Tomek Mroczkowski Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 viewtopic.php?f=70&t=118 Jest sporo zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Humbrol 33 bardzo nieprofesjonalne farby zatykają aerograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcon Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Humbrol 33 bardzo nieprofesjonalne farby zatykają aerograf No cóż, nie miałem z tą farbą problemów pod warunkiem jej odpowiedniego przygotowania. Podałem swój przelicznik ze względu na fakt, że akurat te barwy akurat w mojej ocenie (ocena subiektywna) dobrze odwzorowują barwy normatywne. Proponuje, aby Kolega dostosował to porównanie do swojego preferowanego rodzaju farb. Mam nadzieję, że nie będzie to zbyt trudne, szczególnie w aspekcie koloru czarnego Pozdrawiam Do autora modelu: Mam jeszcze jedno pytanie. Czy "daszek" osłony radaru jest pomalowany na czarno na powyższym zdjęciu? To zdjęcie powyżej jest najlepsze jakie udało mi się znaleźć w internecie, a na innych które posiadam nie wiele widać." To wynika z barwy kamuflażu po prawej stronie. Sorki za tego Humbroll'a ale lepszego porównania nie znalazłem. szczególnie ciekawe jest to, że kolory H86 i H160 idealnie wpasowują się w kamo niemieckie WWII Kolory u Ciebie są wg. mnie super. Rozmieszczenie plam również. tym bardziej, że jest ono również znormalizowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 To był żart z tym humbrolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2015 Witam. Humbrol 33 bardzo nieprofesjonalne farby zatykają aerograf Ja też nie mam z nimi żadnych problemów, aerograf służy mi kilka lat. A jak zacząłem malować Gunze, to po kilku razach aerograf coś szaleje. Sorki za tego Humbroll'a ale lepszego porównania nie znalazłem Zaopatrzyłem się tak jak mi doradziłeś i jest super. Kolor jak najbardziej trafiony. W poniedziałek psiknąłem koła i model Humbrolem. Jutro czekają mnie poprawki zielonego koloru oraz czerwono-brązowego. Dwa paski czarne na wyrzutni, są malowane od ręki bez maskowania, dojdą jeszcze czerwono-brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Popraw czarny na wyrzutni i dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2015 Popraw czarny na wyrzutni i dawaj dalej! Jeżeli jest coś nie tak to oczywiście poprawie. Tylko proszę, wskaż w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 W środkowej części wyrzutni czarny wygląda w porównaniu z innymi plamami na jakiś rozmazany?mało ostry?może to wina fotek a może mi się tylko zdaje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2015 W środkowej części wyrzutni czarny wygląda w porównaniu z innymi plamami na jakiś rozmazany?mało ostry?może to wina fotek a może mi się tylko zdaje?? Tak wygląda ponieważ tam nie użyłem do maskowania Blue tack-a, tylko psiknąłem od ręki pod kątem ponieważ jest zły dostęp. Jutro nałożę mase i psiknę poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Działaj dalej, jak skończę Luchsa to sam zacznę SAM-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 ...jak skończę Luchsa... A gdzie on jest????!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 ...jak skończę Luchsa... A gdzie on jest????!!! Kurzy się, spokojnie jak na wojnie, relacja będzie na 100% kontynuowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2015 Witam. Wczoraj poprawiłem moje błędy. Wygląda to wg. mnie dobrze. Prysnąłem też rakiety. Żółty będzie jeszcze raz nakładany, bo nie podoba mi się efekt. Malowałem emalią Tamiya, rozcieńczyłem ją Wamodem. Mimo iż farba była rzadka to aerograf podawał ją w minimalnej ilości. Wydaje mi się że Tamiya chciała dedykowanego rozcieńczalnika, a Wamod jej się nie spodobał i mieszanka zapychała mi dyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2015 Witam. Rakiety częściowo pomalowane. Będą jeszcze drobne poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Elementy gumowe zostały pomalowane na kolor gumowy, a śruby do smarowania łożysk na kolor czerwony. Na pochylonym "oparciu rakiet" wypustki z gumy też zostały pomalowane. Prowadnice otrzymały kolor srebrny. Ściągnąłem maskowanie anteny, pomalowałem wszystko połyskiem bezbarwnym i po wyschnięciu nałożyłem kalkomanie. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 To nie jest radar prędzej jakaś antena , zestaw 2K12 "Kub" składał się z czterech wyrzutni i jednego wozu dowodzenia ze stacją radiolokacyjną "SURN" bazującym na podobnym podwoziu co wyrzutnia. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2015 To nie jest radar prędzej jakaś antena , zestaw 2K12 "Kub" składał się z czterech wyrzutni i jednego wozu dowodzenia ze stacją radiolokacyjną "SURN" bazującym na podobnym podwoziu co wyrzutnia. Pozdrawiam M1A1(HA) Tak dokładnie, z rozpędu napisałem radar, zamiast antena, już poprawiłem. A chłopcy mnie już poprawili kilka postów wcześniej, że jest to "Samobieżna Wyrzutnia Rakiet 2P25 (SA-6)". Poproszę admina o zmianę tematu na "Samobieżna Wyrzutnia Rakiet 2P25 (SA-6) Trumpeter 1:35". Dzięki za zwrócenie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Antena radiolinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 No dokładnie to nasza radziecko-internacjonalistyczna nazwa, a nie jakieś tam natowsko-imperialistyczne wymysły .pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Antena radiolinii A do czego służy tutaj radiolinia i jakie ma przeznaczenie?łączność czy radiolokacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Służy do komunikacji wyrzutni między sobą oraz z radarami 1S91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Ale dziwna antena jak na radiolinię..405 czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Nie jestem jakoś obeznany w tym, wiem jeszcze że niektóre posiadają z tyłu na rolce rozwijany 500 mertowy kabel komunikacyjny w razie zakłóceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 A masz fotki wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2016 Witam. Przez weekend niewiele udało mi się zrobić. Nałożyłem wash, zawsze robiłem go z farb olejnych, a teraz na próbę kupiłem wash z AK przeznaczony do pojazdów w kolorach NATO. Na żywo wash'a prawie nie widać, a na zdjęciach wygląda to jak bym wylał go prosto z butelki. Koła też otrzymały wash, a następnie filtr. Czy ktoś pracował z tym filtrem? Chodzi mi o to jak go mam nakładać i czy się go rozcieńcza, czy nakładać prosto z butelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi