bartek33365 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Przymierzałem się do kupna tego modelu bardzo długo ze względu na jego dostępność. Kiedy nadarzyła się okazja musiał być mój. I jest. Model nie jest przyjemny w budowie ze względu na umieszczenie skrzydeł, które delikatnie komplikują składanie. Na dodatek jest jeszcze kilka gorszych aspektów. Min, owiewka która jest pancerna i koszmarna do spasowania. Ja poradziłem sobie tnąc ją w przedniej części. Jakby problemów było mało. Otwory w skrzydłach są w złym miejscu i trzeba je przesunąć bliżej kadłuba. Pomijając problemy składało mi się tego brzydala całkiem przyjemnie. Trafił mi się pierwszy zestaw jaki Eduard wypuścił i szkoda byłoby nie wykorzystać żywicy do podwozia. Malowanie polskie. Używałem farb Vallejo i Pactry. Pierwszy raz pokusiłem się o cieniowanie płótna. Wiem, że delikatnie go skopałem. Wtedy to również dowiedziałem się, że mój aerograf już nie wystarcza do pewnych prac i czas pomyśleć o czymś nowym. Tak, wiem. Mam za małe tło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Dla mnie pierwsza klasa Kiedys przymierzalem sie do testorsa/italeri ale w koncu sprzedalem i bede meczyl 72 ale to juz chyba nie w tym roku ( bo Junkers f-13 i Siebel-104Pozdrawiam Bravo112 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beecker Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Jesoooo ależ on piękny. Gratuluję super modelu. Sam poluje od dawna na Lysandera i bez skutku. Piękna ozdoba kolekcji. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 cieniowanie płótna mówisz...dla mnie to jest napier...nie płótna ,-)) Bo cieniowanie to coś subtelnego. Jeśli następnym razem pokusisz się o takie "bajerki" to lepiej przemyśl sprawę, bo model oprócz tego płótna wygląda na bardzo czysto i precyzyjnie zrobiony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Piękny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timi Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 W Bytomiu był? Mi nie do końca podoba się to płótno, jak na skrzydłach jest bardzo fajnie to na kadłubie już nie. Brawo za próbę! Też mam ten model spakowany w czarne pudełko Eduarda, z 2 tonami żywicy i wielką płytką. Zawsze mogłeś oszklenie podmienić na blaszkę Parta, ale to już kosmos z ilością roboty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beecker Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Timi a może opchniesz swojego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timi Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Timi a może opchniesz swojego ? Nie no bez takich żartów prosze, tylko pochwalić się chciałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Ten model Edka to chyba Gavia w 48? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Tak, tylko w zestawie edkowe blachy i zywice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek33365 Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Dzięki za ocenę. Wiem, że go schrzaniłem, ale to nauczka aby tym aerografem nie robić takich rzeczy. Malowanie kamo od reki wychodzi bardzo fajnie, ale tego typu efekty już gorzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 napisze krotko - nie gadaj tyle bo model jest OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Śmieszny samolocik, ale bardzo podoba mi się wykonanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witox Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Bardzo ładny i elegancko wykonany. Mam sentyment do tego samolociku jeszcze od czasów starego Matchboxa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts