adda11 Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 REGULAMIN II WYSTAWY i KONKURSU MODELARSKIEGO ORGANIZOWANEGO PRZEZ SPÓŁDZIELNIĘ MIESZKANIOWĄ „PRZEŁOM’ W MIŃSKU MAZOWIECKIM ORGANIZATOR SPŁDZIELNIA MIESZKANIOWA „PRZEŁOM” W MIŃSKU MAZOWIECKOM ul. KOŚCIUSZKI 20 CEL WYSTAWY : Celem wystawy jest popularyzacja modelarstwa, zainteresowań technicznych i historycznych wśród dzieci, młodzieży i dorosłych, promowanie aktywnej formy spędzania wolnego czasu . TERMIN I MIEJSCE WYSTAWY: 23-24 STYCZNIA 2016 R. KLUB OSIEDLOWY SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ „PRZEŁOM” MIŃSK MAZOWIECKI UL.KOPERNIKA 5 PROGRAM WYSTAWY: 23.01.2016 (SOBOTA) GODZ.10.00-14.00 przyjmowanie modeli GODZ.10.00-18.00 wystawa, głosowanie. 24.01.2016(NIEDZIELA) GODZ.10.00-13.00 wystawa, głosowanie. GODZ.13.00 zakończenie wystawy ,rozdanie nagród. Po zakończeniu wystawy ok.godz.13.30- rozpoczęcie wydawania modeli. RODZAJ WYSTAWY: Wystawa ma charakter otwarty, mogą w nim uczestniczyć modelarze indywidualni i zrzeszeni w klubach i modelarniach; liczba i wiek uczestników jest nieograniczona. Wystawa połączona będzie z konkursem modelarskim. GRUPY WIEKOWE: J - junior, do 18 lat S - senior, powyżej 18 lat OCENA MODELI: Publiczność odwiedzająca wystawę wybierze poprzez głosowanie najładniejszy model którego wykonawca otrzyma Puchar Prezesa Zarządu -Grand Prix Publiczności. Zgłoszone do konkursu modele ocenia komisja konkursowa powołana przez organizatorów wg zasady podoba się – nie podoba się. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo własnej interpretacji regulaminu, decyzje komisji sędziowskiej są ostateczne i nie podlegają oprotestowaniu. NAGRODY: Dla najlepszych modelarzy w grupach juniorów i seniorów biorących udział w konkursie zostaną przyznane dyplomy i medale . Dla uczestników wystawy przewidziane są: Nagroda główna: - Puchar Prezesa Zarządu -Grand Prix Publiczności oraz - Puchar z-cy Prezesa Zarządu ds.ekonomicznych za najładniejszy model kartonowy - Puchar z-cy Prezesa Zarządu ds.GZM za najładniejszy model plastikowy KLASY MODELI: PLASTIK : SP72 samoloty i śmigłowce skala 1:72 i mniejsze junior/senior SP48/32 samoloty i śmigłowce skala1:48 i większe junior/senior PGP72/48- pojazdy wojskowe gąsienicowe skala 1:48 i mniejsze junior /senior PGP35- pojazdy wojskowe gąsienicowe skala 1:35 i większe junior /senior PKP72/48- pojazdy wojskowe kołowe skala 1:48 i mniejsze junior /senior PKP35- pojazdy wojskowe kołowe skala 1:35 i większe junior /senior DP – dioramy wszystkie skale junior /senior PCP- pojazdy cywilne osobowe, ciężarowe, techniczne, motocykle wszystkie skale junior /senior FP – figurki / junior /senior OP- modele statków i okrętów junior /senior SFF- figurki SF, Fantasy junior /senior SFP- pojazdy SF, Fantasy junior /senior KARTON: SK- samoloty i śmigłowce wszystkie skale junior /senior PGK- pojazdy wojskowe gąsienicowe wszystkie skale junior /senior PKK- pojazdy wojskowe kołowe wszystkie skale junior /senior DK – dioramy, budowle wszystkie skale junior /senior PCK- pojazdy cywilne osobowe, ciężarowe, techniczne, motocykle wszystkie skale junior /senior FK– figurki junior /senior OK- modele statków i okrętów junior /senior I – wszystko inne BEZ PODZIAŁU WIEKOWEGO W zależności od liczby modeli organizatorzy dopuszczają możliwość łączenia lub rozdzielania klas startowych i kategorii wiekowych. W przypadku wątpliwości proszę pytać SPRAWY ORGANIZACYJNE: Organizatorzy nie ubezpieczają zawodników i modeli Uczestnicy przyjeżdżają na koszt własny, organizatorzy nie zapewniają rezerwacji noclegów. ZAPRASZAMY SERDECZNIE Ps. Planowana jest w sobotę 23.01.16 wycieczka na lotnisko 23 BLT Więcej szczegółów wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2015 link do kart startowych : http://www.smprzelom.pl/aktualnosci/ii-wystawa-i-konkurs-modelarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaackDanieLs Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 kiedy bedzie wiadomo cos z tą wycieczką do 23 BLT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2016 Wycieczka będzie na 100 % szczegóły najpóźniej w piątek , ponadto informuję że w w czasie wystawy będzie giełda modelarska dużo modeli w tym rarytasy od Mariusza Sz. oraz m.in. warhammery (sklep NaGranie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Stycznia 2016 Share Napisano 12 Stycznia 2016 Ale fajnie, że taka modelarska impreza jest rzut beretem ode mnie. Ja będę. Postaram się jeszcze kogoś zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Stycznia 2016 Share Napisano 12 Stycznia 2016 Cały czas i ja mam nadzieję, że przyjadę. Na razie tak na 80% szans za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Stycznia 2016 Share Napisano 12 Stycznia 2016 Ale fajnie, że taka modelarska impreza jest rzut beretem ode mnie. Ja będę. Postaram się jeszcze kogoś zabrać. Paweł, nie kogoś tylko modele zabierz! ps. ja też będę - przekonała mnie informacja o giełdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Bedę z kilkoma modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2016 Wyjazd na wycieczkę w dniu 23.01.16 ( sobota ) o godz. 11.30 ilość miejsc ograniczona ,osoby chętne proszę o przysłanie deklaracji na adres a.dabrowski@smprzelom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halcpu Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Jest możliwość zostawienia modeli na jakiejś giełdzie zbiorczej z podanymi cenami i ewentualnymi zniżkami wpisanymi na kartce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaackDanieLs Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 a ta wystawa wstęp jest wolny czy płatny ? oraz czy wycieczka jakieś koszty są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2016 Wstęp na wystawę oraz wycieczka są bezpłatne . Odnośnie zostawienia modeli na giełdzie to taka możliwość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 No to zgromadziliście ciekawe atrakcje Wycieczka very ciekawa tylko ten koneser badziewia który będzie na giełdzie ze swoimi " RARYTASAMI", tak trochę nie napawa otuchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 A mnie bardzo ciekawi o ile nie jest to tajemnica jak dużo będzie modeli? Pozostał tydzień więc pewnie już większosć zgłoszeń jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 A mnie bardzo ciekawi o ile nie jest to tajemnica jak dużo będzie modeli? Pozostał tydzień więc pewnie już większosć zgłoszeń jest Oj... zdziwił byś się Darku ty ze swoimi klocami nawet nie przyjeżdżaj... ... zajmiesz pól stołów To mała salka, na dodatek są też kartony Jak wrócimy, to Ci powiem ile było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 A mnie bardzo ciekawi o ile nie jest to tajemnica jak dużo będzie modeli? Pozostał tydzień więc pewnie już większosć zgłoszeń jest Oj... zdziwił byś się Darku ty ze swoimi klocami nawet nie przyjeżdżaj... ... zajmiesz pól stołów To mała salka, na dodatek są też kartony Jak wrócimy, to Ci powiem ile było A to nie zapraszasz mnie A już myślałem że odwiedzę przy okazji mój rodzinny dom w Warszawie i spotkam się z wami u Efesa na Francuskiej bo się za nim stęskniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 A mnie bardzo ciekawi o ile nie jest to tajemnica jak dużo będzie modeli? Pozostał tydzień więc pewnie już większosć zgłoszeń jest Oj... zdziwił byś się Darku ty ze swoimi klocami nawet nie przyjeżdżaj... ... zajmiesz pól stołów To mała salka, na dodatek są też kartony Jak wrócimy, to Ci powiem ile było A to nie zapraszasz mnie A już myślałem że odwiedzę przy okazji mój rodzinny dom w Warszawie i spotkam się z wami u Efesa na Francuskiej bo się za nim stęskniłem. Tego nie powiedziałem cytuję "ze swoimi klocami nawet nie przyjeżdżaj" :P Zawsze miło cie gościć tylko ja jestem w czasie remontu ale weekend wolny i zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 Namawiam moją drugą połowę i może się wybiorę na pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 Jak wrócimy, to Ci powiem ile było Planujecie sobotę czy niedzielę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaackDanieLs Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 ja planuje sobote w niedziele pracuje niestety ale jade na pusto bo dopiero nabieram doswiadczenia w sklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Jak wrócimy, to Ci powiem ile było Planujecie sobotę czy niedzielę ? To zależy czy z modelem, czy bez sobotę raczej na pewno Darku z drugą połową będzie raźniej , tak to tylko o modelach będziemy gadać :haha : Edytowane 14 Stycznia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 To zależy czy z modelem, czy bez sobotę raczej na pewno To i ja będę w sobotę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 To zależy czy z modelem, czy bez sobotę raczej na pewno To i ja będę w sobotę ..... Będzie mi miło poznać, (mam nadzieje ze nie popełniam gafy) bo twarzy nie kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 Ja się zastanawiam czy nie wpaść, może coś bym przywiózł, pokazał. Żona na razie na tak a i młody zainteresowany. Blisko jest. Same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 Jak wrócimy, to Ci powiem ile było Planujecie sobotę czy niedzielę ? To zależy czy z modelem, czy bez sobotę raczej na pewno Darku z drugą połową będzie raźniej , tak to tylko o modelach będziemy gadać :haha : Sie znaczy Grzechu będzie znowu pite? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi