Jump to content

Charger '68

Wierzbol
 Share

Recommended Posts

No to zaczynam kolejny projekt, nie wiem jak będzie z płynnością, bo ostatnio wystrugałem sobie dziecko i kupa roboty jest a miejsca mało, żeby stworzyć kącik do prac. Od razu uprzedzam że tak jak w moich poprzednich projektach (El Camino '68 i Cuda '71), efektem ma byś nisko zawieszony klasyk na cienkich kapciach.

Wrzucam kilka fotek poglądowych jak się mają prace, czym i nad czym pracuję:

19bdaa8d813be967gen.jpg

896d4500e018365fgen.jpg

97487d14b67dfb59gen.jpg

abcafe444c2161begen.jpg

942225366179914fgen.jpg

e3992ae6fb0af11bgen.jpg

593bdbd8b42b5b10gen.jpg

2cea7c120a931f8bgen.jpg

d67ec2e8960b9a64gen.jpg

Fajnie. Czym malujesz karoserię?

Karoseria pomalowana jest Tamiyowskim srejem kolor i Gunzowy bezbarwny.

Siema. Super projekt I pytanie od laika ;) z czego zrobiłeś przewody przy silniku??

Na http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=37911 masz zdjęcie, zestawu Detail Master w kolorze zielonym którego wykorzystałem do Cudy.

Prace mogą teraz niestety zwolnić, za co przepraszam niecierpliwych

Dwa pytania

1. Gunzowy bezbarwny który ?

2. Tą siatkę grilla do obłych kształtów można łatwo dopasować?

Dziękuję za odpowiedzi

1. Mr.Super Clear - Gloss

2. Siatkę moim zdaniem łatwo formować, lecz pod żadnym pozorem w rękach, dobrze jest znaleźć rzeczy na których np: zaokrąglisz (słoiczek od farby, pisak), lub zagniesz (linijka, bądź coś z ostrym kantem).

to jeszcze jedno małe pytanie, gdzie można nabyć takie dodatki do polepszenia wyglądu silnika i taką siatkę??

Koła, blaszkę (do Cudy '71 z poprzedniego projektu) i rozdzielacz wraz z kablami zamówiłem ze Stanów i nie da się chyba inaczej, a siatkę można kupić na polskich sklepach modelarskich, ja używam firmy Aber.

• 1 month later...

Patrząc na jakość odbić w lakierze, to do dobrej polerki jeszcze trochę brakuje :( W wnętrzu poprawił bym drążek zmiany biegów - widać szew na całym elemencie

Poza tym bardzo fajnie, silnik robi wrażenie, felgi dobrane bardzo fajnie

Pozdrawiam

Messer

• 7 months later...
  • 3 weeks later...

Bardzo fajny model - moje marzenie od dziecka

Lakier robi na mnie duże wrażenie sam chciałbym osiągać taki efekt ale pewnie bez polerowania nie da rady.

Z czystej ciekawość spytam czy coś było robione z zawieszenie ? Bo na moje oko tył stoi wyżej niż przód. Zapewne częściowo to sprawka nowych felg