Mitrandir Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Jak sobie życzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Uwielbiam wirniki Kamova porąbanie z poplątaniem, a konstrukcja Zvezdy nie trafiona na razie trzy łopaty musiałem wzmacniać poprzerabiałem też troszkę uzbrojenie... dorobiłem też taki mały elemencik który sie znajduje nad przekładnia a pod wirnikami... nie wiem jak się nazywa ale w modelu jest dość widoczny to i jest i w modelu... No i dobra wydechy wyczyszczone i zagrzane "żabia" perspektywa do góry brzuchem i kilka obrazków... coś dla oczu dziś spróbuje załosiować zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 zdjęcia z kręcącym wirnikiem świetne !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Zaraz poleci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Szpejostwa przy wirniku jakies palstikowe. Ja bym cos tam jeszcze dodał, i pomalował tak, zeby wygladały na usmarowane techniczne patenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 W mojej MI-2jce tez musiałem wzmacniać ostro łopaty WN....bo by nie dały rady i opad byłby na glebę......a ty je już wykończyłeś,czy to tylko wstępne przymiarki...bo tam masz takie otworki w tych brązowych elementach....coś tam dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 zdjęcia z kręcącym wirnikiem świetne !!!! Szpejostwa przy wirniku jakies palstikowe. Ja bym cos tam jeszcze dodał, i pomalował tak, zeby wygladały na usmarowane techniczne patenty Wiedziałem, że Ci się spodoba To na razie półfabrykat,,, nie ma jeszcze żadnych dodatków. Dojdą jeszcze całe okablowanie i eksploatacyjne ślady Zaraz poleci! Ale już nie do kosza W mojej MI-2jce tez musiałem wzmacniać ostro łopaty WN....bo by nie dały rady i opad byłby na glebę......a ty je już wykończyłeś,czy to tylko wstępne przymiarki...bo tam masz takie otworki w tych brązowych elementach....coś tam dojdzie One Slawku tak mają, to są bodajże osłony mieszczące ładunki wybuchowe do systemu ewakuacji Bo, że ten śmigłowiec ma katapultowany fotel... to raczej każdy wie??? Ta maszyna jest troszkę inna niż "hamerykański" sprzęt. A pro po sprzętu "hamerykańskiego, to pora spać bo rano do Kielc Apacha "pomacać" i jeszcze kilka piknych maszyn niestety "Viper" nie doleciał... szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 No wszystko pięknie, ale oba wirniki kręcą się w tą samą stronę, a powinny przeciwbierznie w przeciwne ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 ......ładunki wybuchowe?........ja miałem na myśli te otworki w brązowych częściach wirnika .....choć na zdjęciach widac,że tak ma chyba być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 No wszystko pięknie, ale oba wirniki kręcą się w tą samą stronę, a powinny przeciwbierznie w przeciwne ;P ... a udowodnij ze tak nie jest ......ładunki wybuchowe?........ja miałem na myśli te otworki w brązowych częściach wirnika .....choć na zdjęciach widac,że tak ma chyba być Tak Sławku, tam są ładunki do odstrzelenia łopat od wału wirnika przed katapultowaniem się pilota. Reszta załatwia siła dośrodkowa Ot... ruskie niby, a dbają o pilotcika... coby na siekankę nie poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Ktoś tam w ogóle sprawdzał czy to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Jak sie wkurzy to odpala łopaty wirnika ;P On ma tam rakie dziury, choć pod nimi idzie jeszcze jakiś przewód. Grzegorz - pozdrówcie ode mnie apacza, tygryska i manguste ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Ktoś tam w ogóle sprawdzał czy to działa? Na YT sa filmy z testow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Szpejostwa przy wirniku jakies palstikowe. Ja bym cos tam jeszcze dodał, i pomalował tak, zeby wygladały na usmarowane techniczne patenty Wiedziałem, że Ci się spodoba To na razie półfabrykat,,, nie ma jeszcze żadnych dodatków. Dojdą jeszcze całe okablowanie i eksploatacyjne ślady Uff ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Uwielbiam wirniki Kamova porąbanie z poplątaniem, a konstrukcja Zvezdy nie trafiona na razie trzy łopaty musiałem wzmacniać A gdzie tam porąbane, bardzo logiczne, cała moc idzie na wytwarzanie siły ciągu wirników nośnych, nie ma strat na śmigło ogonowe i dlatego można latać dużo szybciej, niż przy układzie klasycznym a dodatkowo cały układ jest symetryczny dlatego prędkości zakrętów w lewo i prawo masz zawsze takie same i to niezależnie od prędkości lotu. Prawie same zalety gdyby nie to, że trudne z punktu widzenia wytrzymałości, ale jak zwykle coś za coś ;) poprzerabiałem też troszkę uzbrojenie... Usuń jeszcze środkową "lufę" bo jej w oryginale nigdy nie było Poniosło gwiezdnych ludzi przy projektowaniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Taaaa ...no nie spodziewałem się,że jest odstrzał śmigieł...musiałem sobie teraz na szybko o tym poczytać ........bo jak kiedyś spadł MI-28,to napisali,że pilot zmarł bo nie zdecydował się na katapultowanie,a tam jest wyrzut w bok....(piszę oczywiście to co przeczytałem).....więc myślałem,że żartujesz z tymi ładunkami,albo mnie nie zrozumiałeś ......a model...cóż kolejny radujący oko na półce...bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Przez dwa obracające się wirniki ciężko było by się katapultować W Mi-28 Odrzucane są drzwi i przecinane pasy fotela, pilot wyskakuje ze spadochronem (podobnie zdaje się jest w Mi-24). Ale sytuacja była ciężka, bo nisko i prawie w zawisie - śmigłowiec prawie od razu zaczął przepadać z dużą prędkością więc i na autorotację szans niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 My tu pitu, pitu o wirnikach a model sam się nie zrobi Nie znalazłem odpowiedniego wash'a więc zrobiłem sobie sam. ...wyszło dość delikatnie wirniki też dostały trochę "syfu" No i zostało "samo gęste" czas na detale. Głowica dostała obiektywy... Stacja "szkwał" też obrosła trochę w detale... dorobiłem również wycieraczkę z wężykami do spryskiwaczy. Na tę chwile wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 My tu pitu, pitu o wirnikach a model sam się nie zrobi No jeszcze się chyba nie zdarzyło ;) wirniki też dostały trochę "syfu" A spróbuj pozmywać jeszcze trochę washa w kierunku do krawędzi spływu ale i od środka, tak ze skosa. Będzie bardziej wiarygodnie. A przy piastach to mu brudu nie żałuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 No szkwał to żeś ładnie odstawił, chyba się na lekcje umówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 nie wchodząc w szczegóły zazdroszczę ci tego wiatraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 nie wchodząc w szczegóły zazdroszczę ci tego wiatraka. NIE ODDAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Jak przyjdą brodaci to oddasz... oddasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 ... ja też mam brodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Solo - już próbowałem - nie dał ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi