Lukasz31olsztyn Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Witam was drodzy forumowicze jest to mój pierwszy warsztat i mam stresa hihihi ehhhhh no ale napisałem A to trzeba napisać B. To jest mój pierwszy model pokazany tutaj. Ten piękny samolot został mi podarowany za co bardzo dziękuje. Chciał bym tez napisac ze jestem początkującym modelarzem no i od razu prosze o wyrozumiałość gdyż z przyczyn fizycznych.....nie jestem w stanie wszystkiego zrobić "idealnie" No to pora zacząc i pokazać fotki............aha model jest w skali 1:48 bym zapomniał i nie napisał tego hihi. Tak więc miłego oglądania i prosze o konstruktywną krytykę nie miażdżącą P.S Fotki sa wykonane z tel więc mogą być słabej jakości i sorki za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Będę obserwował z uwagą, a koledzy ze specjalizacją lotniczą na pewno pomogą Tylko nie zapomnij w wypadku wątpliwości zadawać pytań przed... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 Dziekuje bardzo a w sumie pierwszy pytanie mam czy dziób trzeba obciążyć czy nie bo w instrukcji nic o tym nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Zawsze lepiej wrzucić trochę ołowiu jak model ma podwozie z kółkiem przednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 Ok rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Postaraj się zdjęcia lepiej doświetlać, bo są trochę za ciemne no i nieostre. No i czekamy na pierwsze relacje z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 No właśnie jeśli chodzi o foty to mam tylko do dyspozycji aparat w komórce ale postaram się. A prace zaczynam już jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 Mam pytanko troche wybiegne w przyszłość ale co tam chodzi o malowanie mam farby Pactra..........tak wiem nie jest to ideał hehe ale chce je wykorzystac do konca. Chciał bym je wykorzystać do aerografu tylko czy je trzeba czym rozcieńczyć a jesteś tak to jakie proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Tutaj masz kopalnię wiedzy między innymi na ten temat - sam na początku duużo skorzystałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 a no tak ale juz chyba wszystko wiem poszperałem i wydaje mi sie ze juz wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 No to czas przedstawić foty z dnia pełnego pracy troche mi to czasu zajęło. Zapraszam do oglądania fot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Co do zdjęć to rób je na białej kartce A3 lub arkuszu brystolu bo tak to kicha wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Rafał --- kibicujemy !!! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Aha oki postaram sie robic na białym tle A jaki Rafał ?? hehe :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 On będzie też kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 hahahaha no to spoko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 jaka to skala i producent? jak byś mógł dopisać w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Dzisiejszy dzień pracy sorki ze tak nie za bardzo robie foty nad białą kartką ale na prawdę ciężko stać i tak z góry robic fotki Model został częściowo poszpachlowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Te szpary pomiędzy wlotami powietrza i kadłubem, jak i przy wnęce przedniego podwozia warto zaszpachlować. Przy stateczniku także. No i te ślady po wypychaczach na wlotach - to koniecznie trzeba zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Tak oczywiscie na to pójdzie szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Wczoraj wieczorem troche po pracowałem nad moim najmłodszym dzieckiem hehehe i o to efekty P.S szpachla nie jest jeszcze zeszlifowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 No ale co to za szpachlówka, skoro szpary jak były tak są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi