Praetorian Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 Ja swojego pomalowałem na żółto i zacząłem nanosić maskowanie. Nie będzie wiernie oddawało oryginału, a tylko go przypominało. Model będzie skończony do piątku, więc niedługo pojawią się jakieś foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 Brak doświadczenia i czasu niestety... Nie chodzi mi o to, że będą np. tylko paski czarno-żółte, tylko trochę się nie zgadza maskowanie w niektórych miejscach. Chodzi mi tutaj o trochę inny kształt, albo o 2-3 mm zboczenie z "kursu" taśmą maskującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2007 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2007 Czy w tycz barwach latały też F-18? Posiadam F-18 i identyczne kalki Kanadyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Może nie do końca w temacie, ale ostatnio coś takiego mam na warsztacie http://cdn-www.airliners.net/photos/photos/7/4/2/1177247.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Wyjmując model do zrobienie kilku fotek zauważyłem na pudełku napis "TIGERMEET '98" Nie wiem kiedy skończę samolocik bo robie go już od marca br, (pomijam, że prawie 10 lat na szafie leżał wcześniej) a w końcu to tylko revell 1:444 Pasy spróbuje zrobić z kalkomanii, nie mam pojęcia jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2007 1:444 Strasznie mała skala! Witam w projekcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 własnie... duża... bo dużo-krotnie pomniejsza... tak mnie na geografii uczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2007 No mnie też, ale mówią wszyscy mała, to się trza dostosować do społeczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2007 od godziny 12.00 do 20.30 maskowałem F-16. Nie żartuję Z przerwą godzinną na obiad Na zdjęciach prawie nic nie widać, bo nie mam porządnego aparatu. Brat i jego lustrzana wyjechali za miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Po 48 godzinach ciągłych zmagań... F-16 jest skończone! Dodam, że to jest mój pierwszy skończony w 100% model (zawsze było 99.9 %, bo coś tam było do zrobienia). Co do samego modelu, to zdecydowanie najsłabszą jego częścią jest dysza własnej produkcji oraz podwozie robione "szybciochem" od 21.00-1.30 dziś w nocy Przy okazji chciałbym podziękować koledze Rafałowi (RAV) za wsparcie duchowe (cenne rady i wiarę we mnie, a także kilkukrotna "zrypka" za zrobienie czegoś nie tak jak powinienem) oraz za kalki, które pomogły mi ukończyć model. WIELKIE DZIĘKS! Jak widać koleżanka nazywa się Paulinka i dzisiaj (piątek) otrzyma moje dzieło Mam tylko nadzieję, że w drodze do szkoły się ono nie rozleci Edytowane 21 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Kheh... To odreczne pismo... Psuje ogolny odbior modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 No i poszło! W realu podstawka bardzo ładnie wygląda, a ten napis miał być aerografem, ale nie starczyło czasu. I tak położyłem się o 3.00 i ledwo żyję. Fotorelacji niestety nie będzie, bo to mikołaj rozdawał, ale może jakaś fotka będzie... Zobaczymy. W każdym bądź razie model wzbudził ogromne zainteresowanie, a koleżanka nie mogła się nacieszyć Ogólnie, to jest WYPAS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Grudnia 2007 Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2007 Noooo RAV, po prostu mnie zatkało Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Łooooł - pięknie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Super!!! Wiem ile pracy kosztują takie paseczki, bo robiłem paski na swoim F-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Czym te paski malowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2007 Aż mi kapcie spadły i wcisło mnie w fotel Po prostu full profesjonal Rafale I jak ja się mam z moim F... e nie ważne eF czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Brawo RAV !!! Pewnie gotowych do projektu nie przyjmujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Wrzucam na razie 1 fotkę... może być ich więcej Nie chciałbym jednakże psuć zamysłu autorów, jeżeli maja być modele z relacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2007 Ja także nie mam nic przeciwko Nooo i na reszcie jakiś Polski tygrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Ponieważ dostałem zielone światło na przybycie z moim modelikiem na ten Tigermeet, oto mój MG-21 ubrany w tygrysie futro: Malowanie 100% pędzel, kalkomanie to: numery, szachownice i 2 trójkąty ostrzegawcze pod kabinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Fajne te Wasze tygryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 Wiesz co Ci powiem Rafale? Powiem Ci, że fajnie Ci wychodzi to Rafale Ps. Zgłaszało się trochę więcej osób o ile się nie mylę... Zapraszam do relacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 14 Lutego 2008 Witam. Powoli budowa modelu w konkursie zimowym dobiega końca, więc postanowiłem dołączyć do waszego projektu. Będę budował model F/A-18 Hornet Model chciałbym wykonać w tym malowaniu. In-box do modelu znajduje się tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 14 Lutego 2008 Wybaczcie że post pod postem. Po tym jak napisałem wcześniejszego posta, zabrałem się do roboty. Oto efekty dzisiejszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi