Aleks Kornafel Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 ale tak na dobrą sprawe Marines ma racjęSmile Och, dziękuje za uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 znowu będzie, że marudzę.. ale ta pucha na żarcie to tak średnio leży :] może warto by ją było jednak przytroczyć do chlebaka? widziałeś takie mocowanie kiedyś? do którego paska jest przytroczona? co najmniej nieporęcznie było by zakładać torby z granatami.. wg. mnie powinieneś zmienić jej lokalizację chlebak jest z gen2 czy pokusiłeś się o wykonanie obszycia samodzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 Jakubie może byś mu trochę oszlifował ten tyłek? Czasu nie mam... bo do Marca już blisko, a przedemną jeszcze podstawka i załoga... znowu będzie, że marudzę.. FAZZY_bez_humoru , dla mnie twoje uwagi są bardzo cennne. ale ta pucha na żarcie to tak średnio leży :] może warto by ją było jednak przytroczyć do chlebaka? No nie wiem... zresztą i tak jak pisałem za bardzo czasu nie mam ani chociażby odpowiednich umiejętności... chlebak jest z gen2 czy pokusiłeś się o wykonanie obszycia samodzielnie? Tak to gen2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 znowu będzie, że marudzę.. ale ta pucha na żarcie to tak średnio leży :] może warto by ją było jednak przytroczyć do chlebaka?widziałeś takie mocowanie kiedyś? Jak widać tak również można z tą menażką. Skan pochodzi z książki German Army Uniforms 1933-1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 załogę z miniarta którą szukam nadal nie umiem znaleźć w żadnym modelarskim... A tu patrzyłeś? http://www.ibg.com.pl/pl/product_info.php?products_id=8476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 załogę z miniarta którą szukam nadal nie umiem znaleźć w żadnym modelarskim... A tu patrzyłeś? http://www.ibg.com.pl/pl/product_info.php?products_id=8476 Oooo jest... Serdeczne dzięki Tomaszu :-D Masz u mnie duże Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 23 Lutego 2008 Autor Share Napisano 23 Lutego 2008 Figurka już prawie skończona. Ostatnio co zrobiłem: -dokleiłem rączki -zmieniłem hełm -dodałem resztę sprzętu Co mi zostało: -Pobrudzenie - drobne kosmetyczne poprawki -poprawa połączenia rąk z torsem... - nadanie karabinowi ostatecznych barw i taśemnki. Ja sam z figury jakoś średnio jestem zadowolony... Odnoszę wrażenie, że coś ostatnio wychodzę z wprawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 świetna gęba i ręce !!!!!!!!Robi wrażenie. Widać ,że przemyślałeś temat!!!! Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 23 Lutego 2008 Autor Share Napisano 23 Lutego 2008 świetna gęba i ręce Dziwne... Mnie to właśnie przyprawia o myśli samobójcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 świetna gęba i ręce !!!!!!!!Robi wrażenie. Widać ,że przemyślałeś temat!!!!Gratulacje!! twarz wygląda jak by zdarto z niej skórę i widoczna była tkanka mięśniowa :] Jakubie W. spróbuj te plamy rozmyć, chociażby przez nałożenie filtra, bo przejścia między kolorami są zbyt drastyczne do uzyskania łagodniejszych przejść między kolorami spróbuj zastosować washa, bo metoda suchego pędzla raczej się tu nie sprawdza nie wiem jakimi farbami malujesz, ale jeżeli są to akryle to sugerował bym zmienić tymczasowo na olejne, niekoniecznie artystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 23 Lutego 2008 Autor Share Napisano 23 Lutego 2008 kolorami spróbuj zastosować washa No tak właśnie zawsze robię. Jakubie W. spróbuj te plamy rozmyć, chociażby przez nałożenie filtra Też o tym myślałem i chyba tak też zrobię. nie wiem jakimi farbami malujesz, ale jeżeli są to akryle to sugerował bym zmienić tymczasowo na olejne Maluję akrylowymi modelmasterami. Co do zmiany farb na oleje, to jeszcze o tym pomyślę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Ja najpierw stosuje podkład z flasha pactry do którego dodaję kropelkę czerwonej plakatówki talens'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 skoro stosujesz washa to dobieraj mniej kontrastowe kolory, bo ten krwistoczerwony kiepsko pasuje do bladego różu na twarzy :P ale jak by kiedyś kręcili nowe przygody freddiego krugera to zgłoś się na charakteryzatora na butkach zrezygnował bym z takiego cieniowania, pomaluj czarnym matowym, potem wytłuść (troszeczkę) palucha w maśle i lekko przetrzyj butki - ciekawy efekt można uzyskać poza tym na butkach chyba nie spiłowałeś śladów łączenia form z tyłu.. a prawy aż się filuternie odchyla od nogi prosząc o wpasowanie w cholewę granatu trzonkowego (zeszlifuj i wyrównaj albo wsadź ten granat - dosyć ciekawy detal figurkowy) będziesz nakładał tarczki na hełm czy nie stosujesz kalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 23 Lutego 2008 Autor Share Napisano 23 Lutego 2008 będziesz nakładał tarczki na hełm czy nie stosujesz kalek? Z tego co mi wiadomo to już 1942 tarczek nie używano a jeśli już jakie były to występowały dość sporadycznie... pomaluj czarnym matowym, potem wytłuść (troszeczkę) palucha w maśle Całkiem ciekawa technika, zaraz ją przetestuję na jakimś złomie. zeszlifuj i wyrównaj albo wsadź ten granat - dosyć ciekawy detal figurkowy No tak jeszcze granat, zapomniałem o nim napisać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Nie czujecie klimatu.To jedna z pierwszych figurek, której gęba stara sie przestawić bród, krew i zmęczenie żołnierza na froncie wschodnim. Ale oczywiście możecie go przerobić na kolejnego geja z umalowanymi oczami :-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 Oj, spition... Szczerze mówiąc mnie nie martwi ubrudzenie czy emocje lecz cieniowanie twarzy. I nie mam zamiary zrobić go na "malowanego geja" . Ostatnio zrobiłem też zakupy związane z budową podstawki- ramka w A4 , masa z empiku którą polecił reggy oraz zestaw "relaksujący" tzn. 2 boxy z muzyką poważną i 1 box z rock balladami. Pozdrawiam EDIT: Figurki z miniartu już zamówione, powinny być za jakieś 2 -5 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 o mam tą samą mase bardzo dobrze się ssprawdza. tylko taka rada rozrabiaj to na szkle powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 "relaksujący" tzn. 2 boxy z muzyką poważną Widzę, że kupiłeś to co i ja. Polecam "Walkirię" Ryszarda Wagnera (płyta 4, ścieżka chyba też 4) - Jest po prostu cudna... Przy niej budowałem Leoparda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 2 boxy z muzyką poważną A powiedz mi Jakubie W. jakiego kompozytora?? Ja ze swoje strony dodam, że też wporzo jest muzyka Ennio Morricone'go ( i nie tylko, mogę wymieniać, ale nie będę zaśmiecać tematu)odpręża przy sklejaniu małych rzeczy. Jakub Ślęczka wagnerowska muzyka jest cudowna ale ciężka ale i tak szacuneczek za wytrwałość w sklejaniu przy akompaniamencie jego muzyki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 A powiedz mi Jakubie W. jakiego kompozytora?? To są najlepsze (najpopularniejsze) utwory muzyki poważnej, Serria "The best of...ever! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 26 Lutego 2008 Autor Share Napisano 26 Lutego 2008 Się wątek muzyczny rozwinął. Wziołem sie wreszcie do roboty przy podstawce żeby nie być gorszy . Scenka tak jak w tytule będzie rozgrywała sie na stepach, w kącie małe wzniesienie, trawa pożółkała, trochę błota... Etapy z budowy: -Narzędzia: Nóż łyżka i szyba -Rozwałkowywanie, a potem przycinanie nie równych powierzchni -I oto co mi wyszło: Z resztek zrobiłem prezent dla mojej (jeszcze niestety) koleżanki. Imię celowo rozmazałem :P Wybaczcie za jakość fotek. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Kuba, te wgłębienia (ślady po gąsienicach) wyglądają trochę jak koryto dla nie doszłego potoku. Nie wygląda to za bardzo na ślady po tak ciężkim żelastwie. I możesz mi napisać jakie ta masa ma właściwości? Jak wychodzi modelowanie, czy reaguje jakoś z farbami, klejami itp? resztek zrobiłem prezent dla mojej (jeszcze niestety) koleżanki. Imię celowo rozmazałem :P No to powodzenia... Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Polecam "Walkirię" Ryszarda Wagnera[...]Przy niej budowałem Leoparda To prawie jak, dajmy na to, Schönberg do obiadu Wziołem sie wreszcie do roboty przy podstawce żeby nie być gorszy. Oczywiście planujesz dodać jakąś fakturę na podstawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 26 Lutego 2008 Autor Share Napisano 26 Lutego 2008 No to powodzenia... Dzięki Kuba, te wgłębienia (ślady po gąsienicach) wyglądają trochę jak koryto dla nie doszłego potoku W tych "korytach" będą cieńkie paski plasteliny. I możesz mi napisać jakie ta masa ma właściwości? Jak wychodzi modelowanie, czy reaguje jakoś z farbami, klejami itp? Jeśli chodzi o właściwości- to taka ni glina ni plastelina ( ze wskazaniem na glinę ) ale modeluje się bardzo dobrze. Jeszcze nie malowałem, ani nie kleiłem ale jak wykonam tą czynność to dam znać. Oczywiście planujesz dodać jakąś fakturę na podstawce? Eeee... nie wiem o co ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Eeee... nie wiem o co ci chodzi. Jak na razie podłoże bardziej przypomina zwykłą glinę, a nie ziemię. Mam nadzieję, że będziesz dodawał bardziej adekwatną fakturę gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi