MichalZ Napisano 28 Lipca 2015 Autor Share Napisano 28 Lipca 2015 Jak powiedział...tak zrobił Aktualizacja nr.6 Skończyłem całą wyrzutnie 9P117M1 , została tylko rakieta i oprzyrządowanie do niej. Ostatnie punkty wyglądały tak : Klejenie maski oraz przedniego grilla : Kilka drobnych przewodów nad silnikiem : Oraz pasowanie : Takie coś doszło jeszcze do środka : Oraz pomniejsze szczegóły jeszcze na tył, ciekawy szczegół niby nic a cieszy ,te dwa stabilizatory się wysuwają oraz można je ukształtować do podłoża (są na takim zatrzasku) . Całokształt : Oraz element który zainstalowałem na sam koniec, podnośnik jednej z kabin, i tak też zostanie ;) Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 No kosmos Panie, piękna robota!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 widać że ekipa z trumpka odwaliła kawał niezłej roboty z tymi detalami. Sprawdzałeś może jak całość "siedzi" w wymiarach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 29 Lipca 2015 Autor Share Napisano 29 Lipca 2015 Akutalizacja nr.7 Model skończony, brak tylko szyb oraz wycieraczek, dojdą już po umalowaniu, Pracę nad modele dziś ,zacząłem od budowy statywu rakiety: Nastepnię wziąłem się za samą rakiete , zbliżenie na detale oraz całokształt : Później zostało już tylo połączenie wszystkiego razem,wyszło to tak ,oraz porównianie z pierwszym lepszym modelem który był pod ręką ,akurat padło na giganta...Panzer II ;) Z góry przepraszam za ilość oraz za jakość zdjęć, szczęki na mocowaniu rakiety to oczywiście kolejny element ruchomy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Znaczy... Cóż to za niespodzianki? Pozdrawiam. Jak dojdziesz do etapu kablowania wyrzutni to zobaczysz czego brakuje w zestawie . Rozdzielaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Oooo... To rzeczywiście niespodzianka, Tym bardziej że u mnie nawet instrukcja nie uwzględnia okablowania ;) Tak wgl. Prace nad SCUD-em muszę zawiesić do przyszłej niedzieli, głównie dlatego że muszę skończyć "pracowe" modele, ale jak wrócę do wyrzutni postaram się dokładnie pokazać malowanie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Witam Po tygodniowym opóźnieniu wracam , maszyna ruszyła i dopóki nie skończę, modelu nie odłożę ,dziś umalowałem wnętrze, przeglądając zdjęcia oryginałów widziałem że pojawiały się odcienie bardziej zielone i bardziej błękitne, ja postawiłem na odcień błękitny,naturalnie taki mi wyszedł ,ale zdjęcie tak przekłamały że... wyszedł intensywny niebieski ,wykonałem również wasz,dałem kalkomanie (które trzeba było zmusić do posłuszeństwa kilkoma nałożeniami softer-a od gunze) i pobrudziłem podłogi, na obronę powiem że tym razem zdjęcia robiłem w nieco innym miejscu i trochę innym sprzętem ,także jutro postaram się dać lepsze zdjęcia i wymalować kilka podzespołów ,ogólnie założenie jest takie by w przyszłą sobotę dopieszczać ostatnie szczegóły a teraz fotki : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Kapitalne !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 No nie powiem, fajnie to wygląda. Mógłbyś zrobić zdjęcie tego modelu z jakimś innym w 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 A możesz pokazać zdjęcie rzeczywistego egzemplarza z takim niebieskim wnętrzem? Oczywiście polskiego, bo takiego robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 No nie powiem, fajnie to wygląda. Mógłbyś zrobić zdjęcie tego modelu z jakimś innym w 1:35? Jasne,jutro postaram się zrobić, było już jedno zdjęcie obok panzer II ;) A możesz pokazać zdjęcie rzeczywistego egzemplarza z takim niebieskim wnętrzem? Oczywiście polskiego, bo takiego robisz. Ogólnie miałem takie dwa zdjęcia : Pierwsze zdjęcie to na 100% SCUD z Muzeum Wojska Polskiego . Zdjęcie autorstwa "Markuz. Według Mnie odcień bardziej błękitny, tak jak powiedziałem na moim też jest bardzo podobny, tyle że światło zrobiło swoje (tą różnice widać nawet miedzy pierwszym zdjęcie a ostatnim, a odcień tu i tu taki sam , W rzeczywistości na moim modelu jest to o wiele jaśniejsze ,bardzie przypominające wyblakły kolor niż taki rażący niebieski kolor. Drugie zdjęcie nie wiem jakiego SCUD-a , autora też nie napisano,także przyjmujemy że źródło internet,a kolor bardziej zielony : W sumie trzecie Link , to modelik w skali 1:72 (bardzo ładnie wykonany) : http://www.wyskalowani.pl/2015/06/172-9p117-elbrus-scud-b.html Na moje oko też odcień bardziej błękitny (oczywiście wnętrza ). ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 No nie powiem, fajnie to wygląda. Mógłbyś zrobić zdjęcie tego modelu z jakimś innym w 1:35? Jasne,jutro postaram się zrobić, było już jedno zdjęcie obok panzer II ;) Faktycznie, nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Te butle które są w kabinie nie powinny być czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Może kiedyś też zrobię powojenny. Zaczynają mi się podobać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Te butle które są w kabinie nie powinny być czarne? Szczerze powiem,nawet nie wiem, jesteś pewny że są czarne ? jak tak to podmaluje bo dojście jest ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Zdjęcia różnych pojazdów pokazują, że są czarne z białymi napisami technicznymi. Poszukam jeszcze czy widać te butle na zdjęciach z muzeum. Ps. Znalazłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Super,w takim razie je podmaluje, i wieczorem pokaże całość bo model dostał w całości swoje barwy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Piękna sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Sierpnia 2015 Super Moderator Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Bardzo fajny model! Podoba mi sie! Bede kibicowal! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam Niestety nie mam jak pokazać tego co udało mi się zrobić na SCUD-dzie,wysiadł mi jedyny sprzęt którym mogłem wykonywać zdjęcia Model ogólnie jest już gotowy, nie mogłem czekać gdyż model szykowany jest na imprezę, ale jak Tylko będzie po, i nabędę nowy sprzęt to postaram się wrzucić już w galerii zdjęcia zestawu . Pozdrawiam. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi