kret69 Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Nie korniku, bije sie z myslami i dojrzewam do proby poprawy tych okien. Czasami cos tam powoli w "777" zrobie w zakresie plyty podlogowej czy kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Lepiej powoli, a dokładnie i z dobrym efektem W każdym razie powodzenia w dalszej pracy! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Szanowni Czytelnicy, otrzymuję od Was bardzo wiele listów, także z zagranicy. W korespondencji tej wielokrotnie pojawiają się te same pytania - co z karetką 782 i 777? Czy projekt upadł? Jaki jest sens życia? Czy powinnam rozpoczynać współż... a przepraszam, ta kupka jest już do innego czasopisma. Ostatnie tygodnie były dla mnie strasznie trudne, gdyż targały mną wątpliwości. Oto komisarska ręka Kornika wisząca nade mną z pałą dezaprobaty skutecznie zniechęcała mnie do kontynuowania, skoro te szyby nie takie jak być powinny. Cóż zatem robić? W nieskończoność niemrawo dłubać przy 777 nie można, skoro 782 nie daje nadziei na poprawę. Trzeba spróbować. Zatem próbuję: Szyby pomalowałem na nowo a dodatki zostawiłem jak są, jeszcze czeka podmalowanie na czarno opon i uszczelek okiennych. Teraz sobie dłubię 777, który jak widać, dostał sufit i podsufitkę (jeszcze całe): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Ostatnie tygodnie były dla mnie strasznie trudne, gdyż targały mną wątpliwości. Oto komisarska ręka Kornika wisząca nade mną z pałą dezaprobaty skutecznie zniechęcała mnie do kontynuowania, skoro te szyby nie takie jak być powinny. No już nie rób ze mnie takiego potwora, bo się zaczynam zamykać w sobie. Jeśli nie chcesz abym komentował Twoją pracę, to nie ma problemu nie będę zawracał rzyci. Ja tylko chciałem Cię trochę zmobilizować do dokładniejszej obróbki elementów, bo projekt jest naprawdę ciekawy i warto nad nim przysiąść. Widać źle to robiłem... No ale nic to, teraz to ja się już zamykam. Działaj i nie zniechęcaj się moim gadaniem Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Oj korniku, to ironia byla. Bardzo Ci jestem wdzieczny. Po prostu dumalem jak to ugryzc. Paradoksalnie, przy tych gabarytach, latwiej by bylo odlac nowa karoserie. Wniosek - nietypowe modele nalezy kopiowac niczym papierowe. Kupilem sobie w miedzyczasie chlebak prozniowy. Cos tam daje. Ale dobra pompa z pojemnikiem jeszcze przede mna. Acha, na zdjeciach widac, ze 777 ma zamkniety tyl i lewe drzwi. Tak to zostawie. Odlana karoseria jest zbyt krucha na wycinanie wszystkiego bez polamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Szanowni Czytelnicy, otrzymuję od Was bardzo wiele listów, także z zagranicy. W korespondencji tej wielokrotnie pojawiają się te same pytania - co z karetką 782 i 777? Czy projekt upadł? Jaki jest sens życia? Czy powinnam rozpoczynać współż... a przepraszam, ta kupka jest już do innego czasopisma. A o moim problemie z praniem bialych z kolorami nic nie bylo... Fajnie ze znowu jestes, juz myslalem ze kosmici porwali. Walcz ostro, nie przejmuj sie, Kornik chce dobrze a jak czujesz za duza presje to rob se przerwy i tyle. Napewno jak troche przycisniesz to wyjdzie cos z czego bedziesz cholernie dumny. Pozdrawiam i od "za niedlugo" kontakt tylko na mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2015 A o moim problemie z praniem bialych z kolorami nic nie bylo... Naczelny powiedział, że jak ruszę jakikolwiek temat związany z imigrantami to mnie wywali. Cisza nocna nie sprzyja zabawom z dremelkiem, a to teraz ważny element zrobienia wnętrz drzwi, więc tylko jakieś tam drobiażdżki. Przypomnę, ma wyglądać docelowo tak: Kombinuję też z drzwiami innymi niż z blaszki. Wolne wnioski? Uwagi? Zażalenia? Bardzo proszę, po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Stan prac na dzis - doklejone niektore detale (pioro lewej wycieraczki mi umklo w montazu, musze poprawic), zalozone szyby, niestey lepiej tych uszczelek juz nie zrobie w tym stanie zaawansowania modelu. Dyskoteke i wyciag dodam po malowaniu i kalkach. Pora sie bardziej przylozyc do 777, bo wiecej w nim bedzie widac a mniej serca poki co dostal do detail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Ale ci aero prószy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Myslisz, ze drobny papier na mokro styknie, czy mam juz wydawac 6 stow? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Możesz spróbować papierem na mokro, albo gąbkami polerskimi 3M, ale powinieneś też poświęcić więcej uwagi rozcieńczaniu podkładu. Powinieneś też raczej malować na niższym ciśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Kolega wyżej napisał, co począć musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Lipstein Yoda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Idziemy powoli w kierunku wzorcowego bajzlu: I tak to wygląda na podstawce: Trochę prószenie starłem ale jeszcze widać. Skręciłem już aero i rzeczywiście, przy mniejszym ciśnieniu jest pięknie. Dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2016 Kolega Melius Manu zrobil kalki wiec "782" zbliza sie ku koncowi - zostaje malowanie detali i dyskoteka na dach. "777" potrzebuje jeszcze troche wiecej atencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej ritmann Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 jakoś dziwnie wygląda ta farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Postępy są coraz wolniejsze. Dużo dłubania w "777". To sreberko docelowo będzie czarną szmatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Minął ponad rok odkąd zacząłem ten projekcik. Dzisiaj, czyli o godzinie zero 19 lipca, kończę go. Cztery dni i z tysiąc drobiazgów przed czasem. Malowanie ciągle nie to, masa drobiazgów mogłaby być zrobiona lepiej a jak się teraz zastanowię to w sumie od zera powinienem to wszystko jeszcze raz zrobić. Ale nie zrobię, tak mi wyszło. W ciągu tego projektu z jednego modelu zrobiłem dwa, waloryzowałem kabinę w zamkniętym modelu a niedostatecznie waloryzowałem w otwartym i popełniłem jeszcze masę błędów. Figurek nie wstawiam. Chcę na dziesięciolecie tych wydarzeń wysłać taką pocztówkę do LRC (potęga fejsbuka) - niech same numery mówią za siebie. Oto zdjęcia robocze. Poprawną galerię zrobię na dniach tak, żeby na 23 lipca 2016 roku - dokładnie dziesięć lat po tych wydarzeniach - móc to przypomnieć taką winietką. Koniec. Dziękuję, że wytrwaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Na początku nie podobało mi się. Raz, że nie moja skala. Dwa, że nie podoba mi się modelarstwo oparte na wrakach, złomie, rdzy i błocie. Biję się jednak w piersi i całkowicie zmieniam zdanie. Zrobiłeś fajną scenkę, która upamiętnia drobną chwilę w dziejach ludzkości, ale chwilę którą warto upamiętnić. Jakościowo, coś by tam jeszcze dało się zrobić lepiej, ale duży plus za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi