kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Kalki położone. Nie wiem dlaczego ale dopiero teraz zauważyłem, że zdjęcia w Picasie mi się podmieniają. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Taka jakaś salamandra wychodzi z prześwitującymi żyłami. Za gruby ten predzejding.Może by go jeszcze przygasić,wyszczuplić bazowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 A ja myślałem, że go za bardzo zamalowałem . Zobaczę jeszcze i chyba już tak zostawię. Na żywo wygląda to bardziej subtelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Mam takie pytanie, może nie koniecznie odnośnie Su 7. Jaki jest najlepszy specyfik do robienia zacieków na samolotach ?. Chodzi mi o jakiś gotowiec. Maluję farbkami Gunze i myślę, że musi być taki, aby nie wchodził z nimi w reakcję. Polecacie może jakiś konkretny preparat ?. A co do Su 7U to lekko poprawiłem ten preshading kolorem bazowym. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Dziś położyłem połysk pod łosza. Troszkę żle to podziałało na kalki, które jakby zrobiły się trochę przeżroczyste. Pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło. Jutro zamierzam położyć łosza. Linie są bardzo płytkie i nie wszędzie pewnie dobrze wejdzie. Na górę planuję czarny a na spód brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Polecacie może jakiś konkretny preparat ?. Pędzelek 00, White Spirit do "rozmiękczania" i masz. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Michał dzięki . Poszukałem sam w necie oraz na forum i dziś w Jadarze kupiłem ten AK 012. Pędzelek pewnie że mam. Co do White Spirytu, to zamiast niego używam benzyny lub terpentyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Terpentyna śmierdoli masakrycznie ;) Potestuj gdzieś na boku, czy Ci to nie zareaguje ze sobą, żeby buby na modelu nie zrobić. ps. 025 tez kup - ładnie udaje plamy po nafcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Zmywam łosza rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym. Tak jest napisane na butelce. Jeszcze nigdy mi nie weszło w reakcję z farbą i lakierem. Nie używam sido lecz Gunze GX 100. Co do terpentyny, to w sumie tylko raz kiedyś użyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Pastowany kaban . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 No nie żałowałeś pasty do butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 No ja już taki jestem że wszystkiego lubię dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 No Ty to Grześku wariat jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 I niestety miałem rację, że łosz nie wejdzie w linie :(. Cztery godziny powoli wycierałem lekko zwilżonym ręcznikiem papierowym i z łosza prawie nic nie zostało. Mówi się trudno. W modelu linie podziału są bardzo płytkie i może dlatego wyszło jak wyszło. created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 A spróbuj z pin washem. Cienkim pędzlem umoczonym w washu dotknij tylko powierzchni modelu przy linii i pozwól, żeby się wash sam rozlał w linii. Do zmywania, będziesz miał tylko niewielkie punkty w miejscach, w których będziesz przykładał pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Próbowałem tak delikatnie łoszem Tamki jak starłem całość i też nic nie dało. A co to jest ten pin wash ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 No właśnie to, co tam wyżęj opisałem Że punktowo, jak szpilką (pin ;) ) nanosisz wash zamiast mazać pędzlem po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Dzięki. W takim razie spróbuję jeszcze jutro opcji ze szpilką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Jak szpilką a nie szpilką. Bierzesz pędzelek 000 wykonujesz bardzo rozcieńczoną maziaje i wpuszczasz pędzelkiem maziaje w linie i pozwalasz aby swobodnie rozpłynęła się po liniach. Obecnie te łosze są sprzedawane pod marketingową nazwą Panel Linerów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Domyślam się że nie dosłownie szpilką, może żle się wyraziłem. Robiłem to łoszem Tamki ale tam jest za gruby pędzelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 W pierwszej kolejności poprawiłem łosz na spodzie. Robiłem tak jak zaleciliście, czyli punktowo. Wyszło trochę lepiej i już nic nie będę kombinował. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Dziś poprawiłem łosz na górnych powierzchniach. created by picasa2html.com Spróbowałem też zrobić delikatne brudzenie na spodzie. created by picasa2html.com Kurcze nie wiem co jest, ale chyba mi się aparat coś psuje. Także przepraszam za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 I gra i furczy. Na lukach silnika na burtach, a zwłaszcza na spodzie to zacieków nie żałuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Michał zrobiłem delikatnie bo nie lubię ufajdanych samolotów. Zresztą ta suczka taka brudna raczej nie była widząc po zdjęciach. Wydaje mi się że i tak zrobiłem tego za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Ja tam nie mówię, żeby równą warstwą cały spód paćkać. Zawsze się jakiś zaciek z nafty czy oleju trafi - pojedyncze, delikatne stróżki wzdłuż kadłuba dodadzą uroku i wiarygodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi