Hamilkar Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Jeszcze w tym "fajnym" temacie.Macie "lotnicy": Zwykły surfacer Gunze i 0 mycia. Ja pierdziu, ale misteryja , a z tym myciem to racja Seb. Mnie się zdarza, czasem, powtarzam czasem, po sporym szlifowaniu przetrzeć wilgotną szmatką tylko szlifowane, duże powierzchnie i na to Gunze 1200 i tralalala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano Środa o 21:37 Share Napisano Środa o 21:37 (edytowane) Temat dosyć stary, więc może coś się od tego czasu pojawiło ciekawego na rynku? Jaki podkład do blaszek fototrawionych polecacie? Sprawdziłem, że mój Mr Surfacer ma niestety słabą przyczepność. Edytowane Środa o 21:37 przez Dudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Środa o 22:28 Share Napisano Środa o 22:28 Nie używałem jeszcze, ale może wart rozważyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano Czwartek o 04:06 Share Napisano Czwartek o 04:06 Tamiyę mam, sprawdziłem i dobra jest. Metal Primer z Gunze też dobry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Czwartek o 05:20 Share Napisano Czwartek o 05:20 Potwierdzam, tamijuniowy primer wżrywa się elegancko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Czwartek o 05:28 Share Napisano Czwartek o 05:28 VMS metal Primer - dobrze się kładzie aerkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano Czwartek o 07:11 Share Napisano Czwartek o 07:11 3 godziny temu, Wojtek59 napisał: Tamiyę mam, sprawdziłem i dobra jest. 1 godzinę temu, jachud3 napisał: Potwierdzam, tamijuniowy primer wżrywa się elegancko. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. A tę Tamiyę, gdyby chcieć ją zaaplikować aerografem, zamiast pędzelkiem (arkusze blaszek do okrętów potrafią być taaaakie wielkie) to czym później to aero czyścić? X-20A będzie ok? Mr Color Leveling Thinner? White Spirit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Czwartek o 12:02 Share Napisano Czwartek o 12:02 Ja leję standardowy własnoręcznie zmieszany octan butylu, znany również jako Tool Cleaner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano Czwartek o 12:09 Share Napisano Czwartek o 12:09 Blaszki po malowaniu można jeszcze wygrzać w piekarniku, dodatkowo utrwala to powłokę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi