smoker Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Zaczynam, dzisiaj nowy projekt, leżakował dwa lata na półce i czas go rozgrzebać. Mam takie dodatki, zobaczcie czy odpowiednie: gąsienice Masterclub tiger 1 initial szekle rb model 077107 lufa aluminiowa rb model 35b01 Będzie chyba wóz nr.3 w zimowym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Bardzo dobry temat, mam ten sam model,już posklejany wzbogacony o edzia i al. lufę, ja akurat wykonuje szarego z numerem "100".Wszystkie dodatki jakie masz wydają się być okej, z małym wyjątkiem co do armaty, nie do końca jestem pewien czy będzie pasować, armata którą masz najbardziej pasuje do Zvezdy oraz Tamiya, zaś najlepszą armatą która pasuje do dragona jest ta: http://www.mojehobby.pl/products/88mm-KwK36-L56-barrel-for-German-Tank-Tiger-I-Ausf.-E-with-early-muzzle-brake-35-L-076n.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2015 Dzięki za info, wymienię lufę na abera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Aber 2 x droższy, RB spoko daje radę. To już chyba z 7 warsztat Tygrysa I obecnie na forum. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Podglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 W takim razie zostanę przy RB, tyle mi się udało zrobić od wczoraj Zastanawiam się nad zakupem płynu do postarzenia gąsienic metalowych, czy to jest warte tej kasy czy lepiej ocet z domestosem użyć i czy da się tego użyć więcej niż raz ,no i czy domowa metoda ma takie same effekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Te płyny to jednorazówki, spróbuj O+D. A tak przy okazji to pokazałeś, że nie trzeba kombinować nic z drążkami skrętnymi. Widziałem już różne wynalazki, jakieś płytki wklejali, druciki itd. Pamiętaj, nie sklejaj do kupy klap nad wentylatorami, bo ich nie zamkniesz na płasko. Najpierw przymierz na sucho. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Kolejny Tygrysek - Super. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 O proszę, mój w szafie leży i czeka aż nabierze mocy prawnej. Zaglądam z ciekawością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Wanna zmontowana, chociaż walczyłem jak lew to i tak nie jest tak jak powinno być, za to lufa RB pasuję elegancko ,tylko trzeba było okleić taśmą raz. Zabieram się za sklejenie wieży bo pewnie też bedą jakieś czary mary z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Nie, nie jest mi to do szczęścia potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destroyer Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Podoba mi się temat bo też jestem w trakcie budowy tegoż modelu ale jestem już trochę dalej.Plan mam ten sam czyli 100 na boku ale z rurą pod wodą.Czekam na dalsze efekty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2015 Zapytanie mam, po obu stronach wieży są z tyłu takie małe włazy, czyt to są otwory strzelnicze ,czy przez też ładowało się amunicję do głównego działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Otwory strzelnicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 9 Lipca 2015 Autor Share Napisano 9 Lipca 2015 Mały postęp Metalowe gąski to świetna sprawa, roboty przy nich mniej niż przy magic trackach a wyglądają super i łatwiej się zakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 17 Lipca 2015 Autor Share Napisano 17 Lipca 2015 Klejenia ciąg dalszy, zostały lampy ,liny i narzędzia, spróbuje wykorzystać zapinki foto trawione z zestawu ale nie wiem czy podołam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 U mnie w szafie też taki leży Obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Szekle, których użyłeś są za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 20 Lipca 2015 Autor Share Napisano 20 Lipca 2015 To które szekle z RB są dobre ? i przy okazji ,do jakiego pojazdu są te co mam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 To które szekle z RB są dobre ? i przy okazji ,do jakiego pojazdu są te co mam ? Patrząc po wymiarach to raczej są dedykowane do czegoś większego, strzelam Tygrysa Królewskiego/Jagdtigera. W Twoim przypadku najlepsze będą RB-Model 07786156. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Ja bym użył zestawowych dragonowskich szekli a jeśli koniecznie chcesz metalowe RB to najbardziej zbliżone do nich wielkością są 077 82144 i 07786156. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 20 Lipca 2015 Autor Share Napisano 20 Lipca 2015 Zestawowe poszły do poprzedniego tygrysa bo zgubiłem jak zmywałem farbę więc muszę dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Ja kupiłem te i są prawie identyczne jak zestawowe: http://www.mojehobby.pl/products/077-2840376.html typ B. Twój Radek Tygrys jest późny i dlatego są tzw.standardowe(dla Tygrysów). Szekle dla pierwszych Tygrysów z Pz.Abt 502 - RB-Model 07786156. Bez oczka z zawleczką. http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.bnamodelworld.com/bmz_cache/a/ad31fed06375d5b931b9291dd8c8dafc.image.950x648.jpg&imgrefurl=http://www.bnamodelworld.com/dragon/dr-6600&h=648&w=950&tbnid=fBuIjyiliSBUEM&tbnh=185&tbnw=272&usg=__xRKihiZSCvr293zKzzcdHhoTt1U=&docid=3b0ppaOLwteURM Tutaj w sklepie : http://www.mojehobby.pl/products/Szekle-4-szt.-2840362.html Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 22 Lipca 2015 Autor Share Napisano 22 Lipca 2015 Wsio posklejane, zapinki do narzędzi mnie pokonały, liny nie chciały współpracować ale jakoś się udało, czekam tylko na nowe szekle i podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 No liny Dragona to straszne badziewie. Brakuje uchwytów lin na przodzie. Ja już też zapinkami nie daje rady, same uchwyty zestawowe można pocienić. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi