zibizk Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Witam! Przedstawiam do konstruktywnej oceny kolejny styrany jednobarwny model, który chyba ciekawiej prezentuje się na żywo niż na zdjęciach. Cromwell Tamiya, lufa RB Model, chemia - wszystko co było pod ręką A wyszło to tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Mnie się podoba, choć na niektórych zdjęciach wygląda dość ciemno, ale to wina zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerm Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 No właśnie, jakim kolorem był malowany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibizk Posted October 19, 2015 Author Share Posted October 19, 2015 Co do koloru to mieszane: Tamiya Olive Green, Dark Green rozjaśniane Flat White i Deck Tan w różnych proporcjach. Wszelkie zabiegi z Wash'ami, olejami itp. znacznie jednak zmieniły wyjściową barwę .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Podoba mi się. Wygląda bardzo ciekawie. No i do tego 1:48 Mam jednak kilka uwag: 1. nawierć lufy karabinów 2. wymień szkiełko w lampie 3. pomaluj błyszczącym lakierem szkiełka w wizjerach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Fantastyczna praca! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Mi się bardzo podoba malowanie. Jedyne co można się przyczepić to rzeczywiście te karabiny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Bardzo ładnie wymalowany i wybrudzony. Nic tylko pozazdrościć takiego modelu na półce. Też pewnie kiedyś będę robił swojego cromwell'a z tamki to będzie można co nieco ze smaczków podpatrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 No bardzo ładny - szkoda ,że nie w Polskich barwach skoro sie tyle namęczyłeś już. P.S. Kmy koniecznie do nawiercenia w tej skali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibizk Posted October 30, 2015 Author Share Posted October 30, 2015 Witajcie! Dzięki za komentarze Cieszę się, że Cromwell się podoba. Co do karabinów, lampy, itp. to są ważne szczegóły do poprawki i przy następnej robocie (chyba nad Shermanem) zwrócę na nie baczniejszą uwagę Takie rzeczy na żywo nie wpadają w oko, ale już zbliżenia i powiększenia na zdjęciach, bardzo je uwydatniają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts