Wooh Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 4 - Najlepszy model w barwach Polski Witam. Postanowiłem wziąć udział w konkursie z modelem F-16 HobbyBossa. Na model mam czas do Listopada, ale z HobbyBossem nie będzie problemu. Dodatki jakie posiadam to kalki od Techmodu i drabinka od Eduarda, w między czasie może coś dojdzie. Model jest lekko napoczęty, ale po za wycięciem go z ramki nic jeszcze nie klejone i nie malowane. Zainteresowanym warsztatem życzę miłego podglądania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Miło że fajna maszyna została wybrana. A co z motywem zimowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Miło że fajna maszyna została wybrana.A co z motywem zimowym? Nie ma co się martwić na zapas, będzie się myśleć, jak będzie bliżej końca, po za F-16 mam też zamiar wystartować z Mig-21, ale zobaczę czy uda się wygospodarować tyle czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 W końcu F-16 to maszyna z czasów Zimnej Wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 A można wiedzieć po co są kalkomanie od polskiego F-16C Block 52, gdy model przedstawia F-16A? Ten norweski malunek wygląda całkiem sympatycznie i wpasowuje się w klimaty mroźnej północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Jeden z moich ulubionych samolotów, na pewno będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Świetny temat Jak zimowo, to może któraś z maszyn z Red Flag 2012 na Alasce? http://www.eielson.af.mil/shared/media/photodb/photos/120611-F-DF892-160.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2015 Wooh - fajny temat! Życzę powodzenie i dobrej zabawy! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 No dzięki panowie. Świetny temat Jak zimowo, to może któraś z maszyn z Red Flag 2012 na Alasce? http://www.eielson.af.mil/shared/media/photodb/photos/120611-F-DF892-160.JPG Wezmę to pod uwagę, może coś wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 Dotarła do mnie blaszka od Edka, do kokpitu, zawijam rękawy i ruszam ostro do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Ja sypie popcorn do miseczki i przyglądam się jak tam postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 Ja sypie popcorn do miseczki i przyglądam się jak tam postępy. Serdecznie zapraszam. Tym czasem na warsztacie małe problemy z blaszkami Ledwo co zasiadłem do pracy, od początku są problemy, okazało się, że blaszki lekko nie pasują, (blachy dedykowane dla Hasegawy) zapewne w tym tkwi problem. Nie pasują tablicę przyrządów, mianowicie blaszka jest dłuższa o około 2mm, zaznaczone na zdjęciu poniżej, blaszka ma 1cm a powinna mieć około 0,8cm. Jakoś to przerobię w miarę możliwości i będzie dobrze. Reszta chyba jest okej, najwyżej wyjdzie w czasie pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 No niestety, blaszki Eduarda z reguły bardzo dobrze pasują do dedykowanych modeli, jak widać do niededykowanych nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Zrobienie lotniczego s-f nie jest niczym złym... Chłopak chce zrobić polskiego F-16A, to daj mu zrobić polskiego F-16A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 (edytowane) A można wiedzieć po co są kalkomanie od polskiego F-16C Block 52, gdy model przedstawia F-16A? Przyłączam się do pytania. Czyżby nielot z tajnej lakierni NATO w Bydgoszczy? Byłoby ciekawie... Ale nawet jeśli to on, to i tak żaden polski F-16 nie ma związku z Zimną Wojną. F-16 z HobbyBossa robiłem niedawno z synem i planujemy jeszcze jednego (prawdopodobnie owego nielota właśnie). Mógłbym co nieco doradzić, ale miło byłoby wiedzieć, co właściwie planujesz zrobić. Na początku myślałem o polskim F-16, ale chyba zdecyduję się na tego pudełkowego, a kalkomanie i tak były kupione już dawno z myślą o innym F-16, także się nie zmarnują. Chyba, że są jeszcze jakieś ciekawsze propozycję Edytowane 4 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Wooh, jedna sprawa. Chcesz zrobić model F-16C Block 52? No to zestaw się powinien nadać, bo silnik ma ok, ale blachy już nie bo w wersji C jest inny niż w A. Płatowiec też trzeba by poprzerabiać - zasobnik na spadochron pod statecznikiem, anteny przed osłoną kabiny i pod wlotem powietrza to chyba niezbędne minimum, jeśli chcesz się zbliżyć do oryginału. Z antenami nie powinieneś mieć wiele roboty, ale zasobnik to albo żywice albo samoróbka. Solo luzuj poślady. Nikt tu na straży jedynie słusznej prawdy nie stoi, tylko porady są na ewentualność odwzorowanie F-16C na bazie modelu F-16A. A Wooh zrobi, co będzie uważał za słuszne. edit. No i się wyjaśniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 4 Września 2015 Oczywiście, dobrze by było wiedzieć na co patrzymy i wtedy zaserwować ew. support. A samolot "What if" to też fajna sprawa ;-) pozdrawiam i kibicuję dalej Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 Czyli powinno wyjść coś takiego, do tego zimowy klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Na dzień dzisiejszy położone blachy na kokpit, który wcześniej przerobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 też obserwuję i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi