19robi88 Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 modelik z dodatkami będzie się prezentował dużo lepiej będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Kup sobie coś takiego, bardzo przydatne na takie okazje: Helgi w tym zestawie nie uraczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Pytanko do doświadczonych lotników, czy lepszym wyjściem jest kupno np. MiG-29 Trumpetera lub Zvezdy zamiast zestawu Italerii? Któryś jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Zvezda na polskiego się nie nadaje. Trumpeter będzie lepszy niż Italeri, choć swoje błędy ma. Musisz wziąć wersję 9.12 na polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 I trampek i italeri ma błędy, ale ten pirwszy się ładnie prezentuje. A żeby polskiego zrobić to i tak oba trzeba przerabiać. Byle, jak piszesz, wersja 9.12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 To już skoro Italke pociąłem, to dokończe. Wszak sklejacz lotniczy ze mnie żaden Tymczasem pobestwiłem się nad materią, z zestawu Edka i Attack Squadronu skleiłem tablice przyrządów charakterystyczną wg instrukcji dla maszyn z Malborka. Ponieważ w ogóle nie siedzę w temacie MiGów to mam ciągłe zagwozdki, jedną był kolor kokpitu. Drugą są wzmocnienia na skrzydłach, nie wiem które maszyny je posiadają (powoli znowu zaczynam zmieniać koncepcje malowania :( )? Tu fotel Pavli i owa tablica: Nie wygląda to jakoś za ładnie, ale tak, kokpit będzie zamknięty a więc wszystko zniknie z grubsza pod pancerną owiewką Italki Fotel jeszcze posuchopędzluje. Dodatkowo wpasowałem i wkleiłem zamknięte górne (uwaga fachowcy nie czytać) wloty powietrza (?), razem z blaszkami Edzia, fakt, wystają one trochę, ale mi osobiście to nie przeszkadza szwy widzę, usunę Teraz jeszcze parę pytań. W dolnych wlotach są te "zaślepki", coś mi w głowie stuka, ze gdy górne są zamknięte to na dole zostają otwarte. Natomiast mogę zrobić konfiguracje zamkniętych górnych i dolnych wlotów? Pozdrawiam i liczę na pomoc Zapytanie o kalkomanie do jakiegoś malborskiego smokera dalej aktualne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Natomiast mogę zrobić konfiguracje zamkniętych górnych i dolnych wlotów? Możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Kalki do malborskich MiGow-29 masz w ofercie i Model Makera i Techmodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Kalki do malborskich MiGow-29 masz w ofercie i Model Makera i Techmodu Wiem, przy czym nie potrzebuje tyłu malowan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Ja niestety mam tylko w 48 wiec nie pomogę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Zapytanie o kalkomanie do jakiegoś malborskiego smokera dalej aktualne!Dowolnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Zapytanie o kalkomanie do jakiegoś malborskiego smokera dalej aktualne!Dowolnego? Dowolny, godło, numer. Dosłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Lipca 2017 Autor Share Napisano 2 Lipca 2017 Witajcie! Szykuje modele do podkładowania więc czas wrócić do MiGa. Malowanie się wyjaśniło: Teoretycznie wyjaśniło, bo trzeba jeszcze jakieś wybrać A zrobiłem... Tyle Wiem, że nie wygląda to pięknie, ale tak już jest z małymi rzeczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Lipca 2017 Autor Share Napisano 9 Lipca 2017 Chyba nie polubię się jednak ze skalą 1:72 Bryła sklejona, starałem się nie zatrzeć zbytnio podziału. Z kokpitem był lekki problem ze względu na to, że owiewka się nie chce zamknąć, więc zrobię uchyloną. Zaraz psiknę wszystko surfacerem i poszukam niedoskonałości i zacznie się montaż reszty. Jeśli zrobię coś, co nie będzie pasować, w tym sensie, że dana antena nie będzie do tej wersji to wybaczcie Wstępnie ustaliłem że malowanie będzie albo 4104, albo 4118. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi