Marcin M. Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Skończony tydzień temu, debiut miał w Chełmży (z wyróżnieniem). Przyjemny w składaniu, zawieszenie delikatne, skrzynka narzędziowa i stopień na klapie wykonane we własnym zakresie. Zdjęcia robione przy świetle dziennym (popołudniowym). Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Model bardzo przyjemny, Zwracam uwagę na 3 rzeczy: - Szyby wyglądają na oszronione a nie zabrudzone (to duże powierzchnie w tym modelu, może je zróżnicować jakoś?) - brudzenie burty znika zaraz przy klapie, a powinno być na odwrót (foto 4) - Opony nie wydają się swoim brudzeniem współgrać z tym świeżym błotem na podstawce, nie mówiąc już o nadkolach i z tyłu i przodu Natomiast zużycie drewna bardzo, bardzo fajne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Kabina to niezły paskud, szczególnie z profilu. Model mi się podoba, choć budzenie wymagałoby dopracowania. Podłoże wygląda na błotniste, a nadkola czyściutkie. Do tego słabo siedzi w terenie. No chyba że jest to zmarzlina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Ładnie zrobiony, może trochę za dużo rdzy z tyłu. Szyby: czy wszyscy muszą robić te ślady po wycieraczkach, przecież szyby mogą być czyste. Całościowo bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 Dzięki koledzy za komentarze i uwagi. Założenie było takie, pojazd zakurzony, używany intensywnie, poobijany, nie ubłocony. Stojkovic, klapa nie jest brudzona, przykurzona jedynie i przebarwiona, a przede wszystkim poobijana. Specjalnie dużo tych obić, tam gdzie metal o metal obija, tam też rdza wychodzi. Szyby: czy wszyscy muszą robić te ślady po wycieraczkach, przecież szyby mogą być czyste. Gdybym zostawił je czyste, podniosłyby się głosy, że auto brudne, a okna nie. Rozmazałem pigment mokrym pędzlem, powinno być ok, nie jest jednolicie. Kabina to niezły paskud, szczególnie z profilu. Mnie też od razu się spodobała. Podłoże wygląda na błotniste, a nadkola czyściutkie. Pierwszy i ostatni raz użyłem samego gipsu na podłoże, od razu wychodziło śliskie i właśnie błotniste. Trzeba odżałować te 20 PLN i kupić paczkę fugi - z drobnym piaskiem sprawdza mi się znakomicie. Nie wiąże za szybko, nie ciągnie i można dość fajnie w niej odciskać ślady. No chyba że jest to zmarzlina. Ostatecznie mogłaby być, choć na zimowe zabawy przyjdzie czas. Myślałem o zwykłym twardym podłożu. Jednak chyba przemaluję podstawkę i dam jakieś pigmenty ziemiste. Ale cieszę się, że ogólnie się podoba i że go zrobiłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Pojazd sam w sobie jest bardzo interesujący. Malowanie oraz "brudzenie" również niczego sobie. Moim zdaniem zabiłeś ten model podstawką, która jest utrzymana w bardzo podobnej gamie kolorystycznej co pojazd. To powoduje, że pojazd zlewa się z podstawką, no i przez to jest to wszystko jakoś mało atrakcyjne. Gdyby dodać na podstawkę jakaś trawę, a błoto zrobić zupełnie innej barwy, może dodać jakaś figurkę to może nabrało by to zupełnie innego odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Zgadzam się, razem z podstawką wygląda to trochę jakby był wycięty z czarno-białego filmu. Uważam że jakiś detal, w kontrastującym/żywym kolorze by wiele pomógł, czy to na podstawce czy też na samym pojeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Cześć Widzowie! razem z podstawką wygląda to trochę jakby był wycięty z czarno-białego filmu. Niezły pomysł, taki monochromatyczny model, ale zdaje się już ktoś tak robił. Uważam że jakiś detal, w kontrastującym/żywym kolorze by wiele pomógł, czy to na podstawce czy też na samym pojeździe. Nic na siłę, z założenia miała być to prosta, zwykła ciężarówka. Na jakiejś rosyjskiej drodze. ...która jest utrzymana w bardzo podobnej gamie kolorystycznej co pojazd. Moja wina, że ciężarówka w kolorze panzergrau wjechała na jakąś słabo utrzymaną drogę Gdzie akurat nie było trawy, a błoto było szare? No ale też mnie to męczyło, więc po całości psiknąłem A52 pactry (mud) i dodałem pigmenty. O tyle dobrze, że nie jest już mokro. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie uwagi. Przydają się one, bo wiadomo na co zwracać uwagę "następną razą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi