greg77 Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Wynik mojego pierwszego warsztatu na forum, jak przy kazdym kolejnym modelu nabieram doswiadczenia cos psujac Zapraszam i prosze o opinie. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Na warsztat trafil dzis Airfixowy Hurricane 1:48, bajeczny model, pospieszylem sie tak z ta kabina, ze nawet nie zrobilem zdjec, zrobie jutro, ale juz po malowaniu i washu, nowy warsztat jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 bardzo ładne Zero , ja byś jeszcze okopcenia z wydechów poprawił suchą pastelą żeby nie wyglądały jak zacieki to by poprawiło troszkę, nie bardzo rozumiem takich ubrudzeń za podwoziem, czy nawet zadbane Zero tak tytłało z podwozia? na logikę nie bardzo... Jeżeli można na koniec - nie łoszuj tak mocno połączenia wiatrochronu/tylnej owiewki z kadłubem, w rzeczywistości to wygląda niemal jak integralne połączenie (max linia podziału jak i między innymi panelami), nie ma co tak bardzo podkreślać że w modelu to osobny element. Poza tym jeszcze raz - bardzo ładne Zero ! pozdrawiam ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg77 Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Te syfki za podwoziem to wlasnie wina pasteli, moj blad i jak wspominalem w warsztacie wciaz sie ucze, problem polegal na tym, ze kladlem pastele na polysk a powinienem na mat lub satyne. To co wydaje sie wychodzic z podwozia faktycznie mialo byc okopceniem z wydechow a te z bokow mialy imitowac okocpenie z dzialek, z bokow mialo to wygladac jak wycieki z silnika. Dzieki za cenne uwagi, postaram sie wprowadzic poprawki na ile sie da. Co do washa na kabinie to mnie tez sie to nie podoba, problem w moim braku cierpliwosci, powinienem maski zrywac dopiero na koncu a ja zerwalem zbyt szybko i kabina nie miala lakieru na sobie, farba napila sie washa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Sympatyczna zerówka ;) Lubię te klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Bardzo fajny model:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Lutego 2016 Super Moderator Share Napisano 13 Lutego 2016 Całkiem spoko ;-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 Bardzo ładny, zdecydowanie idź dalej tą drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi