LordDisneyland Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Im jestem starszy, tym bardziej mi się te Y-Wingi podobają. Fajnie zdetalowany model, z pędzlami się na niego porywał nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Witam, model w sumie ukończony, dołożyłem jeszcze okopcenia i podmalowałem detale, narazie galerii nie robię gdyż temat podstawy jest jeszcze otwarty pod ten model , taka mała galeria jak na razie tylko w warsztacie Oraz tu, kolejne modele dotarły także są następne tematy do dłubania , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Póki co Y-wing najładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 14 Lutego 2016 Autor Share Napisano 14 Lutego 2016 Kolejny latający pojazd tym razem z epizodu V "Imperium Kontratakuje " ląduje na warsztacie ,do tematu Y-winga oraz AT-ST wrócę , bo uważam je jeszcze za temat otwarty , póki co możliwości czasowe pozwalają bardziej na same modele , klasycznie in box zestawu Oraz zdjęcia poprzednich modeli wykonanych trochę innym sprzętem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 17 Lutego 2016 Autor Share Napisano 17 Lutego 2016 Warsztat Snowspeedera nie co mozolny,głównie przez brak czasu oraz zdrowia ,dlatego nietypowo ,w jednym wpisie proces składania całego aerośmigacza Prace rozpocząłem od kompletowania wnętrza Cieszy detal Oraz uzbrojenie I tu,już sklejony Po staremu ,trzy ujęcia z filmu tej maszyny dodam Epizod V "Imperium Kontratakuje " Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Która wersja będzie robiona, Roguea leader czy zwykły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 18 Lutego 2016 Autor Share Napisano 18 Lutego 2016 Dobre pytanie ;) w sumie nie wiem,czym wersje się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Chyba główna różnica to malowanie pasków. Leader miał ciemnoszare paski, zwykli mieli pomarańczowe plus jakieś tam detale. Jest jeszcze wersja rozbebeszona: http://threads.rebelscum.com/photogallery/data//1451/snowspeederred1.jpg Ale u Ciebie już chyba za późno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 Chyba główna różnica to malowanie pasków. Leader miał ciemnoszare paski, zwykli mieli pomarańczowe plus jakieś tam detale.Jest jeszcze wersja rozbebeszona: http://threads.rebelscum.com/photogallery/data//1451/snowspeederred1.jpg Ale u Ciebie już chyba za późno? Nie,model jest cały czas w przygotowaniu do malunku, za pewne potraktuje go pomarańczowymi pasami ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Piękna kolekcja powstaje.... Ja mam kilka modeli z tej serii, m.in. Millennium Falcona 1/72, ale chyba jednak je sprzedam bo mało czasu na sklejanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 Witam po małej przerwie, pracę przy snowspeederze na chwilę musiały stanąć gdyż musiałem wziąść się za pracowe modele, snow speedera ukończę na pewno w marcu także spokojnie wątek żyje , w między czasie odebrałem kolejne dwa modele ,Slave I oraz Sokoła Millenium . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Po dłuższej przerwie powrót do snowspeedera , pomalowałem wnętrze oraz dwóch figurantów, planowałem by dziś zmalować cały pojazd ale... niestety zabrakło mi taśmy do maskowania , na wnętrze oraz figurki poszły farby już wcześniej użyte w wątku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2016 Postępy przy snowspeederze, pojazd otrzymał kolor zasadniczy oraz wstawki pomarańczowe. Malowany tradycyjnie tak jak poprzednie modele . Model posiada opcję z otwartą kabiną Odebrałem też kolejne dwa tematy do lepienia tym razem...dwie figury ! z racji tego że snow musi doschnąć (farba dziwnie się jeszcze lepi,a szkoda o odciski) być może jedną z nich zacznę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Kwietnia 2016 Share Napisano 6 Kwietnia 2016 A ja nie mogę zacząć Sokoła 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Ostatnia wzmianka w sprawie snowspeedera , na początku podmalowałem dwa szczegóły na czarno,grill z tyłu oraz działko ,następnie położyłem nie znaczne kalkomanie Następnie poszedł wash, tym razem tylko panel liner od Tamiy-a , myślałem by robić coś więcej ,okopcenia obicia itp:. ,ale po ściągnięciu wash-a wszystko się jakby ujednoliciło ,model wygląda schludnie i nie przesadnie tak według mnie,na filmie jakość strasznie uszkodzone też nie były, jak na razie zostawię go w takiej formie, zawsze można wrócić i dołożyć kilku efektów . ;) Tak to wygląda teraz Model ląduje na półkę w oczekiwaniu na dalszą część (takiego bez żadnej podstawy go nie zostawię ) a póki co zabieram się być może za stormtroopera który powiem szczerze ,na ramka wygląda bardzo obiecująco Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Śledzę Twój wątek i jestem pod wrażeniem. Działaj dalej jak na razie świetne efekty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 A więc,tytułowy Stormtrooper tym razem figura w skali 1:12 ,jest średnio wymagająca gdyż ...nie wymaga żadnego malowania ,wszystko co potrzebne wraz z kolorystyką mamy już w pudełku a jakiekolwiek zmiany są wprost bez sensu gdyż po prostu imitacji takiego pancerza nie odda żadna farba ,a co wykonała firma . Krótki in box Oraz tu ,to co już udało mi się zbudować Hełm Oraz główny pancerz , tułowie . Na razie buduje się to super, plastik po odcięciach nie pozostawia śladów także zbytnio nie ma co korygować ;) Apropos tematu polecam obejrzeć: PS Solo mine ubiegł w innym wątku, o włos. Pierwszy raz widzę ten zwiastun i mówiąc szczerze kopara opada.Końcówka roku znów zapowiada się ciekawie dla wszystkich fanów Gwiezdnych Wojen ! Śledzę Twój wątek i jestem pod wrażeniem. Działaj dalej jak na razie świetne efekty :-) Dzięki ,dobrze wiedzieć że ktoś jeszcze tu spogląda , wątek ma już ok.4 miesięcy ,a pracy jeszcze sporo ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Pierwsza aktualizacja w sprawie stormtroopera, kolejne pracę rozpocząłem od skompletowania jeszcze okolic pasa,a następnie wziąłem się za nogi Oraz tu już gotowe oby dwie + montowanie pozostałych podzespołów Kompletowanie pasa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Ten Stormtrooper to faktycznie klocki lego - wystarczy poukładać do kupy i model gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Przed ostatnie sprawozdanie z budowy stromtroopera , następny punkt którym się zająłem to ręce Oraz tutaj już zainstalowane na figurze Następnie wziąłem się za składanie blastera E-11 Podstawka Montaż uzbrojenia I klasycznie trzy ujęcia tym razem tytułowej figury Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Ostatnia wzmianka w sprawie żołnierza Imperium, figura skończona ,żołnierz imperium kompletny ,tak to wyszło Jest jak należy, czyli źle mu z wizjera patrzy Dzięki ;) , z wizjera mu źle patrzy a patrząc na figurę całą, podświadomie słyszy się marsz imperium ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Ciekawe po co im ta zbroja. przecież to przed niczym nie chroniło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Ciekawe po co im ta zbroja. przecież to przed niczym nie chroniło... Hehe słuszna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Na trzeciej fotce oryginalnych widać że im się te wdzianka też trochę niszczył. Ciekawe po co im ta zbroja. przecież to przed niczym nie chroniło... W sumie to mało co z ochrony osobistej jest skuteczne. Odpowiedni kaliber przebija wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Kolejna figura ,tym razem zwiadowca imperium na ścigaczu , fazy budowy samej figury nie będę już pokazywał bo wiele się ona nie różni od szturmowca, bardziej skupie się na ścigaczu który w tym wypadku będzie normalnie malowany oraz podłożę. Krótki in-box : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi