Patterson Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 (edytowane) A tam wygrana, mnie ciekawią triki i postępy prac. Mimo iż się nie odzywałem ( na razie ) to śledzę wiele budów i to jest dla mnie najciekawsze. Fazzy nie daj sie prosić, daj fotosy Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Dokładnie jak powyżej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Fazzy masz fanów więc olej temat i wrzucaj foty Jak najbardziej popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 bez fotosow forum umilknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Sorry, ale dla mnie to zwykłe fohy, choć bardzo kibicowałem temu projektowi i dalej kibicuję i myślę że wrócisz do nas z pięknymi, kolorowymi fotami... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Jak to mój kolega mawia: cyt:"za nie uzasadnionego focha flacha" Tak że Fazi uważaj bo troszku nas tu jest P.S może i twój jest uzasadniony ale nie karai innych swa decyzją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 cyt:"za nie uzasadnionego focha flacha" jestem jak najbardziej za znaczy.. strzelam focha to dostaję flachę? Tak że Fazi uważaj bo troszku nas tu jest sugerujesz, że jak każdy z was postawi to nie wypije wszystkiego? wiecie, że jak się rozdmucha aferę to zainteresowanie wzrasta? tylko zamiast takich komentarzy jak wyżej wolał bym jednak dobre rady co zmienić i jak poprawić, żeby było lepiej :P po(d)stęp prac: pierwszy kolor: jak ktoś wie jak się pozbyć cholerstwa zwanego blu tack (strasznie się klei i rwie przy odklejaniu) i czy maskol można usuwać topiąc cały model w wodzie (czy maskol się rozpuści?) to niech się podzieli :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 maskolu nie trzeba moczyc po zaschnieciu zdejmuje sie go za ktorys koniuszek jak folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Fazzy, na Jadarze pojawiły się ostatnio dwa nowe zestawy, które chyba powinny cię zainteresować ... http://www.jadarhobby.waw.pl/mmodel-35121-wcrew-fire-point-p-14851.html http://www.jadarhobby.waw.pl/mmodel-35120-machine-team-p-14852.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 dzięki Jakubie W. tymi figurkami zainteresowałem się już na konkursie w Lublinie.. prawdopodobnie wykorzystam zestaw ludków z pegazami, chociaż zrobię je wg. mojego pomysłu :P jak coś nowego wpadnie mi w łapy to zaprezentuję kolejnego in-boxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2007 no i tyle by było na temat kamuflażu samiczki: reggy - dzięki za rady na temat blu tacka = brudny lepiej działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Ładne kamo wyszło! Cieszę się, że pomogłem! Wiadomo, że brudne często znaczy lepsze - wystarczy wziąć Blu-Tacka na parę dni do szkoły, porzucać się nim, pognieść na lekcjach i już jest go o 20% więcej i zmniejsza się lepkość do takiej jaka jest potrzebna. P.S. Na Blu-Tacka można też podrywać koleżanki. Autentyk: "Piotrek, daj pognieść". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 no i tak to chwilowo wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2007 mrówki się rozmnażają i tłoczno się robi na podstawce, po nowym roku biorę się za rozplanowanie terenu i ukonkretnienie rozmiarów dioramy przed chwilą donosiciel przyniósł: wróciwszy od drwala dzisiaj (10.01.200podobno8) chwalę się nabytkiem nowym w postaci podstawki pod mrowisko inbox: C.D.N.K.N. 12.01.200nadaltwierdząże8 - kolejna aktualizacja posta :P chwilowo zakończone prace nad "samiczką" resztę brudzenia, błocenia itp. dostanie po umieszczeniu na podstawie, a chwilowo wygląda to tak: (małe da się powiększyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 No witaj. Cały pomysł jest bardzo ciekawy. Mam jednak prośbę. Czy mógłbyś przedstawić nam jak wyobrażasz sobie całą tę scenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 No witaj. Cały pomysł jest bardzo ciekawy. Mam jednak prośbę. Czy mógłbyś przedstawić nam jak wyobrażasz sobie całą tę scenę? No wiesz to może być trochę trudne bo u mnie podajże ok. 5 razy zmieniła sie koncepcja...Ale jak wiesz i jesteś pewien Fazzy to dawaj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Oj bardzo fajnie ci Hania wyszła, mam jednak nadzieję, że dodasz jakieś olejne /mokre błyszczące/ plamy, bo teraz - jak na taką maszynę wygląda na strasznie wysuszoną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Popieram wniosek, że przydało by się kilka smaczków"oleistych". Nie mam pojecie gdzie, ale może przy piastach kół napinających i napędowych, no i przy włazach i w okolicach gdzie załoga łazi też powinno być bardziej "wytarte" Generalnie rewelacja !!!!!!!!!!!!! No i boczne sponsony były odkręcane do transportu kolejowego. To też może Cię zainspirować :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 14 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2008 smaczki oleiste były malowane :P ale matowym czarnym :P a później zacząłem pigmentować.. no i tak zostało dzięki za przypomnienie, zrobię wycieki oleju błyszczącym czarnym, ale dopiero po błoceniu czyli jak model wyląduje na podstawie.. chcę jeszcze dorzucić na wierzch drewnianą belkę do wyciągania czołgu z błota a co do planów dioramy.. w tej chwili nie planuję jeszcze do końca bo nie wiem ile docelowo figurek wyląduje na niej.. najpierw zrobię podstawę.. zobaczę jak teren mnie ogranicza.. i wtedy dopiero będę planował dalsze rozmieszczenie wszystkiego.. wielkie dzięki za uwagi.. a co do transportu kolejowego z odkręcanymi sponsonami to rzeczywiście jest to inspirujące.. niestety gorzej jest z dostępnością jakichkolwiek wagonów kolejowych z tego okresu :] na allegro ostatnio wpadły mi w oko ciężarówki z okresu Wielkiej Wojny, produkcji RPM ale niestety tylko w 1:72 czy ktoś się orientuje w dostępności jakichkolwiek pojazdów z Wielkiej Wojny w skali 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Te zacieki to może zrób lepiej olejem lnianym z jakimś ciemnym olejnym kolorem, wydaje mi się że wyglądać może lepiej niż błysk czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 Fazi mam jedno zdjecie tego czołgu ,które mogło by cie zainteresowac oto link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74ee22ab5d280bee.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 14 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2008 olej lniany.. taki spożywczy? nie używałem nigdy.. no ale coś będę kombinował z tymi zaciekami na pewno komix - zdjęcie ciekawe.. masz może jakieś dokumentacje na temat tego chrustu? albo jakiś opis do zdjęcia? więcej zdjęć tej dioramy? albo wiesz na czym się autor wzorował? sam pomysł też bardzo fajny.. ale w tej chwili, już po pomalowaniu, nie będę ciął samiczki.. chociaż pomysł dobry i można było by zrobić 2 dioramy z czołgami z Wielkiej Wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 to foto znalazłem i zapisałem na swoim pc już dawno ale pamiętam że było tylko jedno jedyne,poszperam jeszcze troche i moze na czasie jeszcze ci cos podesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 hah olej lniany jakis raczej w tym guście (przeczytaj właściwości) http://art.savel.pl/go/_info/?id=1286 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi