Solo Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Ups - naturalnie C albo H, mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Tylko używaj firmowego rozcieńczalnika do nich, albo Leveling Thinner Gunze, wtedy nie będzie kłopotów. ok zakodowałem sobie hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 Koledzy mam pytanko bo chce dziś podłubać w swoim modelu tylko mam pytanko czy zbiorniki na paliwo przykleić po malowaniu czy moge przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 Można po, zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 Oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 Różni modelarze różnie robią, ale ja z reguły takie elementy jak uzbrojenie, podwieszenia (w tym zbiorniki paliwa), owiewka (gdy jest otwarta), podwozie - przyklejam pomalowane po pomalowaniu samego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 oki rozumiem a o to efekty pracy dzisiejszego wieczora 3 zbiorniki na paliwo i rakiety dalekiego zasię ze składanymi skrzydełkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 A ten pocisk ze skrzydłami to Europejski pocisk manewrujący Storm Shadow bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Tylko jak chcesz je podwiesić pod Rafałka to skrzydła w nich złóż. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Skrzydła faktycznie powinny być złożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 Wiem chciałem tylko pokazac ze skrzydła sie rozkładają i składają że nie są sklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 Witojcie hehehehe dzis nadszedł ten dzien malowanie..............niestety fot nie robiłem jutro zrobie i wrzucę..Chciałem malowac aerografem ale nie wychodziło mi to i niestety musiałem pomalowac w starodawny sposób czyli pedzlem na aerograf przyjdzie czas musze najpierw pocwiczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Ale przecież właśnie ćwiczysz. Kiedyś zacząć musisz z aero ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 No tak tylko ze takie kropki mi sie pokazywały na modelu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Spróbuj najpierw wodą np. na gazetę. Jak będzie pluł to znaczy że trzeba przeczyścić. Jak nie to używasz stanowczo za gęstej farby! Trzeba ją rozcieńczyć z rozpuszczalnikiem zdecydowanie na jego korzyść - ma mieć konsystencję mleka. PS. Stanowczo za dużo w Twoich postach maniery hihihi, hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 A czytałeś forumowe kompendia wiedzy o malowaniu aerografem? Trochę tego jest :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Troche tak przyznaje ze troche i dlatego chce poczytac wieej poogladac filmiki na you tub i tak myslałem ze kupie sobie jakis tani model tak do 16 zł i pocwicze na nim po za tym powaznie zaczynam myslec o zakupie kompresora bo została mi jedna puszka z powietrzem hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Nie wyważaj otwartych drzwi ;) Kup aerograf przynajmniej z regulacją skoku iglicy (pokręciołko z tyłu ;) ). Dobrze było by jeszcze, gdyby miał regulację ciśnienia (śruba regulacyjna pod zbiorniczkiem). Kompresor to też dobry pomysł, bo na butle wydasz krocie. Jak Ci portfel pozwoli to ze zbiornikiem na powietrze. Mniej upierdliwie pracuje, bo nie musi się włączać/wyłączać co 10 sekund. Sam zobaczysz, że to dwa różne światy. Za 16zł to pewnie kupiłeś aerograf z zewnętrznym pobieraniem farby a to orka na ugorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Sek w tym ze musze miec aerograf jak najlżejszy i nie skomplikowany spust musze dopasowac do swojej dłoni aero zreszta dostałem aero od Sola w prezencie i na nim sie chce uczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Wybór sprzętu jest duży, na pewno coś dla siebie znajdziesz. Im więcej możliwości regulacji strumieni powietrza i farby będziesz mieć tym lepiej. A później to wiadomo, że praktyka robi swoje. Ale ćwiczyć trzeba. Nawet na kartce papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 No własnie o to chodzi wole poćwiczyć nawet na kartce niż zepsuć ładny model muszę się po prostu przygotować a jak juz przygotuje sie to juz chyba nie problem nawet "zmyć" starą farbę i położyć nową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Aha no widzisz nie wiedziałem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Fajny mały poreczny drogi jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Drogi - chłopaki Cię wkręcają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz31olsztyn Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 aha :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi