vollff Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) Witam model ulepiony W zasadzie prosto z pudła Jedynymi dodatkami są kable od radjostacji, GPS unit oraz na zewnątrz - wire cutter oraz dodatkowe anteny. Model łatwy i przyjemny w montażu. Popełniłem parę błędów ale jest to mój piąty model, więc mam nadzieję ze mi wybaczycie te niedoróbki Następny model bedzie lepszy Link do warsztatu : viewtopic.php?f=87&t=52251 Zapraszam do galerii: Edited July 9, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Mi się podoba. Jedyne... Do pyłu/kurzu. Mało realistyczne. Brak chropowatego błotka. Wystarczy dużo obserwować samochodów zabłoconych i będzie wiadomo o co chodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Ale on nie miał być zabłocony - gdzie na pustyni znajdziesz błoto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Wbrew pozorom w Iraku czy Afganistanie można sporo błota znaleźć. Te kraje to nie tylko upały i pustynia. Też bym się przyczepił do brudzenia, jeżeli miał być tylko kurz, to on włazi zwłaszcza w szczeliny. Tymczasem np. ranty felg i przestrzenie między kostkami bieżnika są czyste. Ale ogólnie model robi pozytywne wrażenie. O błędach nie będę nic pisał, widać, że jesteś ich świadomy. Bardzo fajny mały modelik, dużo mu dały dodatki "afgańskie" Wiesz już, co następne na warsztat? Znowu coś ładnego 4x4? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Ok. Wzorowałem się na tym zdjęciu robiąc brudzenie. W takim razie postaram się go jeszcze bardziej usyfić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Wypychacze na tylnych drzwiach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Bardzo fajnie wygląda ten pojazd. Domyślam się że to 1/35. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 Tak 1/35 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Pięknie wykonany model. Nie leży mi współczesna pancerka, ale naprawdę biję pokłony Mam pytanie związane z wklejaniem przez Ciebie szyb w modelu ( nie znalazłem nigdzie takiej informacji w wątku warsztatowym: czym wklejałeś szyby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Ładny i nietypowy model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted February 26, 2016 Author Share Posted February 26, 2016 Pięknie wykonany model. Nie leży mi współczesna pancerka, ale naprawdę biję pokłony Mam pytanie związane z wklejaniem przez Ciebie szyb w modelu ( nie znalazłem nigdzie takiej informacji w wątku warsztatowym: czym wklejałeś szyby? Cześć - fajnie że ci się podoba mój ulepek Szyby wkleiłem na zwykłym revellowskim kleju do plastiku. Zaczekałem tylko jak troche podeschnie i zrobi sie taki gumowaty - i takiego gluta w niewielkiej ilości zaplikowałem na szybkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Fajny patent. Warto go powielić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
onkos1 Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Ładny model Tylko dwie uwagi. Podobnie jak i ja nie usunąłeś śladów po wypychaczach na wewnętrznej części włazów... Za bardzo ubrudziłeś wnętrze, szczególnie podsufitkę i oparcia przednich foteli. Spędziłem trochę czasu jako kierowca tego pojazdu i nigdy mojej załodze sie to nie udało. Fotel tylny jak najbardziej bo zawsze jak wsiadasz to go upierdzielisz, ale nigdy przednie. To jak z założeniem chełmu na lewą stronę, nie uda się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted April 21, 2016 Super Moderator Share Posted April 21, 2016 Fajna bryła! Dobra robota vollff !!! Pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Podoba mi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts