Wooh Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 Tak z ciekawości zapytam one takie wychodziły, czy to twoja koncepcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Lipca 2015 Autor Share Napisano 29 Lipca 2015 Tak z ciekawości zapytam one takie wychodziły, czy to twoja koncepcja? Są takie z żółtym środkiem kierownicy. Mam gdzieś fotkę ale szukać nie będę (chyba, że mi wpadnie w ręce to wrzucę). To modelik bez zadęcia robiony bezstresowo i relaksacyjnie z małą dbałością o szczegóły, tak jak napisałem w pierwszym poście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Lipca 2015 Autor Share Napisano 29 Lipca 2015 Eksperymentalną metodą z wykorzystaniem Pigma Micronu 5, Micro Kristal Klearu i wody destylowanej wykonałem "szkiełko" na komputer pokładowy... Jak na pierwszy raz może być Mokre Suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Lipca 2015 Autor Share Napisano 29 Lipca 2015 I kierownica (jeszcze nie dokończona) na dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Wyszło nieźle, przydałaby się pod to jakaś kalka z wyświetlaczem, ale jak fura zgaszona to ekran nie musi się świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Wyszło nieźle, przydałaby się pod to jakaś kalka z wyświetlaczem, ale jak fura zgaszona to ekran nie musi się świecić Ta metoda służy do robienia wyświetlaczy "wyłączonych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 I wszystko jasne No prawie. Jacku, napisz proszę do czego w tej metodzie był potrzebny marker ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 I wszystko jasne No prawie. Jacku, napisz proszę do czego w tej metodzie był potrzebny marker ??? Marker w tej metodzie zawsze służy do uzyskania tego koloru "wyświetlacza," który sobie chcesz mieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Nieprzewidywalność reakcji kalek Tamki na "solenie" jest bardzo zabawna Efekt od strony kierowcy: Efekt od strony pasażera: Ten "od pasażera" podoba mi się najbardziej... Normalnie powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Takie sobie te "głośniki" są ale zostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Nie bardzo rozumiem: co się stało z tymi kalkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Nie bardzo rozumiem: co się stało z tymi kalkami ? Ano jedna dobrze siadła polana solem, a druga polana solem zdezintegrowała się i w tej formie wżarła się w lakier, co spowodowało konieczność jego usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Nie bardzo rozumiem: co się stało z tymi kalkami ? Ano jedna dobrze siadła polana solem, a druga polana solem zdezintegrowała się i w tej formie wżarła się w lakier, co spowodowało konieczność jego usunięcia Masz zapasową kalkę czy inaczej rozwiążesz problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Masz zapasową kalkę czy inaczej rozwiążesz problem? Luzik... Mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Walczymy z wnętrzem dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Kalki w tym modelu to czyste "ZŁO". To co było nie do końca jasne przy bocznych głośnikach, przy zegarach przerodziło się w horror... Po pierwsze kalki wymiarowo pasują średnio i próba ich upchnięcia w ramki to porażka. Po drugie - nie wiem dalej o co chodzi - na czystego sola reagują alergicznie i ... rozpuszczają się.... Dopiero po rozcieńczeniu z wodą 1 do 1 jakoś udało się to zmiękczyć i upchać... Szkła jeszcze na nich nie kładłem i aż się boję, że tu też będą jakieś niespodzianki... Ale zawsze trochę do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Wziąłem się za tapicerowanie tyłu... Abstra:bip:ąc do tego jak to ma być "podzielone", ułożone, etc..., to zacząłem się zastanawiać nad kolorem tej wykładziny... Jaka jest zestawowa to widać na fotkach. Początkowo chciałem ją podmienić na czarną ale teraz wydaje mi się, że powinna być jednak jakaś "kontrastowa"... Czarna zwyczajnie zniknie w środku... Ni cholery nie wiem jakie to ma być... Może nawet zostawię to co dała Tamka? Sami popatrzcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Kalki w tym modelu to czyste "ZŁO". To co było nie do końca jasne przy bocznych głośnikach, przy zegarach przerodziło się w horror... Po pierwsze kalki wymiarowo pasują średnio i próba ich upchnięcia w ramki to porażka. Po drugie - nie wiem dalej o co chodzi - na czystego sola reagują alergicznie i ... rozpuszczają się.... Dopiero po rozcieńczeniu z wodą 1 do 1 jakoś udało się to zmiękczyć i upchać... Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale piszesz, że podlewasz SOL-em i upychasz kalki, a te się rozlatują. Jeśli tak, to przecież zachowują się jak najbardziej prawidłowo. Do upychania kalek jest SET. Co prawda w moim Lambo... są takie kalki, że podlewam je SOL-em, upycham i nie chcą siadać, a rozpuszczeniu nie ma mowy, ale to są właśnie kalki do d..y. Ja bym dał jasną wykładzinę. Ale może dlatego, że strasznie nie lubię czarnych wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale piszesz, że podlewasz SOL-em i upychasz kalki, a te się rozlatują. Hm, raczej źle... Ja nigdy i nigdzie nie napisałem, że podlewam kalki solem... Ja bym dał jasną wykładzinę. Ale może dlatego, że strasznie nie lubię czarnych wnętrz. Powoli składam się do opcji kontrastowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Hm... Chyba nie jest tragicznie? Oczywiście jeszcze nie skończone, nie chciałbym jednak tego męczyć jeżeli się okaże, że sprawa jest nieakceptowalna, tym bardziej, że zabawa jest z tym taka, że daj Boże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2015 I weź tu bądź człowieku delikatny... Lepiej nie męcz tego Problemu to jak wiesz mi nie robi.... Tylko jaki inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Kształty tych osłon w modelu to dalekie widmo tego co na zdjęciach oryginału. Cokolwiek zrobisz będzie ciężko uzyskać efekt zachodzących na siebie osłon. Okładanie tego niby-wykładziną pogłębia problem i przypomina koc (ale za to z merynosów) rzucony na tył. Ja bym spróbował farb strukturalnych jakich koledzy z forum używają do odtwarzania paneli antypoślizgowych. Będziesz miał fakturę, bez dodawania objętości do elementu. Może drobnoziarnisty RustOleum TerraCotta by tu się sprawdził? W razie czego możesz dać parę warstw by baranek był wyraźniejszy. Potem psiknąć kolorem docelowym - ten beż jest fajny, plus jakieś pigmenty delikatnie użyte by pogłębić optycznie fakturę. Zawsze możesz poćwiczyć na boku. Przemyślę Dzięki jak zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Zamiecione.... Zdjąłem i kombinuję inaczej .... Ale jak się wk.... to robię jak w pudle tylko czarną "matę"... Przy okazji jak ktoś będzie to MFH odrywał to klej się daje łatwo debonderem usunąć... Ech... Miałem tak ładnie i kicha... I jeszcze sam się w to wkręciłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Postanowiłem nieco odpocząć od skomplikowanego zagadnienia narzuty na tylnych siedzeniach i zająć się czymś miłym, łatwym i przyjemnym... W ten sposób doszło do zmalowania ramek I mały test przeźroczystości... Się jakiś skandaliczny paproch przypałętał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi