Solo Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 Elegancko pobrudzone. Czym to robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 Elegancko pobrudzone.Czym to robiłeś? Jest to brązowy wash Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Dajesz radę - foteliki robią wrażenie. Ja swojego Iła na razie odłożyłem, bo już mnie krew zaczęła zalewać. Trumpeter strasznie spitolił ten model merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Listopada 2015 Autor Share Napisano 30 Listopada 2015 Dajesz radę - foteliki robią wrażenie. Ja swojego Iła na razie odłożyłem, bo już mnie krew zaczęła zalewać. Trumpeter strasznie spitolił ten model merytorycznie. Dzięki, co do modelu to fakt, nie powala na kolana. Może kiedyś ktoś zrobi porządny model Iła 28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Na przykład ZTS Plastyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Kokpit już wklejony w kadłub. Trzeba było trochę podpiłować aby połówki kadłuba się dobrze spasowały. Niestety duża ilość szpachlówki będzie niezbędna. created by picasa2html.com Jeszcze na szybko robię sobie takiego starego KP . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 ... a terminy gonią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 ... a terminy gonią... Oj tam, oj tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 No bo głupio byłoby się narobić i nie zdążyć przed terminem, nawet jakby się miało zająć odległe miejsce. Ja teraz wyrabiał po 200% normy dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 No bo głupio byłoby się narobić i nie zdążyć przed terminem, nawet jakby się miało zająć odległe miejsce.Ja teraz wyrabiał po 200% normy dziennie. Może i masz rację, ale jak się nie wyrobię to świat mi się nie zawali. Dla mnie sklejanie to nie jest jakaś rywalizacja i wyścig, tylko sposób na spędzenie wolnego czasu i czerpanie przyjemności z hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 To ten przebazowany ode mnie? Jeszcze na szybko robię sobie takiego starego KP . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 To ten przebazowany ode mnie?Jeszcze na szybko robię sobie takiego starego KP . created by picasa2html.com Tak, to ten od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 To widzę ładnie go wyprowadasz na prostą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2015 Dziś zamknąłem kadłub. Najgorzej było przy oszkleniu, ale tu już zaszpachlowałem wszelakie szpary. Przy wnękach podwozia też coś tam się robi. created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2016 Konkurs już się skończył. Wiedziałem z góry, że się nie wyrobię, ale ja coś tam robię przy Iłku. Tak jak wcześniej pisałem zdecydowałem się na zmianę i model będzie przedstawiał maszynę z czynnej służby. Samolot z nr burtowym 50. Jeśli jest to problem to proszę moderatora o przeniesienie mojego wątku do działu "Warsztat" i zmianę tytułu wątku na "Ił 28 Trumpeter 1/72". Golenie podwozia już razem z kołami. created by picasa2html.com Gondole silników też już dokleiłem do skrzydeł. Tutaj było trochę szpachlowania i szlifowania. created by picasa2html.com Z przodu kadłuba przy wnęce podwozia przedniego pozbyłem się dziwnych wypustków, które miały chyba imitować jakieś anteny. created by picasa2html.com Teraz trzeba to wszystko poskładać w całość i malowanie. Niestety mam awarię kompresora i muszę go w pierwszej kolejności naprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Te wypustki występowały chyba tylko w chińskich kopiach Ił-28 jeśli dobrze pamiętam H-5 się nazywały. Tak gdzies kiedys czytałem ale dawno to było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2016 Już wszystko poskładane w całość. Niedługo malowanie. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 A jak ze spasowaniem kadłuba z oszkleniem kabiny bombardiera? W pudle na oko precyzją toto nie poraża. Było dużo szpachlowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2016 A jak ze spasowaniem kadłuba z oszkleniem kabiny bombardiera? W pudle na oko precyzją toto nie poraża. Było dużo szpachlowania? Tak, było szpachlowanie przy oszkleniu. W tym modelu w zasadzie wszystkie połączenia były szpachlowane. Trzeba będzie jeszcze zaszpachlować szpary przy kabinie pilota bo też wszystko odstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 Trochę zbliżeń kabiny. Dziś zaszpachlowałem Vallejo szpary na styku oszklenia i kadłuba. created by picasa2html.com Wnęki podwozia po nieudolnej przeróbce . created by picasa2html.com Teraz pozostaje maskowanie oszklenia i malunki. W międzyczasie MiG 17 PF stare KP, też już prawie skończony . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 KP widzę klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Gotowy do malowania . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Mam starego Airfixa i kusi mocno patrząc na Twojego Tylko w tym airfixie jakieś dziwne coś jest pod oszkleniem nosowym w środku, taki dziwny stożek, a tu normalne stanowisko obserwatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2016 Podkład położony. Jeszcze muszę poprawić szpachlówką w niektórych miejscach bo powychodziły babole. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2016 Sreberko położone , użyłem Gunze C 8. Niestety w dwóch miejscach są odciski moich palców i będę musiał to lekko zeszlifować i raz jeszcze pomalować. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi