Goomich Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Mój pierwszy (nie licząc Łosia, ale to takie... meeeh) model od jakiś dwudziestu lat. Farba jeszcze schnie, więc nie ma kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Jak na moje oko to za gęsta farba, brak koloru bazowego, (wygląda jak byś położył te zielono brązowe maziaje na plastik) nie pomalowane liny, gąsienice chyba też nie pomalowane, ogólnie to proponowałbym go umyć i spróbować pomalować jeszcze raz, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goomich Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Tak, położyłem na plastik, gdyż piaskowy z instrukcji nie wyróżniał się od plastiku. Liny i gąsienice są pomalowane, w końcu odrózniają od tego głoego plastiku, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 "Nietypowy" kolor wybrałeś dla pomalowania gąsienic i lin. Proponuję, byś jednak umył model, położył kolor bazowy i dopiero na niego dał plamy kamuflażu, zupełnie zmieni się odbiór modelu. Nawet, jeśli plastik jest piaskowy, to "goły" plastik wygląda inaczej niż pomalowany nawet na ten sam kolor. Powodzenia! PS z wydechów odetnij te badziewia co wystają do góry ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Nice try, Trollo! Have a nice day!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 to jakiś żart?! do 1 kwietnia jeszcze parę dni :c))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Żart raczej nie, widziałem podobnie zaczynających na żywo. Odnośnie koloru plastiku już napisano. Dodam, że malując staraj się nanosić mniej farby, bo te plamy momentami aż ociekają. Przydałoby się też chyba trochę rozcieńczyć. Przy rurach wydechowych masz nie odcięte wypychacze z ramki, te sterczące "kółeczka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Pamiętaj żeby zastosować płyn do kalkomanii, wtedy bardzo ładnie siądą na wypukłościach farby. Mam nadzieję, że pomogłem kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Słaby troll bo to forum widziała już naprawdę lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Widać, że to nie farby, tylko lakiery do paznokci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Ja nawet bym kupił bym ten pomysł ;) Model z surowego plastiku ma pomalowane kamo w "ciapki" wprost jak Jackson Pollock. Nawet podłoże, na którym model stoi ma pozostałości farbek i tych ciapek. No, to było by niezłe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi