Goomich Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Mój pierwszy (nie licząc Łosia, ale to takie... meeeh) model od jakiś dwudziestu lat. Farba jeszcze schnie, więc nie ma kalkomanii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriston Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Jak na moje oko to za gęsta farba, brak koloru bazowego, (wygląda jak byś położył te zielono brązowe maziaje na plastik) nie pomalowane liny, gąsienice chyba też nie pomalowane, ogólnie to proponowałbym go umyć i spróbować pomalować jeszcze raz, powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goomich Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Tak, położyłem na plastik, gdyż piaskowy z instrukcji nie wyróżniał się od plastiku. Liny i gąsienice są pomalowane, w końcu odrózniają od tego głoego plastiku, nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 hmmm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel90 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 "Nietypowy" kolor wybrałeś dla pomalowania gąsienic i lin. Proponuję, byś jednak umył model, położył kolor bazowy i dopiero na niego dał plamy kamuflażu, zupełnie zmieni się odbiór modelu. Nawet, jeśli plastik jest piaskowy, to "goły" plastik wygląda inaczej niż pomalowany nawet na ten sam kolor. Powodzenia! PS z wydechów odetnij te badziewia co wystają do góry ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TerraIncognita Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Nice try, Trollo! Have a nice day!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ams Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 to jakiś żart?! do 1 kwietnia jeszcze parę dni :c))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slash Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Żart raczej nie, widziałem podobnie zaczynających na żywo. Odnośnie koloru plastiku już napisano. Dodam, że malując staraj się nanosić mniej farby, bo te plamy momentami aż ociekają. Przydałoby się też chyba trochę rozcieńczyć. Przy rurach wydechowych masz nie odcięte wypychacze z ramki, te sterczące "kółeczka". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex976 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Pamiętaj żeby zastosować płyn do kalkomanii, wtedy bardzo ładnie siądą na wypukłościach farby. Mam nadzieję, że pomogłem kolego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Słaby troll bo to forum widziała już naprawdę lepsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Widać, że to nie farby, tylko lakiery do paznokci... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Ja nawet bym kupił bym ten pomysł ;) Model z surowego plastiku ma pomalowane kamo w "ciapki" wprost jak Jackson Pollock. Nawet podłoże, na którym model stoi ma pozostałości farbek i tych ciapek. No, to było by niezłe ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts