premier1986 Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Próbuje caly czas i nie powiem co mnie powoli trafia:-D Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Pierwsze naciągi są ale bez rurek z patyczków do uszu. Nie potrafię tego rozciągać. Żyłkę zakręcam i smaruję klejem CA. Wygląda to tak: Mało brakowało a samolot by poleciał. Na ścianę. Podczas naciągania żyłki przy pomocy gorącej igły dwa naciągi pękły a gdy je usuwałem to uszkodziłem oczka wklejone w skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Rurki z patyczków pozwalają też mocować żyłkę tak, żebyś mógł lepiej kontrolować wielkość oczek. Twoim sposobem nigdy mi dobrze to nie wychodziło. Jeżeli chodzi o chęć rzucania modelami, przy robieniu naciągów, to pomimo, że to jedna z moich ulubionych czynności przy szmatopłatach, to i mi się zdarza;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Wiem że tym sposobem trud.iej ale paczka patyczków poszła a mi nie wyszło rozciąganie:-\ Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Ale co dokładnie nie wychodzi? Przepalają się czy wychodzą za grube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Albo sie przepalaja albo wychodzą cienkie jak nitka Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 No robie robie:-) Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Jeżeli masz kłopot z rozciąganiem patyczków z tych "do uszu" , spróbuj z patyczków po lizakach... w środku są puste , tworzywo o niebo lepsze i łatwiej uzyskać te tamte ściągacze linek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 A może po prostu pociąć igły iniekcyjne? Ja tak robię (co prawda nie przy naciągach, bo tak dużych jeszcze nigdy nie robiłem). Ale normalnie wsadzam igłę do uchwytu do mikro wierteł i piłuję czeską żyletką. Potem wystarczy papierem przetrzeć krawędź zewnętrzną, a wewnątrz pokręcić trochę okrągłym iglakiem. Polecam tą metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Już porobione, bez żadnych patyczków. Jutro pomaluję do zdjęcia ze dwa i pokażę efekt. Wygląda jak dla mnie spoko Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Dzisiaj model dostał kolorki. Ogolnie jestem w miarę zadowolony. Brąz spoko, tak samo zieleń i błękit na spodzie. Tylko ta szarosc chyba nie za bardzo tu pasuje:-\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Szary mógłby być ciemniejszy, ale i tak nie jest źle. Czym malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Jutro w pracy mu sie jeszcze przyjrzę raz i podejmę decyzję co dalej. Malowałem górę humbrolami bo miałem w miarę dobre kolory 118, 102 i 123 (ten się okazał za jasny chyba), spód malowałem MM 2134 jeżeli dobrze pamiętam. Co ciekawe jest to kolor który jest właściwy dla spodu polskiego miga 29:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Jutro ocenie. Przyciemnić zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 I zrób wyraźniejsze zdjęcia. Na jednolitym tle i nie z ręki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Zdjęcia robiłem w pracy telefonem dlatego takie kiepskie. Jutro wezmę aparat i porobię lepsze ale niestety z ręki bo nie mam statywu Dzisiaj jako iż miałem kiepski humor (rachunek za naprawę samochodu) poszedłem do modelarskiego z zamiarem kupna bliżej jeszcze nie określonego modelu. Okazało się że jestem twardy i nie kupiłem nic. Za to w empiku kupiłem płytę:-D Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Witam Az jestem ciekaw jakie zrobisz smiglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Hehehe. Jutro w planach mam budowę silnika a śmigło w piątek chyba. Jeszcze nie mam pomysłu jak je zrobić a chciałbym żeby wyglądało dobrze. Teraz tak patrzę że powierzchnia jest metalowa a nie drewniana więc tu nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Mam gdzies zdjecie z krakowskiego pulku i smiglo jest drewniane W kazdym razie inne od tego w modelu ICM 1:48 i ( niestety 1:72 ) i inne niz w muzeum !!! Daj mi maila to Ci przesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 23 Marca 2016 Autor Share Napisano 23 Marca 2016 piotrmiler86@gmail.com Z góry dziękuję:-) Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 (edytowane) Tak się zapytam, skąd pomysł że śmigło było metalowe? Ewidentnie drewniane śmigło z mosiężnymi okuciami. 10sek w googlu https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Polikarpov_Po-2.jpg Edytowane 23 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 23 Marca 2016 Autor Share Napisano 23 Marca 2016 Stad ze sa zdjecia z metalowym. Tez 10s w goglu Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 (edytowane) Znajdź chociaż jedno zdjęcie Po-2 z metalowym śmigłem Polskie licencyjne http://www.polishpropellers.com/pl/wsk-m-11d-polikarpov-po-2/ Edycja: Oryginalne radzieckie http://www.polishpropellers.com/unknown-ussr-manufacturer-m-11d-polikarpov-po-2/ Edytowane 23 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 23 Marca 2016 Autor Share Napisano 23 Marca 2016 Spoko. Po 20. Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Spoko. Po 20. Też chętnie zobaczę metalowe śmigło na lotym M-11. Dla ścisłości, malowane amelinowom farbom się nie liczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi