letalin Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Galeria Konkurs Zima 2015 Model zakwalifikowany do: Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Warsztat TUTAJ Wintydż ze wsparciem nowej chemii. To jest model Matchboxa, potem model Miga. Taka kolejność jest prawidłowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted December 20, 2015 Super Moderator Share Posted December 20, 2015 Głosowanie rozpocznie się od godzin rannych w dniu 21 grudnia 2015 i potrwa do 31 grudnia do godziny 23.59 Galeria będzie zamknięta aż do czasu zakończenia głosowania. Pozdrawiam Admin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted December 24, 2015 Super Moderator Share Posted December 24, 2015 Zapraszamy do oceny modelu. Więcej informacji TUTAJ Pozdrawiam Admin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted January 1, 2016 Super Moderator Share Posted January 1, 2016 Oficjalne wyniki konkursu ZIMA 2015 Miejsce: 13 Punkty: 1091 Gratulujemy serdecznie!!!! Statystyka: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted January 1, 2016 Super Moderator Share Posted January 1, 2016 Bardzo mi się podobał Twój MiG! Domyślam się, że ten Matchbox to bardzo leciwy zestaw... niemniej - czystość sklejenia, ostrość malunku - wzorowa! Szkoda tylko, że takie odległe miejsce - ja oceniałem wysoko ;-) pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 O tak, o tym modelu też pamiętałem - piękne zdjęcia i czyściutka robota. Bez silenia się na jakieś brudzenia, po prostu solidnie zrobiony model. Też wysoko oceniłem o ile pamiętam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Także mi przypadł do gustu ten model jest faktycznie po prostu ładnie wykonany czysty bez zbędnych operacji związanych z brudzeniem i co dla mnie niezmiernie ważne w locie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Mój pierwszy skończony model od paru lat. Konkurs mnie zmobilizował. Bardzo mi się podobał Twój MiG! Domyślam się, że ten Matchbox to bardzo leciwy zestaw Zestaw pochodzi z 1973 roku. I nie był to niestety najlepszy zestaw Matchboxa. co dla mnie niezmiernie ważne w locie. Model na podstawce, bo w ten sposób uniknąłem walki z podwoziem, które jest jego najsłabszym elementem. Psułoby tylko efekt wizualny, a poza tym takiego właśnie zrobiłem pierwszy raz przed czterdziestu laty:) Ot taka sentymentalna podróż w czasie. Poprawiłem zestaw tylko bardzo delikatnie. Moja rurka Pitota, moje belki uzbrojenia, zaostrzony stożek wlotowy, korekta kształtu dyszy wylotowej, bo była owalna, wymodelowany wylot przed kabiną i wypolerowana osłona kabiny. Parę drobiazgów, jednak mocno wpływających na ogromną różnicę miedzy zestawem wyjściowym, a tym co uzyskałem. Całość kosztowała ok. 20 godzin pracy. Na pół montaż i maskowanie z malowaniem. po prostu solidnie zrobiony model. I tyle. Dlatego i jego pozycja w rankingu taka jaka jest. Jak na vintage, to i tak bardzo dobrze. Następny będzie lepszy:) Wszystkim, którym przypadł do gustu, gratuluję gustu:) Dzięki wszystkim za zabawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Dla mnie świetny. Trochę też dlatego, że za szczenięcych lat nigdy nie mogłem go mieć. Wygląda rewelacyjnie. Gratuluje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts