MichalZ Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Witam wszystkich, tym razem wątek warsztatowy dosyć nie typowy gdyż model w większości zbudowany..tylko z jakieś 5-6 lat temu, dalej temat Maczkowy ogólnie tak model wygląda teraz : Z racji tego że to model odnawiany,wpierw postaram się usunąć to co nie podoba się lub co poprostu nie pasuje, ...okazało się iż model był... nie sklejony,kadłub z wanną co ułatwiło sprawę już na wejściu ;) Tutaj kilka zdjęć tej maszyny Model oczywiście dalej będzie w barwach Polskich, jeśli nie znajdę pasujących kalkomanii to będę musiał je nabyć, ogólnie zamysł był taki by zarzucić go różnego rodzaju pierdołami chociaż na zdjęciach niszczyciel ten niczego zbędnego nie przewozi ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Ostatnio ruch na forum, jeśli chodzi o pojazdy 1DP. Z chęcią będę zaglądał Ten model to Italeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 W sumie to model Academy w pudle Italeri, model był produkowany już dosyć dawno temu i charakteryzował się tym że był bardzo tani (ok.60 zł) a naprawdę przyzwoicie zrobiony . Model wstępnie przygotowany do malowania Teraz mam pytanie,czy jeśli obrzucę go jakimiś pierdołami typu skrzynki,kanistry itp:. Czy będzie to błędem ? Lece szykować aerograf i za jakiś czas postaram się pokazać już zmalowanego przygotowanego pod resztę zabiegów Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 Model otrzymał nowe barwy Wpierw poszła czarna z połyskiem TAM + LV Następnie model pokryłem farbą kombinowaną ( Olive Green+NATO Green + RAF Dark Green + Dark Yellow wszystko TAM) + LV Pancerz rozjaśniłem wpierw delikatnie po całości po przez dodanie większej ilości farby żółtej a na sam koniec kanty wyjaśniłem poprzez dodanie białej Wpadłem również na pomysł by starego wnętrza nie zmieniać od podstaw a tylko rozjaśnić i poprawić Deck Tan-em Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Polacy też wozili jakieś tobołki na swoich pojazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 Polacy też wozili jakieś tobołki na swoich pojazdach W takim razie na pewno coś zarzucę na Achilles-a a póki co, model otrzymał kalkomanie,podmalowałem wszystkie szczegóły w właściwe barwy również w wnętrzu, model zabezpieczony lakierem jutro wasz i brudy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Ekspresowy remont widzę Nie masz jakichś zapasowych blaszanych osłon na reflektory, te zestawowe są naprawdę pancerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 No nie mam właśnie, te wyglądają strasznie grubo reflektory też pozostawiają wiele do życzenia , ale czego wymagać ..ten model ma 15 lat ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 Następne postępy, wash zarzucony ,prace rozpocząłem w ten sposób A tu już po całości , teraz zajmę się wnętrzem a później finalnym ubrudzeniem , model zapewne ukończę dzisiaj, w godzinach wieczornych zajmę się kompletowanie dodatków na pancerze, dawać gąsienice na pancerz ,czy tylko coś na tył? a tu rozpoczęcie walk z pigmentami Model okurzam w ten sposób, małym pędzelkiem nakładam delikatnie suchy pigment tam gdzie chce mieć efekt, po czym nadmiar zdmu:bip:ę , dla subtelnego efektu to co zostaje rozprowadzam większym pędzlem w strony w które mógłbym rozkładać się brud, proces ten pokazuje na zdjęciach poniżej przed i po . Chronologicznie wykonuje brud w innych miejscach Model w miarę ukończony zaczynam kompletować pierdoły na pancerz ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Zdaję się lufie przydałby się jeszcze lekki szlif. Widać ślad łączenia elementów. Poza tym jest moim zdaniem bardzo dobrze. Ciekawa maszyna, aż mnie zaczęło korcić, coby wyjąć takowego z mojej sterty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 Zdaję się lufie przydałby się jeszcze lekki szlif. Widać ślad łączenia elementów. Poza tym jest moim zdaniem bardzo dobrze. Ciekawa maszyna, aż mnie zaczęło korcić, coby wyjąć takowego z mojej sterty. Prawda, na lufie został ślad po łączeniu,w naturze prawie nie widoczny ale zdjęcia zrobiły swoje, musi tak zostać . Duperele skomasowane do po malowania , wstępnie pokryte podkładem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 Ostatnia aktualizacja w sprawie odnowy modelu ,prace rozpocząłem od pomalowania szczegółów .. Następnie wziąłem się za figurki ,mimo iż kompletnie nie potrafię ich wykonywać skusiłem się na dwóch odzyskowych pancerniaków, dodatkowo dołożyłem im kalkomanie które kupiłem tak dawno...że nawet najstarsi górale tego nie pamiętają ;) Model skończony, zapraszam do galerii, z czasem może jeszcze jakoś przywiąże tylko te tobołki ;) Link do galerii viewtopic.php?f=68&t=52995 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Ładny remoncik - zdecydowanie było warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 A jaki ekspres! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Podglądam z dużym podziwem i przyuczam się jednocześnie , jako raczkujący w poważniejszych technikach modelarskich. Z tym większym zainteresowaniem, że właśnie jestem w trakcie swojego Achillesa: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=55451 Fantastycznie wygląda to wstępne cieniowanie, bardzo "uplastycznia" bryłę, spróbuję podejść podobnie do tematu. Jeśli mogę łyżkę dziegciu: co prawda na zdjęciach załóg szkockich czy kanadyjskich Achillesów widać "tommy hats", ale nasi pancerniacy używali chyba tylko hełmów typu czołgowo/spadochroniarskiego, lub amerykańskich hełmofonów. Choć oczywiście można przyjąć, że Twoi właśnie podwozili piechocińców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi