Wierzbol Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 No to zaczynam kolejny projekt, nie wiem jak będzie z płynnością, bo ostatnio wystrugałem sobie dziecko i kupa roboty jest a miejsca mało, żeby stworzyć kącik do prac. Od razu uprzedzam że tak jak w moich poprzednich projektach (El Camino '68 i Cuda '71), efektem ma byś nisko zawieszony klasyk na cienkich kapciach. Wrzucam kilka fotek poglądowych jak się mają prace, czym i nad czym pracuję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Kibicuję. Uwielbiam Amerykańskie klasyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 5 Listopada 2015 Autor Share Napisano 5 Listopada 2015 Witam, dorzucam skończony silnik, który przeszedł kurację postarzającą i poglądowe zdjęcia zarysu całego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Fajnie. Czym malujesz karoserię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gapek1986 Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Siema. Super projekt I pytanie od laika ;) z czego zrobiłeś przewody przy silniku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 6 Listopada 2015 Autor Share Napisano 6 Listopada 2015 Fajnie. Czym malujesz karoserię? Karoseria pomalowana jest Tamiyowskim srejem kolor i Gunzowy bezbarwny. Siema. Super projekt I pytanie od laika ;) z czego zrobiłeś przewody przy silniku?? Na http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=37911 masz zdjęcie, zestawu Detail Master w kolorze zielonym którego wykorzystałem do Cudy. Prace mogą teraz niestety zwolnić, za co przepraszam niecierpliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Dwa pytania 1. Gunzowy bezbarwny który ? 2. Tą siatkę grilla do obłych kształtów można łatwo dopasować? Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekx6 Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Filtr Powietrza pomalował bym na czerwono . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gapek1986 Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 to jeszcze jedno małe pytanie, gdzie można nabyć takie dodatki do polepszenia wyglądu silnika i taką siatkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 13 Listopada 2015 Autor Share Napisano 13 Listopada 2015 Dwa pytania1. Gunzowy bezbarwny który ? 2. Tą siatkę grilla do obłych kształtów można łatwo dopasować? Dziękuję za odpowiedzi 1. Mr.Super Clear - Gloss 2. Siatkę moim zdaniem łatwo formować, lecz pod żadnym pozorem w rękach, dobrze jest znaleźć rzeczy na których np: zaokrąglisz (słoiczek od farby, pisak), lub zagniesz (linijka, bądź coś z ostrym kantem). to jeszcze jedno małe pytanie, gdzie można nabyć takie dodatki do polepszenia wyglądu silnika i taką siatkę?? Koła, blaszkę (do Cudy '71 z poprzedniego projektu) i rozdzielacz wraz z kablami zamówiłem ze Stanów i nie da się chyba inaczej, a siatkę można kupić na polskich sklepach modelarskich, ja używam firmy Aber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2015 Witam, coś się ruszyło. Zrobiłem wnętrze, wypolerowałem karoserię i zabrałem się za chromy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 witam. gdzie kupiłeś te kółka do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2015 witam. gdzie kupiłeś te kółka do niego? tak jak pisałem wcześniej, wszystkie dodatki do modeli tego, oraz El Camino i Cuda kupiłem w sklepie wysyłkowym w Stanach (http://www.stradasportsstore.com/), za wyjątkiem siatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Patrząc na jakość odbić w lakierze, to do dobrej polerki jeszcze trochę brakuje :( W wnętrzu poprawił bym drążek zmiany biegów - widać szew na całym elemencie Poza tym bardzo fajnie, silnik robi wrażenie, felgi dobrane bardzo fajnie Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Patrząc na jakość odbić w lakierze, to do dobrej polerki jeszcze trochę brakuje :( W wnętrzu poprawił bym drążek zmiany biegów I kierownice i radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Model w zasadzie skończony, tylko została jeszcze drobna polerka, ale efekt chyba jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 No i wyoglądali mi zdjęcia, jakieś sugestie gdzie je wrzucać żeby nie było limitów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajda Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Ja polecam Flickr.com ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 imgur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Dzięki wielkie za podpowiedź, załączam zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Zacny uliczny rozrabiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Ja mam takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
langes Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Bardzo fajny model - moje marzenie od dziecka Lakier robi na mnie duże wrażenie sam chciałbym osiągać taki efekt ale pewnie bez polerowania nie da rady. Z czystej ciekawość spytam czy coś było robione z zawieszenie ? Bo na moje oko tył stoi wyżej niż przód. Zapewne częściowo to sprawka nowych felg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi