Lukasz31olsztyn Napisano 3 Marca 2016 Napisano 3 Marca 2016 Witam was drodzy forumowicze jest to mój pierwszy warsztat i mam stresa hihihi ehhhhh no ale napisałem A to trzeba napisać B. To jest mój pierwszy model pokazany tutaj. Ten piękny samolot został mi podarowany za co bardzo dziękuje. Chciał bym tez napisac ze jestem początkującym modelarzem no i od razu prosze o wyrozumiałość gdyż z przyczyn fizycznych.....nie jestem w stanie wszystkiego zrobić "idealnie" No to pora zacząc i pokazać fotki............aha model jest w skali 1:48 bym zapomniał i nie napisał tego hihi. Tak więc miłego oglądania i prosze o konstruktywną krytykę nie miażdżącą P.S Fotki sa wykonane z tel więc mogą być słabej jakości i sorki za to Cytuj
cooper69 Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Będę obserwował z uwagą, a koledzy ze specjalizacją lotniczą na pewno pomogą Tylko nie zapomnij w wypadku wątpliwości zadawać pytań przed... Cytuj
Lukasz31olsztyn Napisano 4 Marca 2016 Autor Napisano 4 Marca 2016 Dziekuje bardzo a w sumie pierwszy pytanie mam czy dziób trzeba obciążyć czy nie bo w instrukcji nic o tym nie ma :( Cytuj
Mikele Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Zawsze lepiej wrzucić trochę ołowiu jak model ma podwozie z kółkiem przednim. Cytuj
Solo Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Postaraj się zdjęcia lepiej doświetlać, bo są trochę za ciemne no i nieostre. No i czekamy na pierwsze relacje z postępu prac. Cytuj
Lukasz31olsztyn Napisano 4 Marca 2016 Autor Napisano 4 Marca 2016 No właśnie jeśli chodzi o foty to mam tylko do dyspozycji aparat w komórce ale postaram się. A prace zaczynam już jutro Cytuj
Lukasz31olsztyn Napisano 4 Marca 2016 Autor Napisano 4 Marca 2016 Mam pytanko troche wybiegne w przyszłość ale co tam chodzi o malowanie mam farby Pactra..........tak wiem nie jest to ideał hehe ale chce je wykorzystac do konca. Chciał bym je wykorzystać do aerografu tylko czy je trzeba czym rozcieńczyć a jesteś tak to jakie proporcje? Cytuj
cooper69 Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Tutaj masz kopalnię wiedzy między innymi na ten temat - sam na początku duużo skorzystałem Cytuj
Lukasz31olsztyn Napisano 4 Marca 2016 Autor Napisano 4 Marca 2016 a no tak ale juz chyba wszystko wiem poszperałem i wydaje mi sie ze juz wiem Cytuj
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 No to czas przedstawić foty z dnia pełnego pracy troche mi to czasu zajęło. Zapraszam do oglądania fot Cytuj
cooper69 Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Co do zdjęć to rób je na białej kartce A3 lub arkuszu brystolu bo tak to kicha wychodzi. Cytuj
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 Aha oki postaram sie robic na białym tle A jaki Rafał ?? hehe :P Cytuj
Nużek Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 jaka to skala i producent? jak byś mógł dopisać w tytule Cytuj
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 Dzisiejszy dzień pracy sorki ze tak nie za bardzo robie foty nad białą kartką ale na prawdę ciężko stać i tak z góry robic fotki Model został częściowo poszpachlowany Cytuj
Solo Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Te szpary pomiędzy wlotami powietrza i kadłubem, jak i przy wnęce przedniego podwozia warto zaszpachlować. Przy stateczniku także. No i te ślady po wypychaczach na wlotach - to koniecznie trzeba zlikwidować. Cytuj
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 Tak oczywiscie na to pójdzie szpachla Cytuj
Lukasz31olsztyn Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 Wczoraj wieczorem troche po pracowałem nad moim najmłodszym dzieckiem hehehe i o to efekty P.S szpachla nie jest jeszcze zeszlifowana Cytuj
Solo Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 No ale co to za szpachlówka, skoro szpary jak były tak są? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi