fajny FLD120 , a KW dał bym czarnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 5 Lipca 2008 Autor Share Napisano 5 Lipca 2008 Siema wszystkim! Mineło trochę czasu, ale wracam do interesu. Praca wre, narazie tylko jedna fotka ramy, wkrótce więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Fajnie to srebro wygląda Będzie dobrze kontrastować z czerwoną budą Oczywiście czekamy na więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 11 Lipca 2008 Autor Share Napisano 11 Lipca 2008 Kolejne postepy, pomalowana kabina, bedzie poprawka bezbarwnego i aktualnie walcze z naczepa zeby skleić 2 połówki, meczarnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Kolor kasty to metalic, bo tak tych ujęć ciężko określić?? Poza ty pięknie się błyszczy Czym robiłeś polerke?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Oskar spraw sobie, rękawiczki elastyczne ( chirurgiczne ) tak to okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi