shakal84 Napisano 15 Września 2015 Autor Share Napisano 15 Września 2015 Nie można było edytowac posta wyżej więc pisze nowy ;) Zrobiłem obicia na lakier do włosów tak jak radziliście. Na pierwszą próbę poszła wieża, był to mój pierwszy raz ale chyba wyszło OK, prosił bym o opinie co do obić, za mało ? za dużo ? w złych miejscach ? za małe, za duże ? Parę foto przed i po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Nikt nie zgłasza sprzeciwu więc, chyba mi dobrze idzie ;) postanowiłem działać dalej z obiciami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Jak pisałem wczesniej z pancerką nie miałem w ogóle do czynienia, i jest to mój pierwszy model ;) Psiknę to jeszcze wszystko delikatnie "migiełką" pisakową wtedy efekt będzie lepszy. Pytanie jak zrobić pustynne gąsienice ? Malować na czarno a pózniej przetrzeć na srebrno suchym pędzlem, ? co pózniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Czarny jako podklad, potem daj xf-84 (patent z tym kolorem od Pana Bazylmsa) na to mgielka koloru piaskowego (czy na czym tam ten czolg smigal), czy dasz tej mgielki mniej czy wiecej to juz Twoja decyzja, nastepnie przetarcia (suchy pedzel) , to na dzien dzisiejszy jest najszybsza metoda malowania gasek, 3 stopniowa (bo z podkladu mozna zrezygnowac) i bardzo prosta, sa bardziej zaawansowane metody, ktore o wiele lepszego efektu wcale nie daja wiec nie bede sie rozpisywal skoro to pierwszy model pancerki jaki robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Siemka parę fotek z moich dalszych działań. Model psiknąłem sido na to kalki, lekko je podniszczyłem a pózniej dałem z areo lekki pył. Zdjęcia robione przy lampie niestety, kolor trochę żółtawy się wydaje. Dzięki Michal za podpowiedz. Może zadam głupie pytanie ale ... czy jeśli pomaluję te gąsienice wyprostowane (nie założone na koła) to czy ta farba przypadkiem nie będzie odpadać po wyschnięciu i próbie założenia gąsienic na koła ? Wiadomo gąsienice trzeba jakoś wyprofilować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Mała aktualizacja, model po washu brązem VanDycka. I tak się zastanawiam co dalej, jakiś filtr ? jakieś zacieki ? tylko czym ? mam takie oleje ale chyba za ciemne jak na DAK. No i zakupiłem sobie pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Super, tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Fajny. Ładnie obity- nie presadzony. Aż naszła mnie ochota na kupno 3 sztuki Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Tego "R" to brakuje w lewym górym rogu i w prawym dolnym. Co to za oznaczenie "4" na przedniej płycie? uchwyt na siekierę powinien być w kolorze pojazdu a nie srebrny. co z resztą narzędzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Co to za oznaczenie "4" na przedniej płycie?To nie czwórka a symbol dywizji, tylko kawałek też jest oskubany - Oznaczenia dywizji DAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Bardzo ciekawie. Czekam na brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 Powolutku do przodu. Dzięki za uwagi, poprawiłem to na co zwróciliście uwagę czyli uchwyt siekiery no i "R". Pomalowałem też resztę narzędzi. I na końcu dałem parę foto z pytaniem do Was jak przykleić gąsienice z przodu kadłuba ? Zrobiłem też rdzę na tłumiku. A tu reszta pomalowanych narzędzi. I tu pytanie do Was jak przykleić te gąsienice z przodu ? ma takie sfazowanie które powoduje że gąsienica albo przylega górą labo dołem do kadłuba. Jak na foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 niech przylega dołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 22 Listopada 2015 Autor Share Napisano 22 Listopada 2015 Siema powoli chyba kończę hehe :X Dałem biedronkę, parę zacieków wyszło jak wyszło, mi się tak średnio podoba. Powiem szczerze nie wiedziałem jak się do tego zabrać Jakich dokładnie kolorów użyć itp. Pozostało jeszcze nałożyć pigmenty, z tym też będe miał zabawę bo przy tłumiku nie specjalnie mi to szło :-/ na sucho w ogóle nie trzymają sie modelu trzeba je dawać "zmoczone" benzyną do zapalniczek albo wihte spirytem. Gąsienic nie bede komentował :X a może jednak ... chciałem je trochę naciągnać więc wsadziłem do ciepłej wody, która była ... za ciepła i stało sie co się stało gąski się skurczyły i lekko zdeformowały cóż nauczka na przyszłość :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2015 Siema szybka i mała aktualizacja. Pobawiłem się pigmentami i powiem szczerze jak dla mnie wyższa szkoła jazdy z tym, cieżko mi uzyskać zadowalający efekt. Pigmenty utrwalone sido/woda 50:50 z areo, trzymają się dosyć mocno. Model docelowo będzie na takiej "piaszczystej" podstawce, którą jeszcze muszę delikatnie pomalować pod kolor wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Ale te kalki na wieży teraz wylazły. Na wcześniejszych zdjęciach tak tego widać nie było. Trochę ten piach słabo wygląda na przedniej i tylnej płycie wanny. W pozostałych miejscach jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Sam go robiłem w tym roku jako pierwszy model w życiu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=49653 Jeżeli to jest wersja F z Tunezji to nie powinenien mieć zasobnika z tyłu wieży. Podoba mi się mimo wszystko wykonanie. Jest talent i następne modele będą warte uwagi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 Jeżeli to jest wersja F z Tunezji to nie powinenien mieć zasobnika z tyłu wieży. Faktycznie trudno znaleść fotki "dwójki F" w Afryce z zasobnikiem wieżowym. Znalazłem takowe - zdobyte Pz.Kpfw.II ausf.F przez amerykanów w Tunezji, - Armor of the Deutsches Afrikakorps - Concord 7021 str.68 Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Dziękuje wszystkim za rady DAK-a wstawiam do galerii ;) http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=52326&p=759416#p759416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi