Marcin1970 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Witam. Mialem go nigdzie nie pokazywać, ale kilka głosów stwierdziło ze powinienem. Wiec pokazuje. Popiersie Jakuba - Siskin Miniatures skala 1:9 . Fotki są średnie ale widać szczegóły bez problemow. Musze pochwalić rzeźbę, która jest świetna i wymagająca w malowaniu ( zwłaszcza twarz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Rzeźba i detale owszem piękne, ale co to właściwie przedstawia? Kolesia w stylu "więcej szpeju"? Jakoś do mnie ani trochę nie przemawia kompozycja: bo ni to partyzant, ni to rolnik, ni to cham ze wsi, słowem taki pokemon. Co do modelu: pięknie zmalowany, tylko broda taka za gładka kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Ależ to Jakub Wędrowycz przecież! Brakuje mu tylko butelki bimbru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Ładnie pomalowana figura. Na brodzie można by szary zapuścić w zagłębienia. Ale ja maluję figurki słabiej od ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 bo ni to partyzant, ni to rolnik, ni to cham ze wsi, słowem taki pokemon. . Jakub W. to w sumie po trochu jak mówisz. W czasie wojny partyzant, po wojnie walczył z komunistami a na starość to bimbrownik, egzorcysta amator. Pędzi żeby pić i pije żeby pędzić. Przesiaduje w knajpie przy PERLE, kłusuje, uwalnia ludzi od złych duchów, dresiarzy od telefonów a w wolnych chwilach wojuje z policją, Bardakami, terminatorami i kazdym kto wejdzie mu w drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Hehehehe... A ja myslalem ze kazdy zna Jakuba. Ciesze sie Marcin ze jednak pokazales. Znasz moje zdanie od dawna o tym popiersiu. Pozwolilem sobie pokazac bardziej publicznie na co mi zezwoliles i podoba sie fanom ksiazek Pilipiuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 20 Października 2015 Bardzo fajna praca! Chętnie bym zobaczył więcej Twoich modeli. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Ja bym się tylko o jedno przyczepił... O kufajkę. Przecież jego biograf wyraźnie pisze o "wytartej esesmańskiej kurtce z brunatnymi zaciekami wokół dziury". Jakub W. to w sumie po trochu jak mówisz. W czasie wojny partyzant, po wojnie walczył z komunistami a na starość to bimbrownik, egzorcysta amator. Pędzi żeby pić i pije żeby pędzić. Przesiaduje w knajpie przy PERLE, kłusuje, uwalnia ludzi od złych duchów, dresiarzy od telefonów a w wolnych chwilach wojuje z policją, Bardakami, terminatorami i kazdym kto wejdzie mu w drogę. O kłusownictwie zapomniałeś. I zdolnościach kulinarnych, których mógłby pozazdrościć niejeden szef kuchni z Paryża. Szaszłyk z czarnego psa z chlebem i schłodzonym bimbrem... Mmmmm... Delicje! Albo weki z Kudłacza, pierś z łabędzia i.t.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 No ja pod kufajka wyraznie widze patke SS na kolnierzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 O kłusowaniu napisałem zaraz po perle:-D o Jakubie i jego umiejetnościach książkę by można napisać:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Witam i dziękuję za pozytywny odbiór mojej twórczości. Z malowaniem tego typu figurek jest problem ze każdy sobie inaczej wyobraża książkową postać. Na brodzie można by szary zapuścić w zagłębienia. Ale ja maluję figurki słabiej od ciebie. Foty robiłem na szybko gdzieś pomiędzy zakładaniem elektryki a szpachlowaniem sufitu Cienie na zaroście są odpowiednie to po prostu wina światła, a pamiętać trzeba ze Jakub był blondynem wiec tak naprawdę po pomalowaniu zarost powinien być biały przechodzący w srebrny ( koszmarnie to wyglądało ). Hehehehe... A ja myślałem ze każdy zna Jakuba. Ciesze się Marcin ze jednak pokazałeś. Znasz moje zdanie od dawna o tym popiersiu. Pozwoliłem sobie pokazać bardziej publicznie na co mi zezwoliłeś i podoba się fanom książek Pilipiuka. Bardzo się ciesze ze trafiłem w gusta fanów książek. Bardzo fajna praca! Chętnie bym zobaczył więcej Twoich modeli. Pozdrawiam Christian Dzięki Nie umiem robi fotek, a jak mam je już zrobić to ciężkiej choroby dostaje. Wiec może kiedyś wyprodukuje portfolio Ja bym się tylko o jedno przyczepił... O kufajkę. Przecież jego biograf wyraźnie pisze o "wytartej esesmańskiej kurtce z brunatnymi zaciekami wokół dziury". Kurtkę SS ma pod kufajka, a noce na cmentarzu są chłodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pboguta Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Szkoda że to tylko popiersie, brakuje mi gumofilców... A poza tym - super temat i wykonanie! A dodatkowo fajnie by było jakby obok umieścić popiersie pomocnika szewca (czytelnicy przygód Jakuba W. wiedzą o co chodzi)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 (edytowane) No ja czekam na Semena ktory jest ponoc w produkcji, ale pozyjemy zobaczymy:) Edytowane 22 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Kurtkę SS ma pod kufajka, a noce na cmentarzu są chłodne No ja pod kufajka wyraznie widze patke SS na kolnierzu.W piersi się biję i na kolana padam. Ani chybi przeklęte Bardaków plemię w zmowie z Małpiastymi z Dębówki musiało jakiś obrzęd do Wielkiego Mywu odprawić co rzeczone detale mi przesłoniło. Jako zadość uczynienie truskawkową prytę stawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Oj tam, oj tam... Ale powiem Wam ze przez ten watek az mi sie do lektory powrocic zechcialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Bardzo ładnie pomalowany, na marginesie, fani Kuby ufundowali mu nawet pomnik w rodzinnej miejscowości: http://polakpotrafi.pl/projekt/pomnik-Jakuba-Wedrowycza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 KLAMRA U PASA MÓWI WSZYSTKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 23 Października 2015 Autor Share Napisano 23 Października 2015 KLAMRA U PASA MÓWI WSZYSTKO. A co nie tak z tą klamrą? I po co krzyczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Linka hamulcowa podwójnie pleciona. Czyżby Wędrowycz ruszał na dużego psa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Linka hamulcowa podwójnie pleciona. Czyżby Wędrowycz ruszał na dużego psa? Długo zastanawiałem się jak ja pomalować i zrobiłem stalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Długo zastanawiałem się jak ja pomalować i zrobiłem stalowa.Taka reż powinna być. Wyślizgana.Pamietajmy ,że Jakub jako notoryczny kłusownik ma szlaban na zakupy w miejscowym sklepie metalowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Ciekaw jestem ilu z forumowiczów po założeniu tego tematu wróciło do lektury Wędrowycza jak ja. A akurat potrzebne mi było coś lżejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Ciekaw jestem ilu z forumowiczów po założeniu tego tematu wróciło do lektury Wędrowycza jak ja. A akurat potrzebne mi było coś lżejszego. Ja akurat czytałem po raz kolejny podczas powstawania ( popiersia) Wszystkim dziękuję za pozytywne opinie, bo ciężko jest namalować bohatera książkowego którego każdy wyobraża sobie w jakiś sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi