Marak Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Ten temat chodził mi po głowie od roku. Ale ciągle nie byłem (i nie jestem) pewien czy dam radę i nie miałem CNC. Teraz już mam Całkiem Niezłe Chęci. Co to będzie to na razie tajemnica, albo raczej zagadka. Kto pierwszy zgadnie. Ale umówmy się, każdy ma prawo zgadywać max 2 razy. Zwycięzcy funduję kawę lub piwo przy najbliższej okazji. Na początek dedykowane zestawy waloryzacyjne które udało mi się zgromadzić. Jak widać większość elementów jest z białego plastiku. Chciałem więc zgłosić model do konkursu "Zima", ale Admin nie zgodził się na przesunięcie terminu zakończenia na grudzień 2018. Tradycyjnie ciężarówkę zaczynam od ramy. Po 3 dniach wycinania mam surową ramę, jeszcze nie oszlifowaną. Trochę mnie martwi, że rama jest dosyć wiotka. Ale nie bardzo wiem jak by ją tu wzmocnić, nie przesadzając z grubością ścianek. Cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Rozkręcasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Denis- Enviro 300? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mate'o Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Star 266 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Star 266 Gratulacje. Dobry jesteś. To będzie (jak się uda): Samochód gaśniczy Star 266 Bonex. Robię go na podstawie wydawnictwa kartonowego, które powiększyłem do skali 1:24 i przenoszę na plastik. W związku z rozwiązaniem zagadki prosze Moderatora o zmianę tytułu wątku na: Samochód gaśniczy Star 266 Bonex 1:24 PS. Dalej walczę z ramą. Po kilku godzinach wycinania doszły 4 pipsztoki, więc na razie nie ma co fotografować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 .... Robię go na podstawie wydawnictwa kartonowego, które powiększyłem do skali 1:24 i przenoszę na plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 .... Robię go na podstawie wydawnictwa kartonowego, które powiększyłem do skali 1:24 i przenoszę na plastik. Pomysł zacny Tyle, że nie wszystko będzie takie proste (czytaj: łatwe) jak ta rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 .... Robię go na podstawie wydawnictwa kartonowego, które powiększyłem do skali 1:24 i przenoszę na plastik. Pomysł zacny Tyle, że nie wszystko będzie takie proste (czytaj: łatwe) jak ta rama Cicho bądź, bo nam Marak "umrze" w blokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Pomysł zacny Tyle, że nie wszystko będzie takie proste (czytaj: łatwe) jak ta rama Cicho bądź, bo nam Marak "umrze" w blokach Dlatego wcale nie obiecuję, że go skończę. Myślę jednak, że jak mi się uda przejść zawieszenie to dalej będzie prościej. Tzn. osobiście wolę trudniejsze elementy ale większe, niż piłować dupsiki 2 x 2 mm. Wybrałem, chyba najprostsze auto, bo najpierw myślałem o Starze 21 - ale tamte Stary były na mniejszych kółkach i trzeba by odlewać. (Jak ktoś ma opony o średnicy 38 mm to z chęcią odkupię) Potem myślałem o Żuku - odpadł z powodu wyoblonych przetłoczeń. Star 266 jest w miarę pudełkowaty, więc może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Od pewnego czasu mam ochotę na Stara 20 1948. Ale wszystko rozbija się o koła. Nie mam jak zrobić żywiczne odlewy. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Dlatego wcale nie obiecuję, że go skończę...... Daj spokój ... Mnie pierwsze dwie żony różne rzeczy obiecały i co? Mam trzecią! Działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Kochana konstrukcja. Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Dziękuję za zainteresowanie. Mark jakbyś coś słyszał o kołach do Stara 20/21 to ja reflektuję na 2 kpl. Ponieważ Moderator mnie nie lubi i nie chciał zmienić tytułu tego wątku, zamykam go. Kontynuacja relacji będzie tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=51047 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Ponieważ Moderator mnie nie lubi i nie chciał zmienić tytułu tego wątku, zamykam go. Trzeba było napisać do mnie to bym zmienił tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi